Majoritatea oamenilor sunt incantati ca au cateva mii de metri patrati pe care sa-i numeasca proprii, dar cei ultrabogati din lume traiesc in mult mai mult spatiu decat atat. De la conace ultramoderne la proprietati semnificative din punct de vedere istoric, exista o mana de case cu adevarat uriase imprastiate in intreaga lume, fiecare cu propriile avantaje si facilitati. Iata sase dintre cele mai mari case din lume, incepand cu „cea mai mica”. Lista noastra exclude locuri precum Palatul Versailles, care nu mai este o casa, ci in schimb un muzeu.

6. Unul

Situat in suburbia de elita din Los Angeles, Bel Air, proprietarul Fashion Nova, Richard Saghian, a achizitionat The One in martie 2022 la licitatie pentru 141 de milioane de dolari. Initial, proprietatea a fost listata pentru 295 de milioane de dolari, dar nimeni nu a oferit nici pe departe aceasta suma pentru 21 de dormitoare si 49 de bai. Inainte de aceasta, proprietatea a fost dezvoltata pe o perioada de 10 ani de catre un fost producator de film pe nume Nile Niami. Cu toate acestea, atunci cand creditorii au decis sa execute silite, firma sa a trebuit sa depuna declaratia de faliment, iar uriasul conac a obtinut statutul indoielnic de cel mai mare pret de licitatie vreodata pentru o casa din SUA Pe langa cinci piscine si un garaj de 30 de masini, The One se mandreste cu 74.000 de picioare patrate (6.875 de metri patrati) de spatiu de lux si cu toate facilitatile moderne pe care un magnat de moda le-ar putea solicita, inclusiv un club de noapte, o pivnita de 10.000 de sticle si un 5, Dormitor matrimonial de 464 de metri patrati. Este considerata cea mai mare casa moderna din America.

5. Vila Leopolda

Riviera Franceza gazduieste Vila Leopolda, care a fost construita initial de regele Leopold al II-lea al Belgiei, apoi prezentata ca un cadou amantei sale, o adolescenta prostituata franceza. Uimitoarea proprietate de 18 acri (7,2 hectare) apare in filmul clasic „To Catch a Thief” si include 11 dormitoare si 14 bai. Ofera vederi de neegalat la Marea Mediterana, precum si o sera, gradini botanice si chiar un heliport. Astazi, Vila Leopolda este considerata cea mai scumpa resedinta privata din toata Europa, cu 80.000 de metri patrati (7.432 de metri patrati) de spatiu. In prezent, este detinut de un miliardar rus care l-a cumparat cu 750 de milioane de dolari in 2008.

4. Witanhurst

A doua ca marime rezidentiala din Londra (mai multe despre prima intr-un moment), Witanhurst are 90.000 de picioare patrate (8.361 de metri patrati) de lux. In prezent este detinut de un oligarh rus pe nume Andrey Guryev, desi nu se crede ca acesta locuieste acolo cu norma intreaga. Conacul Georgian Revival de 400 de milioane de dolari are 25 de dormitoare si este un studiu in facilitati, inclusiv o sauna, o piscina de 70 de picioare (21 de metri), un cinematograf, sala de bal si salon de masaj. Terminat in 1920, a fost recent renovat.

3. Antilia

Cu o suprafata de 400.000 de metri patrati (37.000 de metri patrati), zgarie-nori din Mumbai din Antilia depaseste chiar si cele mai opulente resedinte personale de acolo, dar este doar a treia cea mai mare casa de pe aceasta lista. este actualul detinator al recordului mondial Guinness pentru cea mai mare casa (detinuta de o persoana). Proprietatea uriasa se gaseste pe ultra-swank Altamount Road din South Mumbai, una dintre cele mai scumpe zone din lume. Este detinut de magnatul indian de afaceri Mukesh Ambani, care l-a comandat pentru a putea rezista unui cutremur de pana la 8 pe scara Richter.

Proprietatea este administrata de un personal de 600 de persoane si, desi are doar 27 de etaje, statura lor supradimensionata o face de fapt la fel de inalta ca cladirea medie de 60 de etaje. Sase etaje sunt dedicate gazduirii pana la 168 de masini, plus exista un cinematograf, un salon de infrumusetare, un salon de inghetata si noua lifturi de mare viteza. Deoarece Mumbaiul este cunoscut pentru temperaturile sale ridicate, proprietatea are chiar si o camera in care fulgii de zapada artificiali scapa de pe pereti. Constructia acestui zgarie-nori personal a costat intre 1 si 2 miliarde de dolari.

2. Palatul Buckingham

Familia regala a Marii Britanii nu se ocupa de afaceri in cabinele vechi. In schimb, Palatul Buckingham din Anglia serveste atat ca locuinta a suveranului, cat si ca sediu administrativ regal. Din punct de vedere tehnic, Palatul Buckingham nu apartine monarhului britanic (adica el/ea nu il poate vinde). Este detinuta de Crown Estate, o companie independenta care ofera orice profit Trezoreriei britanice. (In schimb, monarhul primeste o plata anuala fixa.)

Cu 775 de camere la credit, inclusiv 52 de dormitoare regale si camere pentru oaspeti, exista, de asemenea, 19 camere de stat si 188 de dormitoare pentru personal. Acesta este un conac pe care il puteti plati pentru a o vizita, desi camerele private vor fi interzise. Adevaratele vedete ale proprietatii sunt probabil sala tronului regal si salonul alb aurit, care contine un pian aurit din epoca victoriana. In prezent, proprietatea este evaluata la 4,9 miliarde de dolari pentru cei peste 828.000 de metri patrati (76.924 de metri patrati) de spatiu.

1. Palatul Istana Nurul Iman

Resedinta oficiala a sultanului din Brunei, aceasta proprietate masiva a costat peste 1,4 miliarde de dolari pentru a fi construita – si asta a fost in 1984, cand un dolar a mers mult mai departe. Istana Nurul Iman este, de asemenea, sediul oficial al guvernului Brunei, iar din moment ce al 29-lea sultan din Brunei il numeste acasa, a castigat recordul mondial Guinness pentru cel mai mare palat rezidential. Cu o suprafata de peste 2,1 milioane de metri patrati (200.000 de metri patrati), palatul are 1.788 de camere, 257 de bai si 44 de scari de marmura. De asemenea, se mandreste cu o moschee enorma, completata cu o cupola aurie.

In plus, exista o sala de banchet de 5.000 de persoane, cinci piscine si un garaj pentru 110 de masini. Chiar si sutele de ponei polo au propriile grajduri cu aer conditionat. Aceasta proprietate impresionanta este de cateva ori mai mare decat Palatul Buckingham sau Palatul Versailles. In fiecare an, timp de cateva zile dupa Ramadan, poti vizita palatul gratuit si sa fii intampinat personal de Sultan sau de sotia acestuia, in functie de sexul tau.