Influencer. Este un cuvânt puternic, nu-i așa? Transmite autoritate, respect și expertiză. Un influencer are puterea de a afecta deciziile altor persoane, care acceptă sau percep autoritatea acestei persoane. Oamenii din toate categoriile sociale pot acționa ca influențatori, dar în acest moment, suntem îngrijorați de influențatorii din lumea online și de modul în care îi puteți folosi pentru a vă stimula strategia de marketing de conținut.

Marketingul prin influență utilizează lideri cheie din industria specifică pentru a promova mesajul unui brand către un public larg. În loc să vă promovați conținutul direct către cititorii țintă, utilizați influențatorii ca mediatori, care îi inspiră pe alți oameni să vă verifice content-ul fără a simți că sunt împinși spre site-ul dvs. web. Campaniile de influență includ conținut. Acest lucru poate merge în două direcții:

·       Creați conținut pentru blogul sau site-ul influențatorului tau

·       Influencer-ul creează conținut care vă promovează marca sau site-ul web.

Pentru mai multe informatii utile, iti recomandam Prezentare – ibox.ro. Ce face ca marketingul influencer să fie mai bun decât strategia din gură în gură? Aceste persoane își împărtășesc opiniile și recomandările cu un public uriaș și au puterea de a-și influența acțiunile. Ai o imagine: marketingul influencer este un element extrem de important al promovării conținutului. Singura întrebare este: cum o faci? Avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă dezvoltați campania,

1. Identifică influențatorii

Înainte de a putea dezvolta o campanie de marketing pentru influențatori, trebuie să identificați cine influențează opiniile, deciziile și acțiunile publicului dvs. țintă. Acest pas va implica o muncă de detectivi. Discutați cu persoanele interesate de nișa din care faceți parte. Apoi, căutați bloguri influente, profiluri Instagram, utilizatori Twitter, pagini Facebook și CV-uri LinkedIn. După ce identificați câteva nume, creați o listă de priorități, punând influencerii cu cea mai mare autoritate în partea de sus.

2. Începeți să faceți conexiuni

Urmăriți paginile de pe rețelele sociale ale tuturor influențatorilor pe care i-ați identificat. Apoi, concentrați-vă pe puțini la un moment dat și faceți tot posibilul pentru a construi o relație cu ei. Puteți atinge acest obiectiv comentând postările lor pe bloguri și pe rețelele de socializare, dar nu fiți prea agresivi. Comentați pe blog pentru prima săptămână, continuați urmărind și răspunzând la actualizările Twitter în a doua săptămână și faceți progrese către pagina de Facebook mai târziu. Aceasta ar trebui să fie o conexiune foarte naturală, deși va avea un scop de marketing în fundal. Înainte de a putea convinge un influencer pentru a vă promova marca, trebuie să deveniți recunoscut pentru ei.

3. Scrieți pentru influențatori

Căutați printre cele mai influente bloguri din nișa dvs. și vedeți care dintre ele acceptă postări de oaspeți. Urmați instrucțiunile foarte atent și începeți să scrieți postări de oaspeți de înaltă calitate pentru site-urile lor. Această strategie de marketing pentru conținut va necesita multe angajamente, dar rezultatele vor merita efortul. Când scrieți o postare excelentă pentru un blog influent, primiți promovare gratuită în fața unui public țintă imens. Dacă acestor persoane le place conținutul dvs., vor vizita propriul blog pentru a vedea ce altceva puteți oferi. Mai multe despre strategia de continut cu marketingul de influenta poti afla si accesand www.web-links.ro.

4. Construiește un blog / site web excelent. Apoi, cereți influențatorilor să scrie pentru dvs.!

Acesta este cel mai provocator aspect al marketingului influencer. În primul rând, aveți nevoie de un site web absolut minunat și trebuie să îl popularizați prin diferite tehnici de marketing. Amintiți-vă vechea regulă bună: conținutul este cheia succesului. Trebuie să creați articole unice, de înaltă calitate, care să rezolve problemele și să răspundă la întrebările publicului. S-ar putea să dureze ani până să ajungeți la punctul în care puteți atrage influențatori să scrie articole gratuite pentru dvs., dar cine a spus că dezvoltarea unui brand a fost ușoară? Odată ajunși acolo, puteți începe să invitați influențatori să scrie postări, să înregistreze podcast-uri și videoclipuri sau să contribuie la site-ul dvs. web cu cărți electronice.