Cand oamenii aud prima data cuvantul gargui, se refera adesea la statuile gasite agatate pe partea laterala a Catedralei Notre Dame. Inainte de anii 1800, garguiile au fost, de asemenea, o prezenta obisnuita de-a lungul acoperisurilor bisericilor si scolilor.

In multe culturi, oamenii cred ca aceste statui protejeaza oamenii si alunga spiritele rele. Cu toate acestea, unii oameni cred, de asemenea, ca sunt creaturi malefice care asteapta momentul perfect pentru a ataca. Aflati singuri si aflati mai multe despre aceste statui ciudate cu aceste fapte despre garguile.

Oamenii credeau ca Gargoyle protejeaza cladirile pe care le pazesc.

De cele mai multe ori, oamenii au construit aceste statui de-a lungul marginilor acoperisurilor unor cladiri precum biserici si catedrale. Multi oameni credeau ca aceste statui de creaturi hibride pot alunga spiritele rele. 

In timpul Evului Mediu, oamenii vedeau garguiile drept protectori valorosi ai locuitorilor cladirilor lor. Din punct de vedere istoric, acest lucru poate explica si de ce majoritatea garguilor au trasaturi inversunate. 

Majoritatea garguilor combina caracteristicile a doua sau mai multe animale.

Mai frecvent, garguiile combina parti dintr-un leu, o pasare, un liliac si o puma sau un leopard. Acestea fiind spuse, statuile moderne de gargui au in mare parte aripi mari pe spate si dinti ascutiti ca caracteristica comuna. 

Garguilele au facut, de asemenea, aparitii in multe basme populare de-a lungul veacurilor. In diferite culturi, ei au fost vazuti ca gardieni si ofrande catre zei. Mai multe alte povesti descriu garguiile ca animale de companie, cum ar fi Grifonul si Pegasul din cultura greaca antica. 

Cea mai veche garghila in picioare cunoscuta din lume poate fi gasita in Turcia.

Datand cu peste 13.000 de ani in urma, aceasta garguila in picioare a fost descoperita pentru prima data in Turcia. Cu trasaturi care seamana puternic cu un crocodil, aceasta statuie este considerata a fi cea mai veche garghila in picioare din lume. 

In timp ce expertii inca dezbat varsta garguiului in sine, ei inca nu au reusit sa identifice cine a facut primele gargui. In comparatie cu modelele moderne pentru garguile, versiunile anterioare nu folosesc caracteristici bestiale, cum ar fi aripi, coarne si gheare ascutite. 

Exista o emisiune TV veche animata care prezenta garguile vii.

Pur si simplu intitulata Gargoyles , aceasta emisiune de televiziune animata a fost difuzata pe Disney Channel din octombrie 1994 pana in februarie 1997. Pentru o emisiune Disney, seria avea un ton relativ intunecat, prezentand creaturi mitice cunoscute sub numele de gargui care aveau viata in timpul noptii. 

Cu un total de 3 sezoane, seria a folosit teme shakespeariane, ceea ce a facut-o comparabila favorabil cu seria animata Batman si Cybersix . Povestea spectacolului a continuat si mai tarziu sub forma unei serii de benzi desenate care a fost tiparita din 2006 pana in 2009.

In Grecia, templul original al lui Zeus prezenta in total aproximativ 102 de gargui.

Construit in cinstea zeului grec Zeus in secolul al V-lea i.Hr., Templul lui Zeus se afla in Olympia, Grecia. Construit cu o forma Peripterala, templul are un pridvor frontal asezat pe o platforma de crepidom cu trei trepte inegale. 

De-a lungul acoperisului templului, un total de 102 garguile aliniaza marginile. Aceste statui prezentau modele precum frize cu triglife si metope sculptate in forma de cap de leu. Garguilele de pe templu au fost, de asemenea, concepute pentru a actiona ca guri de apa, ceea ce arata, de asemenea, ca acoperisul a fost reparat de mai multe ori in timpul perioadei romane. 

Unele legende crestine spun ca garguiile sunt monstri care ataca oamenii.

Una dintre legendele credintei crestine descrie garguile care ataca un sfant despre care se stia ca ucide demoni pentru a-i proteja pe cei nevinovati. Legenda spune ca, in timpul domniei regelui francez Clotaire al II-lea, in anii 600, el a capturat creaturi care impartasesc numeroasele trasaturi comune ale unei gargui. 

In timpul uneia dintre incercarile sale de a captura aceasta creatura monstruoasa, el a incercat sa arda si sa-i distruga corpul cu focul. Cu toate acestea, capul si gatul nu ar arde, indiferent cat de mult ar fi fost incendiat. In schimb, regele le-a asezat pe marginea bisericilor pentru a alunga alte spirite care i-ar putea aparea in cale. 

Unii cred ca garguiile reprezinta pericolele impotriva carora ii protejeaza pe oameni.

Aceasta credinta a aparut inca din Evul Mediu, cand majoritatea publicului nu putea citi si intelege Biblia crestina. In aceasta perioada, oamenii au crezut in mare masura ca scopul punerii garguilor langa cladirile bisericii era de a-i proteja pe cei de credinta crestina. 

Pentru a fi mai precis, se spunea ca acest proiect structural amplasat pe cladirile bisericii este o amenintare pentru toti cei care reprezentau un pericol pentru credinciosi. Acest lucru implica faptul ca nu numai spiritele rele si creaturile monstruoase ii protejeaza pe crestini garguiile, ci si necredinciosii care ameninta biserica. 

Unele gargui au fost concepute ca zeitati pagane pentru a atrage mai multi oameni sa se alature credintei crestine.

Conform unei alte legende cunoscute despre originile garguilor, aceste statui au fost sculptate in mod intentionat pentru a semana cu zeii pagani din timpurile timpurii. La acea vreme, aceasta era o metoda pe care multe biserici crestine o foloseau pe scara larga pentru a-i atrage pe cei fara credinta in religia lor. 

La acea vreme, multe biserici credeau ca, folosind aceasta metoda si incorporand imagini ale zeitatilor mitologice, oamenii vor deveni mai curiosi despre ele si se vor alatura crestinismului in acest proces. Afirmand ca aceste garguile actioneaza si ca gardieni ai credinciosilor, mai multi oameni vor fi, de asemenea, atrasi de crestinism pentru a cauta siguranta si un sentiment de securitate. 

Oamenii faceau si garguile cu trasaturi umane.

Denumite si himere, aceste garguile asemanatoare omului sunt cunoscute pentru ca sunt o creatura hibrida cu fete sau parti umane. Multe gargui obisnuite sunt, de asemenea, numite ca atare, deoarece combina mai multe caracteristici diferite ale animalelor diferite, cum ar fi fata, coada, aripile si tipul de corp. 

In Egiptul Antic, modelele de gargui luau de obicei forma unui leu cu aripi.

Cunoscuti mai frecvent sub numele de sfinx, aceste garguile combina adesea un leu cu aripi si chipul unui om. Aceste garguile mari ar avea, de obicei, coada unei pisici sau oi. 

In Egiptul Antic, aceste statui au servit drept surse de apa care luau adesea forma unor lei care aruncau apa din gura.