Portugalia este una dintre acele destinatii care a fost introdusa incet si continuu printre cele mai bune destinatii turistice globale. Binecuvantata cu multi kilometri de coasta, orase frumoase cu o mostenire culturala importanta, mai multe arhipelaguri pline de natura exuberanta, bucatarie bogata si oameni cu un caracter unic, partea grea este alegerea locurilor de vizitat in Portugalia.

Din acest motiv, vrem sa va fie putin mai usor si va vom oferi cheile celor mai fumoase si esentiale cinci destinatii de vizitat in Portugalia. Citeste mai multe despre Portugalia si locurile de vizitat accesand acest link:  https://fuzzy.ro/.

Lisabona, unul dintre cele mai bune locuri din Portugalia

Lisabona, frumoasa capitala, este intotdeauna una dintre cele mai mari atractii pentru a calatori in tara portugheza si, fara indoiala, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Portugalia. Centrul sau istoric, strajuit de sapte dealuri, este un spectaculos labirint de alei, plin de piete, puncte de belvedere si colturi unice. Desigur, aici fiecare cartier are caracterul sau: Bairro Alto este considerat unul dintre cele mai autentice din oras si unul dintre cele mai bune locuri pentru a asculta fado; Alfama este vechiul cartier de pescuit si are unele dintre cele mai frumoase puncte de belvedere; Chiado, considerat Montmartre din Lisabona; La Baixa, centrul nervos al orasului care este concentrat in principal in Rua Augusta si in Plaza del Comercio. Cel mai bun mod de a cunoaste orasul este sa hoinaresti pe strazi, sa te lasi purtat de colturile care ne tenteaza cu farmecul lor si, cand puterea scapa,

Porto, „unul” de top in locurile frumoase din Portugalia

Porto este farmecul in sine al Portugaliei. Strazile sale au un aer decadent care este atat de atractiv incat nu sunt putini calatori care pun orasul in topul locurilor de vizitat din Portugalia, chiar inaintea capitalei. Intotdeauna cu ochii pe Duero, pe podurile sale -de la Das Barcas pana la Do Freixo, niciunul nu este irosit-, pe omniprezentul Turn Clerigos, pe Catedrala, pe placile caracteristice Garii San Bento sau pe o plimbare linistita de-a lungul La Ribera. Porto este aproape o senzatie care se strecoara in inima calatorului in timp ce mananca un cod minunat sau savureaza un vin tipic din zona. Aroma sa este atat de speciala incat persista in timp, facandu-va sa va intoarceti.

Algarve, printre cele mai bune destinatii de plaja din Portugalia

Nu exista nicio indoiala ca Algarve este una dintre cele mai turistice zone si unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Portugalia. Aici, locurile de vizitat se amesteca usor cu plaje care nu trebuie uitate, cum este cazul, de exemplu, in Portimao si Praia da Rocha, strajuite de galbenul caracteristic al stancilor si de Cetatea Santa Catalina, sau de Albufeira si ei. litoral aglomerat de golfuri frumoase In aceasta zona, marea este protagonistul absolut si calatorii profita de ea facand surfing, snorkeling, caiac pentru a contempla peisajul Ponta da Piedade sau pur si simplu contemplandu-l din locuri cu vederi atat de impresionante precum Cabo de Sao Vicente.

Madeira, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Portugalia

Madeira este un mic arhipelag care practic le are pe toate. De la fermecatoarea sa capitala, care amesteca strazile abrupte cu verzi si minunatele sale dealuri si unde nu trebuie sa uitati sa vizitati Gradina Botanica, piata fermierilor, catedrala sau telecabina, pana la impresionantele piscine naturale din Porto Moniz, tipicul casele din Santana, Cabo Girao, care se lauda cu pozitia celei mai inalte stanci din Europa, sau plajele impresionante din Porto Santo, insula vecina de abia 11 kilometri si din care 9 dintre ele sunt o singura plaja de nisip alb si ape limpezi. Nu exista nicio indoiala ca Madeira este o destinatie in care poti realiza tot ceea ce cauti intr-o calatorie si sa o faci intr-un mediu complet unic. Daca il vizitati, va asiguram ca nu veti regreta.

Azore, printre cele mai bune destinatii de vacanta din Portugalia

Si dintr-un arhipelag am sarit in altul pentru ca Azore este un alt dintre cele mai bune locuri de vizitat in Portugalia. Aceste noua insule au puncte la fel de impresionante precum Boca do Inferno sau Caldeira Velha de pe insula Sao Miguel; Algar do Carvao, Serra de Santa Barbara sau Monte do Brasil de pe insula Terceira; vulcanul Calpelinhos din Faial sau esentiale izvoare termale Carapacho de pe insula Graciosa (a nu se confunda cu omonim din Insulele Canare). Insulele Azore sunt cunoscute pentru natura lor impresionanta combinata cu trecutul lor vulcanic care, in plus, are ca rezultat niste plaje uimitoare, fie pentru nisipul lor negru obisnuit, fie pentru nisipul lor alb rar. Marea vrea, de asemenea, sa-si revendice aici rolul principal si din acest motiv, acesta este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa balenele.