In mediul rapid in care traim si lucram este foarte usor sa cazi in capcana lucrului de acasa. Insa a-ti aduce treburile de la serviciu in caminul conjugal poate avea si urmari neplacute. Ca sa nu mai vorbim si de timpul liber pe care ti-l rapesti singura. Chiar daca cariera ta este in plina ascensiune si stii ca trebuie sa fii cea mai buna pentru a avansa, acestea nu sunt motive indeajuns de bune incat sa vii cu problemele de la birou…acasa.

In functie de domeniul in care lucrezi, serviciul tau se poate incheia la ora 18:00 sau te mai poate retine cateva ore in plus. Citeste si cum sa nu faci ore suplimentare la locul de munca, cu siguranta aceste sfaturi iti vor prinde bine. Insa sa descoperim si care sunt metodele de a-ti lasa problemele de la serviciu la… serviciu.

Acasa este spatiul tau de relaxare. Trebuie sa existe o delimitare clara intre serviciu si acasa. Atunci cand ajungi acasa, cel mai indicat ar fi sa te relaxezi macar 30 de minute si sa uiti de tot ce s-a intamplat de-a lungul zilei la birou. Fa o baie cu spuma, pune un cd cu muzica preferata sau stai pur si simplu in pat putin. Aceste mici placeri pe care ti le oferi singura te vor ajuta sa te destinzi.

Intalniri cu prietenii. Pentru a profita la maxim de orele tale libere, alege sa faci ceva care iti place. Fie iesi in oras cu prietenii, la cina cu partenerul sau in parc cu cel mic. Ideea este sa nu te inchizi in casa dupa ce ai venit de la birou, ci sa simti ca ai si o viata in afara serviciului.

Hobby-uri. Este foarte important pentru oricine sa aiba hobby-uri, deoarece il definesc ca om si personalitate individuala. Iti place sa faci sport, sa te plimbi cu rolele, cu bicicleta sau sa stai linistita sa citesti o carte? Atunci nu mai cauta motive care sa te tina departe de hobby-urile tale si pune in aplicare toate dorintele si planurile tale.

Planifica vacante. Un mod foarte frumos de a uita de job este de a-ti planifica din timp vacantele, mai ales ca suntem in plin sezon estival. Gandeste-te ca nu mai ai mult pana cand vei sta pe malul marii, cu un cocktail, alaturi de iubit. Cauta ofertele cele mai bune ale agentiilor de turism si pleaca intr-o binemeritata vacanta, departe de stresul zilnic din oras.