Astazi, compania Dell a lansat oficial in Romania și in SUA tableta Streak.  Lansarea a cuprins și o conferința de presa organizata la Hotel Radisson la care au fost prezenți

Astazi, compania Dell a lansat oficial in Romania și in SUA tableta Streak.  Lansarea a cuprins și o conferința de presa organizata la Hotel Radisson la care au fost prezenți ca speakeri, domnul Valentin Nicolae – Consumer Manager Dell și domnul Iulian Stanciu – Director general eMAG.

Conferința de presa a cuprins printre altele o prezentare pe larg a tabletei Dell Streak care se poziționeaza intre smartphone-ul tradițional și tabletele cu ecrane mai mari, avand un display tactil de 5 inchi cu rezoluție WVGA și suport multitasking.

Din punct de vedere software aceasta are ca sistem de operare o versiune personalizata de Android cu acces complet la Android Market, aplicații preinstalate pentru Facebook, Twitter și Youtube, RSS Reader, Email, IM șamd  toate avand ca scop facilitarea accesului media al utilizatorului. Suporta conexiuni la Internet de tip 3G, WiFi și Bluetooth.

Un alt aspect important este faptul ca dispune de un modul GPS asistat, avand preinstalata aplicația Google Maps, insa nu și Google Navigation și Street Views deoarece acestea nu sunt disponibile inca in Romania. De asemenea, sunt așteptate update-uri viitoare și pentru versiunea de Android 2.2 (Froyo) cat și pentru Adobe Flash 10.1.

Domnul Valentin Nicolae a afirmat despre nou-lansata tableta de la Dell ca se adreseaza oamenilor aflați in permanenta mișcare, care utilizeaza intensiv Internetul și sunt consumatori de media  și celor care au nevoie de portabilitate, aceasta avand ca uz primar – cel media, navigarea web și GPS-ul, iar in plan secund apelul voce, email-ul și jocurile.

Din punct de vedere tehnic este de subliniat faptul ca display-ul sau este confecționat dintr-o sticla extrem de rezistenta la zgarieturi,  supradenumita și “Gorilla Glass”, este dotata cu 2 camere, una externa de 5MP prevazuta cu autofocus și un flash dual cu LED și o alta interna de tip VGA, dedicata video chat-ului.  Pentru stocare are disponibil un slot MicroSD cu suport de pana la 32 de GB iar bateria de tip Lithium Ion asigura o autonomie de pana la 24 h in funcție de modalitatea de utilizare a acesteia.

Printre accesoriile tabletei se numara și un Home Dock, cu ajutorul caruia aceasta poate fi conectata la un HDTV.

In Romania, tableta Dell Streak este disponibila spre vanzare imediat, SIM free, in exclusivitate la eMAG și are un preț final de 2.699 RON, cu toate taxele incluse.

Domnul Iulian Stanciu, a declarat din partea eMAG ca pe luna mai, vanzarile de smartphone-uri le-au depașit pe cele de laptop-uri, semn ca efortul susținut al producatorilor de a le spori utilitatea este recunoscut și ca eMAG se așteapta ca pana la finele anului sa depașeasca  un numar de 1000 de tablete Dell Streak vandute.