Presedintele Traian Basescu a dezvaluit in urma cu cateva minute, in direct, la Realitatea TV, ca Victor Ponta, actualul prim-ministru (foto alaturat), este candidatul la presedintia Romaniei care a fost ofiter acoperit. Teodor Melescanu, fost sef al SIE si actual candidat independent la presedintie, l-a ajutat pe Victor Ponta sa-si ascunda trecutul de ofiter acoperit, a mai spus Basescu.

„Melescanu e complice total. A pus intr-un Monitor Oficial extinderea ca secret de stat si pentru numele rezervistilor, nu doar pentru cei activi, cu scopul de a-l proteja pe Ponta”, a declarat Traian Basescu. Iata declaratiile sale care arunca in aer scena politica si il pun intr-o situatie imposibila pe actualul premier.

„Da, el este, trebuie s-o spunem public. Il va ajuta si pe el, sa nu-i mai poata ranji in fata ofiterul care i-a fost sef. Ca prim-ministru se poate, dar ca presedinte nu! Victor Ponta a fost ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe SIE in perioada 1997-2001. Asta arata si saltul lui de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 direct la Parchetul General. E o mare greseala ca Victor Ponta nu a recunoscut. Dimpotriva, a facut o hotarare de guvern care incalca legea SIE, si care nu a ajuns in CSAT pentru ca as fi respins-o in secunda doi, hotarire prin care ofiterul acoperit Ponta era declarat secret de stat laolalta cu toti cei care au fost agenti si nu mai sunt.

Nu spun ca trebuie sa se retraga din cursa prezidentiala, asta e treaba lui. Dar asa ceva trebuia facut public, nu se poate ca serviciile de informatii sa-si poata implanta oameni in politica, in justitie, in administratie, ilegal, pe ideea ca daca e secret nu se va afla niciodata. Teodor Melescanu, fost sef al SIE si actual candidat independent la presedintie, l-a ajutat pe Victor Ponta sa-si ascunda trecutul de ofiter acoperi. Melescanu e complice total. A pus intr-un Monitor Oficial extinderea ca secret de stat si pentru numele rezervistilor (n.r.-Ponta), nu doar pentru cei activi, cu scopul de a-l proteja pe Victor Ponta. Melescanu e complice la hotararea de guvern data special pentru a-l proteja pe Victor Ponta, prin care se considera secret de stat numele fostilor ofiteri acoperiti, chiar daca asta incalca legea SIE. Va ramane in istoria SIE. E cel mai grav incident de securitate din vremea mandatului meu. E prima data cand un sef de stat cere informatii unui serviciu, iar serviciul nu ii da informatia nu ii este data desi exista la serviciu. Melescanu a facut un joc periculos pentru a-l proteja pe Victor Ponta. E de o gravitate extrema.

M-am dus la SIE, am strans Colegiul de Comanda, le-am spus incidentul si le-am spus ca nu voi tolera. Era prin mai-iunie. Am spus ca voi face public acest lucru la momentul oportun. Pentru ca nu trebuie sa ramana in istoria serviciului dreptul serviciului de a nu-i da informatii unui sef de stat. Pot sa va spun ca de la acel moment am lucrat direct cu ofiteri, nu cu domnul Melescanu. Nu mi-e indiferent ca un asemenea om sa ajunga presedintele Romaniei. Acest incident nu putea sa ramana secret. Daca nu as fi facut public acest incident ar fi fost o mare vulnerabilitate.

Mi-am pus intrebarea cat de bine e sa pui oameni politici in fruntea serviciilor, pentru ca, iata, Melescanu, prieten cu Tata Socru (n.r.- Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta), face ceva sa-l ajute pe Victor Ponta. Atentie, desi Ponta avea nevoie sa fie ajutat! Nu era nimic in neregula sa fii ofiter acoperit, dar trebuie sa spui! Mai ales ca Ponta era in incompatibilitate, si procuror, si ofiter acoperit, ilegal! E un caz de revolta: va dati seama, un sef sa refuze o informatie presedintelui la care presedintele avea dreptul! Nu i-am cerut lista ofiterilor acoperiti in functie, ci a celor care au fost si fac parte din Guvernul Romaniei.

Daca un astfel de om (n.r.-Ponta) poate fi presedintele Romaniei? Poporul roman poate face orice. Dramatica e minciuna. Incompatibilitatea procurorului cu articolul 31 din Constitutie. Problema mea nu e Ponta, ci atitudinea unui sef de serviciu, domnul Melescanu. Probabil ca viitorul presedinte va tine cont de acest caz. Daca Ponta si Iohannis ajung in turul doi, nu ma duc la vot. Ce va face Ponta maine? Nu stiu, nu ma intereseaza. Va minti.”, a spus Traian Basescu, in emisiunea lui Rares Bogdan – „Jocuri de Putere”.