Cu acest program, numit eMAG Ventures, grupul isi propune sa utilizeze expertiza dobandita in timpul dezvoltarii si extinderii diferitelor proiecte, cum ar fi eMAG Marketplace, si companii care au crescut rapid, cum ar fi Sameday (curier), Conversion (marketing digital), Fashion Days (piata modei), Tazz de eMAG (livrare) sau Zitec (producator de aplicatii online).

eMAG Ventures se va concentra pe companiile de tehnologie care aduc inovatii in produse si servicii direct sau indirect clientilor finali. Pe langa finantare, eMAG va oferi companiilor selectate cunostintele acumulate in peste 19 ani de activitate in cel mai dinamic sector tehnologic al momentului, stimuland economia digitala.

Programul eMAG Ventures a inceput in luna decembrie, in timp ce primele investitii sunt asteptate pentru prima jumatate a anului 2021.

“In mediul antreprenorial din Romania, exista multe proiecte tehnologice cu potential mare, care pot fi dezvoltate cu finantare si know-how. Prin eMAG Ventures, dorim sa cream valoare adaugata reala si sa contribuim la o scalare rapida a afacerilor, producand astfel o vizibilitate vizibila. impact in economia digitala. Vorbim despre accelerarea investitiilor in acele companii care pot creste rapid cu ajutorul tehnologiei pentru a deveni viitorii unicorni. Vrem sa finantam companiile cu ambitie si viziune, care vor contribui la cresterea ecosistemului antreprenorial in Romania “, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Astfel, afacerile selectate vor beneficia de expertiza in accelerarea afacerilor si extinderea internationala, dobandita prin dezvoltarea de proiecte majore, cum ar fi eMAG Marketplace, si companii care au crescut rapid in ultimii ani precum Sameday, Conversion, Fashion Days, Tazz by eMAG sau Zitec.

Una dintre conditiile definitorii pentru eligibilitatea in eMAG Ventures este utilizarea tehnologiei in dezvoltarea de produse si servicii pentru clientul final, fie direct (B2C), fie indirect (B2B2C). Programul este dedicat companiilor care au deja un model de afaceri functional si pot demonstra ca au maturitatea de a genera o schimbare relevanta pe pietele pe care isi desfasoara activitatea.

In acest context, pasiunea si viziunea antreprenorilor si a echipei din jurul lor vor avea o importanta deosebita, deoarece vor continua sa faca parte din companii si sa le dezvolte.