Desi nu folosim machiaj, este foarte important sa curatam pielea inainte de a merge la culcare, pentru a elimina impuritatile. Nu uitati sa aplicati o crema hidratanta pentru a va hrani si proteja fata.

Ca oameni ocupati, avem intotdeauna mai putin timp sa ne curatam fata intr-un mod adecvat. Acest lucru ne poate afecta imaginea si, in consecinta, ne poate afecta bunastarea.

Cu toate acestea, chiar daca suntem foarte obositi, nu trebuie sa mergem niciodata la culcare fara sa ne curatam corect fata, deoarece pot aparea cosuri sau alte probleme care vor avea un impact negativ asupra pielii noastre.

Consecintele necuratarii fetei

Necuratarea fetei cand mergem la culcare si machiajul pe piele va face ca impuritatile sa se acumuleze si sa infunde porii.

In plus, lipsa curatarii va impiedica procesul de regenerare a pielii care are loc in timpul noptii sa se desfasoare corect.

Prin urmare, ar trebui sa ne luam intotdeauna un moment pentru a ne curata fata in mod corespunzator. Astazi vom descoperi cum sa facem acest lucru, astfel incat pielea noastra sa-si arate toata frumusetea.

Recomandari pentru curatarea fetei

Exista cateva recomandari de care trebuie sa tinem cont. Acestia sunt cativa primii pasi pe care este important sa-i interiorizam.

 • Fa-ti timp: ar trebui sa petrecem cel putin 15 minute curatandu-ne fata. Facand acest lucru, ne va permite sa o facem corect pentru a ne asigura ca toata murdaria si machiajul au fost indepartate.
 • Curatati bine pielea: folosirea produselor de care pielea noastra are nevoie in functie de nivelul de curatare de care are nevoie (pielea grasa nu este acelasi lucru cu pielea uscata) ne va permite sa eliminam toate impuritatile, astfel incat sa poata respira corect noaptea.
 • Sa evitam sapunul: Desi credem ca sapunurile promit o curatare mai profunda, uneori nu este cazul. Sapunurile usuca pielea, asa ca putem opta pentru o apa micelara sau un sapun cat mai natural. Putem cere sfatul dermatologului nostru.
 • Exfoliaza pielea: cel putin o data pe saptamana ar trebui sa exfoliam pielea pentru a indeparta toate celulele moarte si a efectua o curatare profunda. Cel mai bine este sa folosim produse naturale pentru a atinge acest scop.
 • Apa calda: apa calda ne permite sa curatam fata intr-un mod mult mai bland. Este ca un masaj pentru pielea noastra care va evita maltratarea pielii.

Pe langa toate aceste recomandari anterioare, este important sa avem un prosop pe care il folosim doar pentru fata. In acest fel, vom preveni ca orice tip de murdarie de pe maini sa afecteze pielea fetei, deoarece este foarte delicata.

Sfaturi atunci cand ne curatam fata

Daca avem putin timp

In multe ocazii, nu avem timp adecvat, cu acele 15 minute pentru a ne efectua bine curatarea fetei.

In aceste cazuri, va sfatuim sa utilizati servetele demachiante. Sunt practice si ne ajuta sa hidratam pielea fetei noastre.

Modul de uscare

Ceva pe care de obicei nu il observam atunci cand ne curatam fata este modul in care il usucam cu prosopul.

Este necesar sa o faceti intr-un mod bland, cu atingeri, pentru a nu stimula productia de grasime si a nu irita pielea.

Aflati cum sa alegeti mastile

De asemenea, trebuie sa stim sa alegem mastile in functie de tipul nostru de piele, pentru a cauta o curatare mai profunda.

Ideea este sa le faci o data pe saptamana inainte de a merge la culcare . Preferabil, dupa exfoliere pentru ca acestea sa patrunda mai bine.

Scapa de impuritati

Trebuie sa curatam bine fata chiar daca nu am folosit machiaj. Pielea acumuleaza grasime si, de asemenea, prin atingerea ei in timpul zilei, facem ca aceasta sa acumuleze impuritati.

Trebuie sa folosim un sapun potrivit pentru fata noastra si pe care doar noi il folosim. In plus, trebuie sa ne permitem sa ne facem un masaj usor.

Dupa acest pas, este necesar sa ne clatim bine fata si sa verificam ca nu au mai ramas particule de sapun.

Alimentatie adecvata

Ultimul pas al curatarii trebuie sa culmineze cu o crema care ne protejeaza pielea de radicalii liberi si de poluare.

Acest lucru trebuie sa se potriveasca tipului nostru de piele. De asemenea, daca il folosim in timpul zilei, ar trebui sa aplicam deasupra o crema de protectie solara pentru a ne proteja de soare.

Beneficiile spalarii corecte a fetei inainte de culcare

 • Permite oxigenarea pielii.
 • Produsele cosmetice sunt mai eficiente.
 • Intarzie aparitia ridurilor.
 • Pielea este mai luminoasa.
 • Ajuta la reducerea aspectului de oboseala.
 • Elimina acneea si punctele negre.
 • Pielea arata mult mai fina, mai moale si mai atractiva.

Daca vrem sa obtinem toate aceste beneficii pentru curatarea fetei noastre si sa ne bucuram de o piele mult mai frumoasa si sanatoasa, trebuie sa dobandim niste obiceiuri pentru ca, da sau da, sa realizam aceasta curatare a tenului nostru in fiecare zi.

In timp, ne vom da seama ca acest lucru ne ajuta sa prevenim imbatranirea pielii, sa reducem ridurile si sa permitem pielii sa arate mai intinerita.