Durerea menstruală sau dismenoree (în termeni medicali) reprezintă un simptom comun cu care se confruntă majoritatea femeilor. 

Care este cauza durerii?

Crampele menstruale apar când uterul se contractă pentru a-și pierde mucoasa, cunoscută și sub numele de mucoasă uterină. Cu cât se eliberează mai repede, cu un flux mai mare, cu atât durerile sunt mai intense. 

Ce te faci atunci când durerile îți afectează activitățile zilnice?

Noi spunem că: “există viață și în timpul menstruației”. De aceea, îți vom lăsa 5 metode prin care poți avea grijă ca durerile menstruale să nu îți afecteze sănătatea și starea de bine. 

  1. Bea ceaiuri din plante 

  Se pare că o parte dintre femei adopta un alt regim alimentar înainte de menstruație (prin care își pregătesc corpul), dar și în timpul menstruației. Desigur, o parte a procesului de pregătire a femeilor o reprezintă “rezerva” de absorbante zilnice, tampoane sau absorbantele din bumbac. 

  Consumă ceaiuri precum: mentă, mușețel sau fenicul iar sângerările vor fi mai puțin abundente și durerile de burtă se vor diminua până ce dispar. 

   2. Mergi pe jos

   Mișcarea este benefică pentru organismul tău chiar și în această perioadă a lunii. 

   Dacă până acum petreceai mult timp în casă, respectiv nemișcată în pat, îți recomandăm să te pui în mișcare. De exemplu, mersul pe jos timp de 30 de minute, te va ajuta să scapi de durerile asociate menstruației. 

    2. Aplică niște căldură în zona abdomenului

    Căldura ajută mușchii să se relaxeze, îmbunătățește fluxul sanguin și va elibera tensiunea. Aici noi recomandăm și plasturi pentru durerile menstruale, făcuți din ingrediente 100% naturale, se activează în contact direct cu aerul și îți asigura doză ideală de căldură. Se pot utiliza până la 9 ore. Procesul e simplu, lipești plasturele pe lenjeria ta intimă, tragi o rochie pe tine și…ieși în lume.

     3. Hidratează-te

     Pentru că balonarea și retenția de apă reprezintă două simptome foarte comune cu care se confruntă mare parte din femei în timpul ciclului menstrual. 

     O dată ce crești consumul de apă, fluxul de sânge din corp va crește, deci ți se vor reduce și crampele cauzate de contracțiile uterine.

      4. Practică exerciții pentru relaxare musculară și endorfine

      Sportul ajută la eliberarea endorfinelor, și deci contribuie la starea ta de bine. 

      Alege ceea ce ți se potrivește: de la yoga, la mersul pe bandă, pilates sau antrenament ușor, toate acestea vor avea ca și efect echilibrarea proceselor inflamatorii din corp și-ți vor îmbunătăți dispoziția.

      Acum că ai o lista cu 5 recomandări care te vor scăpa de durerile din timpul menstruației, acestea nu vor mai fi o problema pentru tine. Încearcă metoda care ți se potrivește și bucură-te de viață în fiecare zi.