Un backlink este pur si simplu un link de la un site la altul. Motoarele de cautare precum Google folosesc backlink-ul ca semnal de clasare, deoarece atunci cand un site se leaga de altul, considera continutul este demn de remarcat. Backlink-urile de inalta calitate pot ajuta la cresterea pozitiei si vizibilitatii unui site in rezultatele motorului de cautare (SEO).

Cum functioneaza backlink-urile?

Backlink joaca un rol important in algoritmul motorului de cautare, SEO, precum si strategia generala pentru cresterea site – ului dumneavoastra. Cel mai simplu mod de a va gandi la backlink-uri ar fi conversatiile intre site-uri.

Tipuri de backlink-uri

Exista doua tipuri de baza de backlink si unul este mai valoros decat celalalt. Sa aruncam o privire rapida asupra fiecaruia si asupra modului in care acestea va afecteaza site-ul.

O eticheta Nofollow le spune motoarelor de cautare sa ignore un link. Nu transmit nicio valoare de la un site la altul. Deci, de obicei, acestea nu sunt utile pentru imbunatatirea gradului de cautare sau a vizibilitatii.

Linkurile Dofollow sunt tipul de backlink dorit de toata lumea. Retineti ca cei care vin de pe site-uri respectate detin cea mai mare valoare. Acest tip de backlink va poate ajuta sa va imbunatatiti clasamentul in motoarele de cautare.

Cu toate acestea, exista linkuri dofollow care sunt considerate a fi rele sau „toxice”. Aceste linkuri provin de pe site-uri suspecte sau sunt obtinute prin incalcarea termenilor si conditiilor serviciului motorului de cautare.

Acest lucru poate determina Google sa va penalizeze sau chiar sa va dezindexeze site-ul. Amintiti-va, nu este vorba de cantitatea de backlink-uri, ci mai degraba de calitatea care face diferenta in clasament.

Cum sa obtineti backlink-uri?

Crearea de backlink catre site-ul dvs. necesita timp si efort. Iata 7 moduri simple prin care puteti incepe sa creati backlinks de calitate pentru site-ul dvs. web.

– Adaugati linkuri catre site-ul dvs. pe profilurile dvs. de socializare.

– Efectuati o cautare pe Google pentru o postare care se claseaza deja bine, apoi imbunatatiti-o si extindeti-o.

– Creati postari pe lista, articole „cum”, „de ce”, infografice sau postari cu videoclipuri incorporate. Aceste formate obtin de obicei mai multe backlink decat postarile standard.

– Scrieti ghiduri. Acestea sunt postari foarte lungi care contin cateva mii de cuvinte si acopera fiecare unghi al subiectului.

– Postati articole SEO pe alte site-uri sau bloguri.

– Contactati influencerii din nisa sau industria dvs. si spuneti-le despre un articol de pe site-ul dvs. la care ar putea dori sa se conecteze.

– Intervievati influencerii din industria dvs. si trimiteti-le un link, fara indoiala ca vor face legatura cu site-ul dvs.

– De asemenea, puteti incepe sa efectuati cercetari de backlink competitive. Pentru a face acest lucru, va trebui sa vedeti backlink-urile concurentilor dvs. care se claseaza bine.

Un instrument de backlink precum SEMrush, Ahrefs va poate ajuta sa gasiti aceste linkuri, astfel incat sa puteti incepe sa vizati domeniile respective ca parte a propriei strategii de construire a linkurilor.

Cum imi pot verifica backlink-urile?

Exista diferite instrumente de monitorizare a backlink-urilor care va permit sa verificati backlink-urile site-ului web, inclusiv Google Search Console, SEMRush, Ahrefs etc.

Este foarte important sa fiti cu ochii pe backlink-urile dvs. Regulile Google pentru webmasteri necesita sa solicitati proprietarilor de site-uri toxice sa elimine linkurile de pe site-ul dvs. Daca nu faceti acest lucru, atunci Google va poate penaliza site-ul web, iar pagina dvs. va incepe sa scada in rezultatele cautarii.

Deci, este important sa stiti cum sa raspundeti la aceste 3 intrebari:

Unde pot gasi toate backlink-urile mele?

Cum pot sa stiu daca sunt toxice?

Cum pot contacta proprietarii de site-uri de backlink toxice?

Din fericire, raspunsul este usor cu instrumentele potrivite.

Puteti utiliza Google Search Console pentru a va ajuta sa va dezvoltati site-ul si sa va vedeti backlink-urile, dar poate dura mult timp si este limitat la ceea ce poate face.