Daca sunteti in cautarea unei discipline cu impact redus pentru a lucra asupra fortei, coordonarii, flexibilitatii si mobilitatii, echilibrul corpului poate fi o optiune buna. 

Body balance este un brand Les Mills . Este o disciplina de fitness care combina altele; in principal yoga, pilates si tai chi. Miscarile sunt selectate pentru a intari intregul corp si pentru a creste flexibilitatea.

Pentru a efectua echilibrul corpului , ai nevoie doar de un covoras precum cele folosite in yoga sau pilates. In plus, este convenabil sa efectuati practica cu haine confortabile si fara pantofi.

Ce este echilibrul corpului?

Dezvoltarea disciplinei echilibrului corporal include o combinatie dezvoltata de discipline deja incarcate cu beneficii, precum pilates, yoga sau tai chi.

Exercitiile se desfasoara pe diverse teme muzicale, in modul coregrafie. Acest lucru faciliteaza invatarea, ajuta la coordonarea respiratiei cu miscarile si face ca intensitatea sedintelor sa fie mai usor de controlat.

Aceasta tehnica combina elemente ale altor practici, cum ar fi pilates.

Ce activitati combina?

Disciplina echilibrului corporal combina diferite exercitii si posturi din disciplinele antice si moderne. Cu toate acestea, nu este o simpla fuziune a miscarilor, ci o noua modalitate de a-si focaliza executia.

Una dintre caracteristicile echilibrului corpului este ca exercitiile sunt combinate ca o coregrafie. Acest lucru nu numai ca faciliteaza invatarea si executia, dar creste si coordonarea respiratiei si controlul intensitatii.

La fel ca in toate disciplinele inregistrate de Les Mills , sesiunile includ exercitii alternative pentru ca persoanele cu o pregatire fizica mai mica sau cu un anumit tip de limitare sa poata urma orele, adaptand miscarile la propriile posibilitati.

Beneficiile echilibrului corpului

Yoga, Pilates si Tai Chi sunt discipline care, prin ele insele, s-au dovedit a fi foarte benefice. Dar sunt la fel de magulitoare atunci cand sunt practicate impreuna? De fapt, exista mai multe studii care justifica echilibrul corpului fiind recomandat ca un exercitiu excelent in sine.

In acest sens, cercetarile publicate in 2014 in revista Clinical Interventions in Aging au constatat ca 12 saptamani de antrenament pentru echilibrul corpului sunt eficiente in imbunatatirea anumitor sarcini functionale si de echilibru la adultii in varsta sanatosi.

Anterior, un alt studiu publicat in Journal of Science and Medicine in Sport in 2008 a constatat ca exersarea de 3 ori pe saptamana timp de 12 saptamani poate duce, de asemenea, la reduceri ale anxietatii, precum si la cresteri semnificative ale fortei de baza si ale mobilitatii soldului.

Cine poate practica echilibrul corpului?

Caracteristicile echilibrului corporal fac ca aceasta disciplina sa poata fi practicata de catre intreaga populatie sanatoasa. Cu toate acestea, necesita o anumita invatare a posturilor si miscarilor, precum si o adaptare progresiva.

O indoiala foarte frecventa are de-a face cu practica in timpul sarcinii. De la Les Mills , ei indica faptul ca poate fi excelent pentru a ajuta la mentinerea controlului central si a echilibrului muscular.

Acestia isi amintesc insa importanta consultarii cu medicul precum si a informarii instructorului despre sarcina in desfasurare, astfel incat sa se poata face indicatiile si modificarile necesare care sunt pertinente cazului.

Femeile insarcinate pot face aceasta practica, dar este necesar ca instructorul sa adapteze miscarile la afectiune.

Un exercitiu intens

Echilibrul corpului este o disciplina destul de intensa, chiar daca este un exercitiu fara impact. Tocmai, structura sesiunilor in jurul coregrafiilor bazate pe exercitii si miscari de yoga, pilates si tai chi il face complet, dar si motivant.

Contributiile la sanatate au fost studiate prin cercetari in diferite grupuri de populatie. In orice caz, trebuie luate in considerare precautii de baza, de exemplu la pacientii cu patologii cardiovasculare.

Cu toate acestea, pentru a realiza echilibrul corpului si a profita de el, este necesar sa inveti bine exercitiile. Acest lucru este esential nu numai pentru a profita de sedinte, ci si pentru a evita accidentarile.

Intr-un ritm mai rapid, datorita muzicii, nu mai este timp sa faci corecturi. Si o postura proasta poate duce la durere. In asa fel incat este necesar sa se consulte cu instructori autorizati pentru ca acestia sa functioneze ca ghiduri ai procesului.