Locul de munca al unui manager poate parea foarte complicat, dar ceea ce nu va spun este ca acest au un avantaj, deoarece folosesc instrumente care le usureaza viata si ii ajuta sa gestioneze cea mai mare parte a muncii pe retelele de socializare. In plus, multe dintre ele sunt gratuite.

In aceasta postare vom analiza principalele instrumente de programare, proiectare, analiza si management pe care ar trebui sa le cunoasca orice manager comunitar si care va pot ajuta in activitatea dvs.

Instrumente de programare pentru managerii comunitari

HootSuite

Acest instrument va permite sa programati si sa promovati continutul , sa urmariti mentiunile, sa analizati impactul postarilor dvs. pe retelele sociale si chiar sa gestionati echipa de marketing si comunicare pentru a lucra impreuna.

Hootsuite este un instrument de plata si are planuri cu preturi diferite in functie de nevoile dvs.

Postcron

Aceasta platforma va permite sa programati postari pentru diverse retele de socializare. Totul dintr-un singur loc. Va permite chiar sa programati povesti pe Instagram . De asemenea, cu instrumentul masiv de publicare al Postcron, puteti programa pana la 1000 de postari, pini sau tweeturi de la un Excel sau Google Fise.

Bundlepost

Acest instrument pentru Social Media Manager E este un bun curatorial continut instrument care va va ajuta sa programati mesajele in timp ce , de asemenea , inlocuirea cuvintelor cheie comune cu hashtag . Aceasta functie este foarte utila deoarece in acest fel iti vei creste interactiunile si participarea la retelele de socializare.

Este un instrument de plata, desi are o perioada de incercare gratuita de 30 de zile.

Canva

Cu acest program puteti realiza propriile modele rapid si usor. Generati imaginile de care aveti nevoie perfect adaptate cerintelor fiecarei retele sociale . Dupa cum stiti, daca indepliniti cerintele pe care Facebook, Twitter sau Instagram le cer, interactiunile dvs. au o implicare mai buna . Unul dintre cele mai intuitive si eficiente instrumente pentru managerii comunitari. Daca sunt primele tale modele, nu-ti face griji, iti va fi foarte usor.

Canva este un instrument fundamental pentru managerii comunitari. Are o versiune gratuita care include toate functiile.

Adobe Spark Post

Este o aplicatie pentru a insera text in fotografii . Este foarte simplu, deoarece nu are multe functii, dar va permite sa dati o nota personala imaginilor.

In plus, spre deosebire de alte aplicatii, include alte functii Adobe si un perete in care puteti vedea fotografiile altor persoane si puteti obtine idei. A inceput doar cu versiunea iOS, dar acum este disponibil si pentru Android . Este un instrument complet gratuit si il puteti descarca din Appstore sau Google Play Store .

Ati putea fi, de asemenea, interesat de : 7 cunostinte esentiale pe care trebuie sa le aiba un Community Manager

Brand24

Te innebunesti de fiecare data cand trebuie sa cauti informatii si continut despre compania ta sau despre concurenta? Cu acest instrument care nu va mai fi o problema, deoarece va permite sa cautati informatii in timp real si sa fiti mai in contact cu publicul dvs.

Brand24 este un instrument pentru managerii comunitari care isi desfasoara activitatea pentru marci si companii. Desi are o perioada de incercare de 14 zile, daca doriti sa profitati de ea, va trebui sa platiti.

Nuzzel

Daca doriti sa stiti ce se spune in mediul dvs., aceasta ar fi o optiune buna. O aplicatie pentru a sti despre ce vorbesc contactele dvs. pe retelele de socializare , pe langa faptul ca va arata cele mai partajate articole intre ele.

Acest instrument este liber de utilizat si functioneaza printr-un cont Twitter. De asemenea, are o aplicatie pentru IOS si Android.

Nuvi

Nu stii cum sa iti concentrezi mesajele pe retelele de socializare? Cu acest instrument pentru social media si manageri comunitari va va costa mult mai putin, deoarece puteti vedea ceea ce ceilalti nu vad, analizand aprecierile si comentariile oamenilor. In acest fel, va ajuta sa va personalizati mesajele si sa stiti cum sa le focalizati in functie de public.

Este un instrument de lucru gratuit in care platiti doar pentru datele pe care doriti sa le obtineti.

Followerwonk

Acest instrument va ajuta sa explorati si sa va cresteti traficul social. Cum? Sapati mai adanc in analizele Twitter si va permit sa gasiti si sa va conectati cu oameni noi din mediul dvs. De asemenea, comparati graficele sociale si partajati rapoarte . Este unul dintre numeroasele instrumente gratuite pe care MOZ le ofera pentru analizarea retelelor de socializare.

Bit.ly

Puteti utiliza Bit.ly pentru a crea si scurta legaturi personalizate pe care le puteti utiliza in postarile de pe social media. Pe langa faptul ca ocupa mai putine caractere, aceste linkuri va vor oferi informatii despre volumul de clicuri pe linkurile dvs. si va vor permite sa urmariti traficul.

Agorapulse

Acest program va va permite sa efectuati multe proceduri si sa economisiti timp . Va permite sa raspundeti rapid la comentarii, sa programati si sa publicati dintr-un loc si sa analizati cine vorbeste despre voi.

In plus, raporteaza retelele de socializare din Powerpoint , consolideaza relatia cu clientii prin intermediul retelelor si iti ofera oportunitati de a lucra cu Facebook si de a creste implicarea.

Agorapulse este un instrument platit, desi ofera o perioada de incercare gratuita.

IFTTT

Unul dintre cele mai utile instrumente pentru managerii comunitari. Va permite sa automatizati o multitudine de sarcini si sa va sincronizati toate aplicatiile. Puteti crea si programa actiuni pentru a raspunde automat la diferite situatii . De exemplu, daca cineva te urmareste pe Twitter, poti crea raspunsul automat pentru a le eticheta intr-un tweet de multumire.

Trello

Un instrument de planificare bun pentru structurarea si ordonarea diferitelor sarcini pentru care sunteti responsabil in calitate de Community Manager . Este util mai ales daca lucrati ca freelancer si gestionati mai multe marci sau daca aveti multe conturi in sarcina dvs. In plus, Trello va permite sa lucrati in colaborare si sa urmariti sarcinile tuturor membrilor echipei.

Feedly, Feed Clatiti si Feedity

Daca doriti sa identificati tendintele , sa curatati continutul si sa il impartasiti, Feedly este instrumentul dvs. Cititorul de fluxuri esentiale pentru organizarea surselor de informatii ca manager de comunitate. In combinatie cu Clatirea de alimentare care va permite sa filtrati si sa eliminati zgomotul din fluxurile dvs. , iar Feedity , care va permite sa creati fluxuri in surse de informatii care nu furnizeaza acest serviciu, puteti construi un instrument incomparabil pentru activitatea dvs. Si cel mai bun lucru este ca toate aceste instrumente pentru Community Managers sunt gratuite.

Feed Rinse 2.0 este in dezvoltare si va fi lansat in curand.

Sendible

Ideal pentru interactiunea cu clientii , verificarea reputatiei pe diverse canale si masurarea succesului continutului tau. Este un instrument all-in-one cu avantajul ca va permite sa integrati majoritatea functiilor pe care le realizeaza diverse instrumente . Este platit, dar este deja cunoscut atunci cand lucrati la nivel profesionist, uneori instrumentele gratuite se pierd. Daca doriti sa o incercati, va ofera o perioada gratuita de 30 de zile.

Ati putea fi, de asemenea, interesat : Social Media Manager vs Community Manager

InVideo

Acest editor video va permite sa creati videoclipuri special pentru retelele sociale . Videoclipurile sunt un mod foarte eficient de comunicare si astazi sunt un instrument esential in orice strategie de marketing si social media. Cu InVideo puteti lucra din sabloane si puteti crea videoclipuri care indeplinesc specificatiile fiecarei platforme.

Namechk

Unul dintre cele mai utile instrumente pentru managerii comunitari, chiar daca are o utilizare foarte specifica. Namechk va permite sa vedeti disponibilitatea domeniilor si a numelor de utilizator usor si rapid. Este esential daca gestionati mai multe companii sau proiecte cu conturi diferite.

MentionMap

Un instrument fundamental pentru a sti cum se conecteaza influentatorii si cine ii influenteaza. Poate ati auzit de strategia de influentare a influentatorilor , dar exista o alternativa: influentarea influentatorilor de la influenti . Cu acest instrument veti putea sti cine sunt pentru a va atinge obiectivele.

Mentionmap este, de asemenea, un instrument gratuit care se conecteaza la contul dvs. de Twitter si este esential in activitatea dvs. de Community Manger.

BlogsterApp

Acest instrument este foarte off-road. Nu numai ca va permite sa programati postarile pe retelele de socializare pe cheltuiala dvs. , ci automatizeaza si postarea de continut pe blog si va ofera statistici de trafic si performanta . De asemenea, faciliteaza curatarea continutului, deoarece puteti salva stiri si articole pe care doriti sa le impartasiti pentru a face acest lucru in timp util.