Cu atât de multe stiluri de garduri existente în ziua de astăzi, poate fi destul de dificil să alegi pe cel care se potrivește cel mai bune cu locuința ta și proprietatea pe care o deții. Fie că este folosit pentru a delimita un perimetru, pentru a fi cât mai funcțional sau pur și simplu pentru decor, un gard poate îmbunătăți foarte mult designul general al unei proprietăți. Iată ce trebuie să știi despre amenajarea gardului cu profile decorative.

Care este gardul cel mai potrivit pentru mine?

Un gard poate fi fabricat din numeroase materiale: lemn, metal, oțel galvanizat, piatră și cărămidă. Astfel, poți avea certitudinea faptului că din atâtea opțiuni o vei găsi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, deoarece instalarea unui gard este unul dintre cele mai comune proiecte de bricolaj, există o mare varietate de kituri și panouri prefabricate pentru a face asamblarea mult mai ușoară.

Așadar, fie că vorbim despre un gard clasic, din lemn, vopsit în alb, de-a lungul căruia se găsesc flori și arbuști decorativi sau despre unul mai modern, din piatră sau cărămidă, cu modele și detalii dintre cele mai atrăgătoare, este important să te raportezi, în primul rând, la cum arată casa ta. Cât de mare este aceasta, care este culoarea care predomină și, implicit, detaliile arhitecturale care o scot în evidență.

Amenajarea gardului cu profile decorative

După ce ai ales materialul de bază și l-ai instalat, pentru a ieși în evidență, întrucât reprezintă un element de decor deosebit de important, gardul trebuie să se integreze perfect în ansamblul variabilelor care fac ca o curte să arate deosebit de frumos. Spre exemplu, dacă folosești profile decorative exterior, poți oricând să alegi un gard de piatră ale cărui modele să semene cât mai mult cu elementele decorative alese.

În aceeași măsură, încearcă să păstrezi ideea arhitecturală atât pentru gard, cât și pentru casă, utilizând linii atunci când este cazul, unghiuri și chiar îmbinări ale acestora. Nu face abstracție de micile defecțiuni, când acestea există, ci încearcă să le retușezi utilizând diferite tipuri de strategii: folosește un ghiveci mare cu flori, pitici de grădină sau alte elemente de decor care s-ar putea dovedi folositoare.

Estetica unui gard se dovedește a avea un impact foarte mare asupra aspectului general al unei locuințe. De aceea, înainte de a-l alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine, poți lua în considerare posibilitatea de a apela la un consultant de amenajări exterioară. Cu toate acestea, reprezintă un cost suplimentar care, deseori, poate fi evitat dacă oferi atenție detaliilor care, cumulate, scot în evidență profilul estetic al proprietății tale.

Alegând diferitele tipuri de profile decorative, poți oricând să-i conferi gardului tău pata de culoare și de personalitate de care are nevoie pentru a ieși în evidență. Nu este nevoie să investești sume mari de bani pentru a avea gardul care să se potrivească cel mai bine cu designul exterior al locuinței tale, ci trebuie doar să găsești puncte comune între cele două, astfel încât să obții o unitate compozițională, o armonie estetică deosebit de plăcută.

Totodată, pentru a oferi personalitate casei tale și pentru a însufleți fiecare colț al acesteia, poți opta pentru profile decorative de interior.