Orgasmul este considerat pe scară largă ca vârful excitării sexuale. Este un puternic sentiment de plăcere și senzație fizică, care include o descărcare de tensiune erotică acumulată. În general, însă, nu se știe prea multe despre orgasm și, în secolul trecut, teoriile despre orgasm și natura sa s-au schimbat dramatic. De exemplu, experții din domeniul sănătății au ajuns relativ recent la ideea orgasmului feminin, mulți medici încă din anii ’70 susținând că este normal ca femeile să nu le experimenteze.

În acest articol, vom explica ce este un orgasm la bărbați și femei, de ce se întâmplă și vom explica câteva concepții greșite frecvente.

Ce este un orgasm?

Orgasmele pot fi definite în moduri diferite, folosind criterii diferite. Profesioniștii din domeniul medical au folosit modificările fiziologice ale corpului ca bază pentru o definiție, în timp ce psihologii și profesioniștii din domeniul sănătății mintale au folosit schimbări emoționale și cognitive. O singură explicație generală a orgasmului nu există în prezent. Daca urmaresti filme pentru adulti pe Adult66, atunci iti poti imbunatati viata sexuala.

Lucruri interesante despre orgasme  

·       Orgasmele au multiple beneficii pentru sănătate datorită hormonilor și a altor substanțe chimice care sunt eliberate de organism în timpul unui orgasm.

·       Orgasmele nu apar doar în timpul stimulării sexuale.

·       Oamenii de toate genurile pot experimenta tulburări de orgasm.

·       Persoanele trans pot ajunge la orgasm după o operație de realocare a sexului.

Modele de orgasm

Cercetătorii au definit orgasmele în cadrul unor modele de răspuns sexual. Deși procesul orgasmului poate diferi foarte mult între indivizi, au fost identificate mai multe modificări fiziologice de bază care tind să apară în majoritatea incidențelor.

Următoarele modele sunt modele care s-au dovedit a avea mai multe forme de răspuns sexual și nu se limitează doar la actul sexual penis-vaginal. Pentru a atinge cele mai intense orgasme, este recomandat sa iti imbunatatesti viata sexuala urmarind Filme XXX Anal.

Modelul în patru faze al lui Master și Johnson:

·       entuziasm

·       platou

·       orgasm

·       rezoluţie

Modelul în trei etape al lui Kaplan:

Modelul Kaplan diferă de majoritatea celorlalte modele de răspuns sexual, deoarece include dorința – majoritatea modelelor tind să evite includerea modificărilor non-genitale. De asemenea, este important să rețineți că nu toată activitatea sexuală este precedată de dorință.

·       dorință

·       entuziasm

·       orgasm

Beneficiile orgasmului asupra sănătății

Un studiu de cohortă publicat în 1997 a sugerat că riscul de mortalitate a fost considerabil mai mic la bărbații cu o frecvență ridicată a orgasmului decât la bărbații cu o frecvență scăzută a orgasmului.  Acest lucru este contrar opiniei din multe culturi din întreaga lume că plăcerea orgasmului este „asigurată cu prețul vigorii și al bunăstării”.

Există unele dovezi că ejacularea frecventă ar putea reduce riscul de cancer de prostată . O echipă de cercetători a descoperit că riscul de cancer de prostată a fost cu 20% mai mic la bărbații care ejaculează de cel puțin 21 de ori pe lună, comparativ cu bărbații care au ejaculat doar de 4 până la 7 ori pe lună. Au fost identificați mai mulți hormoni eliberați în timpul orgasmului, cum ar fi oxitocina și DHEA; unele studii sugerează că acești hormoni ar putea avea calități protectoare împotriva cancerelor și a bolilor de inimă . S-a constatat că oxitocina și alte endorfine eliberate în timpul orgasmului masculin și feminin funcționează ca relaxante.     

Tipuri

Exista mai multe forme diferite de clasificare a orgasmelor. Psihanalistul Sigmund Freud a deosebit orgasmele feminine de clitoris și vaginale. Cercetatoarea Betty Dodson a definit cel puțin nouă forme diferite de orgasm, orientate spre stimularea genitală, pe baza cercetărilor sale. Iată o selecție a acestora:

·       Orgasme combinate sau mixte: o varietate de experiențe orgasmice diferite. 

·       Orgasme multiple: o serie de orgasme pe o perioadă scurtă, mai degrabă decât una singulară. 

·       Orgasme de presiune: orgasme care apar din stimularea indirectă a presiunii aplicate. O formă de auto-stimulare care este mai frecventă la copii. 

·       Orgasme de relaxare: orgasm derivat din relaxarea profundă în timpul stimulării sexuale.