De la culoarea albastra a lui Chaouen la animatia din Marrakech sau farmecul Casablancei, Marocul are orase minunate. Marocul este o tara frumoasa si exotica, motiv pentru care a devenit o destinatie turistica pentru multi calatori. 

Acestea sunt cele mai frumoase orase din Maroc

Daca sunteti in cautarea unei destinatii care sa ofere gastronomie, cultura si peisaje, nu uitati sa vizitati aceasta tara. Marocul va ofera orase la fel de minunate ca acestea:

Marrakech

Este, fara indoiala, cel mai cunoscut oras din tara. Marrakech este magie pura. Este din cauza traditiei sale, a amestecului de culori din souk-urile sale si a frumusetii spatiilor sale arhitecturale. Pentru asta si pentru multe altele, este unul dintre cele mai frumoase orase din Maroc.

Un oras imens in care poti vedea spatii fascinante precum piata Jemma el Fna, declarata Patrimoniu Imaterial al Umanitatii.Nu rata Madrasa Ben Youssef, Moscheea Koutoubia sau Palatul Bahia. Desigur, trebuie sa te plimbi prin souk-urile sale.

Moscheea Hassan

Casablanca este cel mai mare oras din tara. Si se remarca fata de celelalte prin aerul sau modern si cosmopolit. Dar asta nu inseamna ca are si monumente si cladiri istorice de vizitat.

In oras trebuie sa vizitati impresionanta Moscheea Hassan II, cu minaretul sau inalt de doua sute de metri si sala de rugaciune pentru 25.000 de credinciosi. Trebuie sa vezi si Turnul cu Ceas, medina sau moscheea Ould el Hamra.

Rabat

Capitala Marocului este un oras modern in care vestigiile istorice apar timide in fata noilor elemente arhitecturale. Turnul Hassan este un exemplu in acest sens. Sunt ramasitele unei vechi moschei printre care se pot vedea peste doua sute de coloane, pe langa turn.

Cu toate acestea, principala atractie a orasului este kasbah medievala a lui Udays, un cartier de strazi inguste cu case vopsite in albastru. Trebuie sa vezi, de asemenea, zidul almohad si necropola Chellah Sellah.

Chefchaouen

Marocanii spun ca nu exista un loc ca acesta. Intregul oras este vopsit in albastru, motiv pentru care a devenit una dintre cele mai fotografiate destinatii din tara.

Aceasta este partea traditionala a orasului, desi apoi are si cealalta latura: cea moderna.  O zona plina de cafenele si hoteluri, dar care s-a separat cu maiestrie de zona traditionala.

Fes

Orasul universitar al tarii pretinde a fi unul dintre cele mai frumoase orase din Maroc. Se spune ca de aici se vad cele mai bune apusuri din Africa. Va incurajam sa mergeti sa-l verificati.

Desigur, Fez este un oras traditional unde exista. In ea te poti scufunda in adancul Marocului, unde poti vedea souk-uri traditionale si tabacaria Chouwara, cu gropi imense cu coloranti naturali care sunt folositi la vopsirea produselor din piele care sunt fabricate acolo.

Tanger

Este cel mai apropiat oras de Spania. Aici trebuie sa vizitati Plaza 9 de Abril sau Gradinile Mendoubia, unde exista un copac vechi de peste 800 de ani. Alte lucruri esentiale pe care nu le puteti rata sunt Capul Espartel si pesterile lui Hercule.

Tanger este un oras cu un port de o importanta enorma. Are, de asemenea, o viata culturala plina de viata, care se reflecta in numarul mare de festivaluri si evenimente care au loc aici.

Ait Ben Haddou

Acest frumos oras din Maroc este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, datorita frumusetii sale si a marii sale fortarete, una dintre cele mai mari din tara. Nu e de mirare ca aici au fost filmate filme precum Lawrence of Arabia .

Un oras frumos care pare sa se imbine cu muntele. Cladirile sale din chirpici au o culoare ocru care se imbina cu restul peisajului. Unul dintre cele mai frumoase orase din Maroc, fara indoiala.

Essaouira

O alta bijuterie care nu a trecut neobservata de UNESCO si a fost, de asemenea, declarata Patrimoniu Mondial. In ea se remarca cladirile sale colorate, souk-urile si un zid care inconjoara orasul.

Cu toate acestea, cel mai pitoresc colt din Essaouira este, fara indoiala, portul sau.  Este un colt idilic plin de mici barci colorate care pun cireasa pe frumusetea acestui oras.

Ai facut deja lista celor mai frumoase orase din Maroc pe care vrei sa le vizitezi? Daca faceti un tur al tuturor, veti trai calatoria idilica pe care o cautati pentru ca aceasta este o tara fascinanta.