O croaziera fluviala pe Dunare ne ofera posibilitatea de a descoperi unele dintre cele mai frumoase orase si capitale ale Batranului Continent.

A face o croaziera cu barca fluviala pe Dunare este o experienta minunata, una dintre cele mai incredibile pentru a intra in inima Europei. Este o activitate de vacanta care nu doar calatoreste prin peisaje si orase frumoase. In plus, ne ofera o calatorie inapoi in timp, in vremuri mai galante si aristocratice. O experienta cat se poate de interesanta!

Dunarea, un fluviu foarte lung

Acest rau strabate 10 tari ale Vechiului Continent. Merge de la Padurea Neagra din Germania pana la Marea Neagra, intre Ucraina si Romania. O unitate uimitoare si o mare parte din ea este navigabila. Adica se poate merge cu barca pe Dunare mile si mile.

Ati putea incepe sa-l navigati chiar din Germania, la inaltimea orasului Ulm. De acolo, o nava pe Dunare ne-ar duce prin Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Moldova si Ucraina.

Retineti ca acest rau, cu cei 2.888 de kilometri ai sai, este al doilea ca marime din Europa.

Locuri scaldate de Dunare

Acest itinerariu cu barca pe Dunare ne poate duce in orase la fel de speciale si monumentale precum Regensburg in Germania sau Linz in Austria. Ca sa nu mai vorbim de trecerea sa prin Belgrad sau de bogatia sa naturala de la gura sa, unde formeaza frumoasa si valoroasa delta, impartasita de teritoriul ucrainean si romanesc.

La acestea trebuie adaugate nenumarate locuri frumoase, unele protejate ca parcuri naturale sau rezervatii ale biosferei. Ca sa nu mai vorbim de orase sau monumente pline de istorie si arta.

Totusi, aici vom propune cea mai clasica dintre croazierele cu barca pe Dunare. Un tur al sectiunii sale centrale, traversand trei tari: Austria, Slovacia si Ungaria.

Inceputul croazierei cu barca pe Dunare

Inceputul acestui itinerar este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa: Viena. Capitala Austriei este strans legata de acest fluviu, si a devenit portul fluvial care incepe excursii cu barca pe Dunare.

Ce sa spun despre Viena? Va asteapta palate in stil baroc, neoclasic si romantic; de asemenea biserici unice. Amintiri din Imperiul Austro-Ungar si Sissi.

Aici vei gasi unele dintre cele mai elegante cafenele din lume. Si, de asemenea, multa, multa muzica. De tot felul, dar mai ales valsul. Este orasul in care a fost compusa celebra Dunare Albastra, care fara indoiala va suna la un moment dat in timpul calatoriei cu barca pe Dunare.

Exista cateva tururi care navigheaza de la Viena in susul raului pentru a ajunge la Melk. Acolo, intr-o locatie spectaculoasa, pe un fel de stanca de rau, va asteapta manastirea Melk.

Acest monument, la care au participat sute de artisti baroc, este una dintre numeroasele surprize pe care le ofera excursia cu barca pe Dunare.

Bratislava

Dupa ce urca raul, treaba lui este sa se intoarca si sa-si continue cursul, lasandu-se purtat de curent. Ne vom intoarce la Viena, a carei priveliste din albia raului este spectaculoasa. Si dupa aceea vom trece granita cu Slovacia. Acolo ne asteapta capitala sa, Bratislava. Este un oras foarte necunoscut si totusi are multe de oferit.

Este mai linistit decat alte puncte turistice mari din zona, cum ar fi Praga din apropiere. Dar Bratistlava este o alta dintre acele minuni pe care ni le dezvaluie turul cu barca pe Dunare. Si, desigur, privelistile castelului sau atunci cand navigheaza inaintea orasului sunt cele mai fotogenice.

Un tur de frontiera

Dupa aceea, turul nostru cu barca pe Dunare va rula multi kilometri de-a lungul liniei de granita dintre Slovacia si Ungaria. Apele sunt granita aproape pana la orasul maghiar Esztergom . Un loc care merita o escala pentru a-si vedea catedrala San Adalberto si fermecatorul cartier Vizivaros.

Sfarsitul turului

Itinerarul cu barca Dunarii nu putea avea un final mai spectaculos decat sosirea la Budapesta. O bijuterie monumentala oriunde te uiti. Aici trebuie sa vizitezi castelul sau, Bastionul Pescarilor sau unele dintre cele mai elegante statiuni balneare din Europa.

Dar mai presus de toate, trebuie sa te minunezi de imaginea cladirii Parlamentului reflectata in apele raului. Si putin mai departe, ne asteapta frumosul Pod cu Lanturi. Vazand asta face din aceasta croaziera fluviala o activitate de neuitat.