Când esti singur si iesi la foarte multe intalniri, nu este neobișnuit să fii atras de un anumit „tip” de persoană. Poate vă interesează un anumit tip de persoana din punct de vedere fizic, cum ar fi oamenii care sunt mai înalți decât dvs. sau brunetele cu părul creț. Sau poate gravitați către un anumit tip de personalitate, cum ar fi cineva care este mai rezervat decât extrovertit, cu hobby-uri și interese care se aliniază cel mai bine cu ale voastre.

 La urma urmei, a fi selectiv nu a fost niciodată mai ușor cu abundența de site-uri de intalniri la dispoziția noastră – multe dintre acestea permit filtrarea unui potential partener dupa numeroase criterii. Dar, indiferent de preferințele dvs. până în acest moment, vă recomandăm să vă reconsiderați condițiile preliminare de screening și să recunoașteți că întâlnirea cu cineva care nu este tipul dvs. tipic poate fi destul de benefică. De fapt, experții spun că poate fi cheia dezvoltării unei relatii semnificative si satisfacatoare.  

Cheile unei relații satisfăcătoare

Când vine vorba de satisfacția relației, indiferent ca ti-ai cunoscut partenerul pe site-uri de matrimoniale online sau prin intermediul prietenilor, exista anumite trasaturi de personalitate care tind să fie asociate cu o relatie implinita, inclusiv niveluri ridicate de agreabilitate (tolerantă), stabilitate emoțională și niveluri mai scăzute de căutare a noutăților. În timp ce aceste trăsături s-ar putea să nu pară la fel de sexy ca o combinație de aspect bun, bogăție și aventură, cercetările au arătat că cuplurile care își evaluează partenerii dupa criteriile de mai sus au cele mai puternice niveluri de intimitate și satisfacție sexuală. 

În mod similar, psihologii au cercetat cuplurile de mai bine de cinci decenii pentru a afla că intimitatea și satisfacția sexuală sunt întărite atunci când partenerii sunt în acord unul cu nevoile celuilalt. Acest lucru inseamna ca fiecare partener trebuie sa ii satisfaca pe deplin dorintele sexuale pe care celalalt le are, astfel incat sa existe armonie totala in acel cuplu romantic. Infidelitatea apare atunci cand cei doi parteneri nu isi acorda atentie in plan sexual si nici nu comunica despre ceea ce isi doresc din punct de vedere sexual.

De asemenea, poate fi util să vă înțelegeți stilul de atasament. Oamenii care abordează relațiile dintr-un [atașament] bazat pe siguranță cred că merită dragoste și că vor găsi dragoste. Cum arată asta? Ei bine, ei își comunică nevoile și dorințele în mod clar. Sunt transparenți în ceea ce privește dorintele si asteptarile lor și abordează direct semnalele roșii, in cazul in care acestea apar.

În plus, persoanele cu un stil de atașament sigur știu cum să-și echilibreze viața de cuplu și viața lor în afara relației. Ei nu asteapta un partener care sa ii faca fericiti, ci pur si simplu se simt fericiti pe cont propriu. De aceea, este foarte important ca inainte sa intri intr-un cuplu, sa te asiguri ca esti vindecat complet de toate ranile pentru a nu pune pe umerii partenerului asteptari care nu isi au locul. Doar asa, veti putea avea o relatie de cuplu sanatoasa si armonioasa. Altfel, exista riscul sa apara tot mai multe conflicte si sa va despartiti.