Inca n-am trecut in noul an, dar viitorul suna bine, cel putin din punctul de vedere al pasionatilor de F&SF infatisat pe marele ecran. Au inceput sa apara primele teaser-trailere pentru peliculele care vor defini anul 2014 in constiinta publicului. Si arata chiar bine. Nu-i nevoie sa ma credeti pe cuvint.

Interstellar – programat a fi lansat pe 7 noiembrie – de Christopher Nolan se anunta a fi unul dintre cele mai interesante filme, comparabil cu precedentele realizari ale regizorului (Memento, Inception sau trilogia Dark Knight). Prea multe detalii despre subiectul noului film nu se stiu. Potrivit site-ului dedicat, actiunea se desfasoara intr-un viitor nu foarte indepartat si indeajuns de sumbru, in care economia mondiala s-a prabusit, foametea face ravagii si de vina sint excesele secolului XX. Atunci cind o misterioasa falie in spatiu-timp este descoperita, ceea ce a mai ramas din NASA va trebui sa se mobilizeze pentru a o explora si a oferi omenirii o noua sansa. Teaser-trailerul lansat saptamina trecuta ne da sperante ca vom avea de-a face cu ceva grandios. In plus, protagonistul va fi, se pare, Matthew McConaughey. Si cu asta cred ca am spus tot ce era de spus.

A fost o surpriza pentru mine trailerul la Jupiter Ascending. Nu stiam nimic despre film, dar trailerul e mai mult decit spectaculos. Intre timp, am aflat ca e vorba de un film realizat de fratii Wachowski (autorii trilogiei Matrix si ai recentului Cloud Atlas), ca in rolurile principale ii vom vedea pe Channing Tatum si Mila Kunis si ca e vorba de un space opera. Descrierea de pe IMDb spune tot: „Intr-un univers in care omenirea se afla pe treapta cea mai de jos a evolutiei, o tinara saraca devine tinta unui asasinat comandat de regina Universului, intrucit insasi existenta ei pune in pericol domnia reginei”. Suna a Alba-ca-Zapada, nu? Si totusi… Sean Bean? Categoric, e un film de vazut, incepind cu 18 iulie, data anuntata a lansarii.

Tom Cruise e protagonistul filmului Edge of Tomorrow, care pare a fi o combinatie de Groundhog Day si Infanteria stelara. Despre ce e vorba in pelicula regizata de Doug Liman si inspirata de romanul All You Need Is Kill al lui Hiroshi Sakurazaka? Despre un pamintean condamnat sa retraiasca iar si iar ultima zi a vietii sale, in ultima batalie dusa impotriva unei invazii extraterestre. Chiar daca nu-s un fan al lui Tom Cruise, mi-a placut cartea (pe care am citit-o la indemnul Csillei Kleinheincz), asa ca voi vedea cu siguranta acest film. Efectele speciale din trailer promit macar o distractie pe cinste. Filmul va fi lansat pe 6 iunie.

Daca anul acesta Guillermo del Toro ne-a dat Pacific Rim, vom avea si in anul ce vine parte de monstri uriasi. Mai exact, de monstrul urias original, Godzilla. Remake-ul lui Gareth Edwards (Monsters) se lanseaza pe 16 mai si ii va avea in distributie pe Aaron Taylor Johnson, Elizabeth Olsen si Bryan Cranston. Da, acel Bryan Cranston. Godzilla vs. Walter White: what’s not to like?

Despre ecranizarile unor benzi desenate anuntate pentru 2014 vom vorbi mai pe larg intr-un articol viitor. E o categorie care, la rindul sau, promite din plin.