Decorarea camerei de zi este o idee foarte bună, in cazul in care decorul nu va mai place sau chiar va indispune. Sa faceti acest lucru chiar dvs. va va ajuta sa economisiti bani și vă va oferi cunoștințe semnificative despre proiectarea interioară. Prin urmare, este întotdeauna mai bine și recomandabil să vă inspirati cu câteva idei despre cum să continuați cu decorarea camerei dvs. de zi. Deci, iată câteva lucruri de știut înainte de a face pasul acesta, astfel incat sa obtineti rezultate excelente.   

1. Este întotdeauna recomandabil să începeți cu un plan în minte și o perspectivă generala despre cum ar trebui să fie camera dvs. de zi. Înseamnă că ar trebui să cunoașteți fiecare detaliu în avans, astfel incat sa stiti de unde si cu ce sa incepeti. Cum în spatele fiecărui proiect de succes, există o strategie și un plan, același lucru ar trebui aplicat si aici. Pe Cozzy.ro poti gasi cateva sfaturi utile care sa te ajute sa obtii rezultatul dorit.

2 . Ar trebui să faceți o cercetare înainte de a lua o decizie. Parcurgeți câteva reviste sau cataloage sau, mai bine, puteți naviga pe internet și sa căutați desenele, culorile sau stilurile la care tânjiți. După ce obțineți o colecție de design-uri diferite, încercați să alegeți acele modele care vă captează cel mai mult interesele și ideile. De asemenea, odată decis, nu trebuie să regret alegera facuta. Deci, ar trebui să decideți cu atenție și să fiți ferm respectând decizia luata.  

3. Iluminatul joacă un rol semnificativ în succesul decorării tale. Creează o ambianță bună. Iluminatul corect da stralucire camerei făcându-ne si pe noi sa ne simtim foarte bine. Ne poate stimula simțurile și ne poate crește nivelul de oxitocină care este responsabil pentru bucuria emoțională. De asemenea, lumânările parfumate pot aduce o scânteie suplimentară în cameră.

4. Alegerea mobilierului potrivit este la fel de esențială precum oxigenul pentru corpul nostru. După alegere, plasarea mobilierului într-un mod adecvat este, de asemenea, la fel de importantă. În principal, nu trebuie să așezați mobilierul aliniat pe perete. Camera dvs. va părea mai mică prin acest tip de amenajare. Totodata, alegeti si una dintre cele mai confortabile canapele care sa fie locul dvs. preferat din casa.

5. Un alt lucru important este utilizarea perdelelor potrivite. În principal, alegeți perdelele care se potrivesc cu culoarea mobilierului. Acorda o atentie deosebita acestui aspect pentru a nu strica la final toata munca depusa.

 6. Pardoseala este, de asemenea, un alt lucru esential de care trebuie ținut cont. Poti opta pentru gresie, covor sau lemn. Ar trebui să vă asigurați că aceasta are o culoare similară sau o nuanță mai închisă decât pereții. 

7. Ar trebui să existe o cantitate adecvată de spațiu liber pentru activitatile zilnice. Nu incarcati prea mult incaperea. Altfel, camera va apărea ca un magazin de mobilă. 

8. Orice accesorii interesante ar putea adăuga un plus în camera ta. Ai putea cumpara câteva piese de artizanat. În principal, accesoriile ar trebui să fie obiecte pe care le prețuiești. 

9. Nu uita de flori sau de plante pentru a oferi un fel de frumusețe naturală atmosferei camerei. De asemenea, va umple spațiile goale.

10. Unele picturi interesante pot aduce într-adevăr un aer sofisticat în camera ta de zi.