Cunoscuta actriță americană Jessica Chastian a primit un rol principal într-un nou flm, intitulat George & Tammy. În filmul produs de Spectrum Originals și Paramount Network, Jessica Chastain o va interpreta pe legenda muzicii country, Tammy Wynette.

Filmul va fi lansat în 2021 și va fi disponibil inițial pentru abonații Spectrum, iar apoi pentru cei ai serviciilor de streaming ale Viacom CBS și Paramount Network. George & Tammy prezintă povestea reală a unuia dintre cele mai celebre cupluri din istoria SUA, George Jones și Tammy Wynette.

Scenariul acestui film este inspirat din cartea The Three of Us: Growing Up with Tammy and George, scrisă de fiica celor doi, Georgetta Jones. De asemenea, Jessica Chastian se află și printre producătorii executivi, alături de Andrew Lazar și Josh Brolin.

“Am crezut cu toții că știm cine este Tammy Wynette, dar mai sunt atât de multe lucruri pe care nu le-am aflat niciodată. Jessica îi aduce o profunzime incredibilă, empatie și putere, lucruri care o fac diferită față de superstarurile acestei țări. Este o onoare să lucrăm cu această echipă de vis”, a spus Katherine Pope, șefa Sectrum Originals.

De asemenea, și echipa de producție s-a arătat încântată că Jessica Chastian a acceptat să joace în acest rol.

“De când eram copil am fost un mare fan al muzicii lui George și Tammy, astfel că ani întregi am urmărit acest scenariu. Este un vis devenit realitate să o avem pe Jessica în fruntea acestei povești complexe din spatele lui Tammy Wynette. Suntem încântați să oferim această serie”, a spus și Keith Cox, președintele Entertainment & Youth Studios de la ViacomCBS.

Filmele care au făcut-o celebră pe Jessica Chastian

Jessica Chastian este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, drept dovadă stând și numeroasele nominalizări pe care le-a primit pentru premii importante.

Ultima mare nominalizare a venit în 2018, la Globurile de Aur, pentru rolul din Molly’s Game. În acest film, Jessica Chastain a interpretat rolul lui Molly Bloom, o fostă sportivă de performanță care a organizat jocuri de poker pe sume importante la care luau parte o mulțime de celebrități precum Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Ben Affleck sau Pete Sampras.

Deși nu a jucat poker niciodată, așa cum chiar ea a mărturisit, Molly Bloom este una dintre personalitățile marcante ale acestui joc. Ea a rămas aproape de poker și după ce “Molly’s Game” a luat sfârșit, iar în 2018 a fost prezentă la un turneu de poker Romania, unde a fost foarte apreciată. De altfel, pokerul este într-o continuă dezvoltare în România, interesul fiind tot mai mare. Dovadă stă și show-ul popular Road to Vegas, transmis de B1TV în fiecare joi, la care au luat parte atât oameni simpli cât și vedete.

Filmul care a adus-o pe Jessica în lumina reflectoarelor cu adevărat a fost The Help (2011), pentru care a avut o nominalizare la Premiile Oscar la categoria cea mai bună actriță într-un rol secundar, dar și una la Globurile de Aur. Filmul are nota 8.0 pe IMDB și prezintă perspectiva menajerelor afro-americane din anii ’60. În film mai joacă Emma Stone, Viola Davis și Octavia Spencer.

De asemenea, în 2013, Jessica Chastain a fost nominalizată la Premiile Oscar și pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru rolul din Zero Dark Thirty (2012). Pentru acest rol, ea a câștigat un Glob de Aur. În acest film, care a fost marea surpriză a anului 2012, Jessica Chastian a jucat rolul anchetatorului care a obținut informații vitale pentru capturarea lui Osama bin Laden. A fost un film care a stârnit multă emoție în special în SUA. A câștigat Oscarul pentru cea mai buna editare a sunetului și a mai avut încă 4 nominalizări la gala din 2013.

În plus, Jessica Chastain a mai avut nominalizări la Globurile de Aur pentru rolurile din A Most Violent Year (2014) și Miss Sloane (2016). La toate acestea se adaugă și faptul ca Chastain este considerată una dintre divele de la Hollywood, fiind apreciată și pentru felul în care arată.

Cine a fost Tammy Wynette, cea pe care Jessica Chastain o va interpreta

Tammy Wynette este una dintre cele mai mari cântărețe de muzică country din istoria SUA. Ea a trăit între 5 mai 1942 și 6 aprilie 1998 și și-a încântat publicul cu producțiile sale. Din acest motiv, ea este cunoscută ca fiind “Prima doamnă a muzicii country”.

Multe dintre melodiile sale aveau ca subiecte singurătatea, divorțurile sau dificultățile vieții. Ea a avut 20 de melodii pe primul loc în Billboard Country Chart, iar cea mai cunoscută melodie a sa este “Stand by Your Man”. Alături de Loretta Lynn, Lynn Anderson și Dolly Parton, Tammy Wynette a schimbat muzica country interpretată de femei.

De asemenea, ea s-a căsătorit în anul 1969 cu George Jones, un alt cântăreț reprezentativ de country, alături de care a scos numeroase albume. Cei doi au avut un succes semnificativ împreună, dar au divorțat în anul 1975. Totuși, au continuat colaborarea muzicală.

Pe de altă parte, Tammy Wynette a avut și numeroase probleme de ordin medical și a suferit în timpul vieții nu mai puțin de 26 de intervenții chirurgicale majore. Ea a devenit la un moment dat dependentă de analgezice, a fost internată de numeroase ori în spital, a stat și în comă, dar chiar și așa de fiecare dată a revenit pe scenă. A murit pe 6 aprilie 1998, la vârsta de 55 de ani, în timp ce dormea pe canapeaua din locuința sa. Motivul a fost un cheag de sânge în plămâni. Tammy Wynette a fost căsătorită de 5 ori.