O scrisoare deschisa catre fani a fost postata de Lady Gaga pe site-ul LittleMonsters.com. In cadrul mesajului transmis dragilor sai ”monstruleti” excentrica artista clarifica situatia privind lansarea clipului piesei ”Do What U Want” feat. R. Kelly si soarta ultimului sau album, intitulat ”ARTPOP”.

Initial programat sa se lanseze in decembrie, videoclipul piesei ”Do What U Want”, interpretata in duet cu cantaretul R. Kelly, nu a fost lansat nici pana in prezent, Lady Gaga dand vina pentru acest lucru pe partenerii sai de afaceri. Desi nu a fost mentionat niciun nume in scrisoarea adresata fanilor sai, cel mai probabil artista face referire la Troy Carter, fostul sau manager, relatia profesionala a celor doi luand sfarsit in noiembrie anul trecut.

ARTPOP” a avut parte de o promovare masiva care a inclus o petrecere de lansare extravaganta, numeroase aparitii televizate si sedinte foto incendiare. Cu toate acestea, albumul a avut parte pana in prezent de un succes mediocru, comparativ cu precedentele materiale lansate de Lady Gaga. ”ARTPOP” a debutat pe prima pozitie in Billboard Hot 200, insa s-a vandut in prima sa saptamana in doar 258 de mii de copii.

Conform zvonurilor aparute in ultimele luni, se presupune ca Lady Gaga ar fi pierdut din cauza promovarii masive a albumului ”ARTPOP” si al insuccesului acestuia nu mai putin de 25 de milioane de dolari. Zvonul a fost insa infirmat de catre artista insasi intr-un alt post de pe website-ul sau, ”Nu multe comentarii de ale voastre sunt adevarate, inclusiv deficitul de 25 de milioane de dolari” fiind mesajul prin care cantareata incearca sa clarifice situatia.

Intreaga scrisoare pe care Lady Gaga le-a adresat-o fanilor sai pe LittleMonsters.com poate fi citita mai jos.

”Videoclipul piesei ”Do What U Want” intarzie, la fel ca si in cazul lui ”Applause” din pacate. Mi s-a dat o saptamana sa il gandesc si sa il execut. Este foarte devastator pentru cineva ca mine, imi dedic fiecare moment din viata creand lucruri spectaculoase pentru voi. Toate videoclipurile mele de succes au fost planificate intr-o perioada cand eram relaxata si creativitatea mea era onorata. Cei care m-au tradat m-au facut sa imi pierd timpul si sanatatea si m-au lasat de una singura sa rezolv problemele si daune care au aparut ca rezultat. Milioane de dolari nu sunt de ajuns pentru unii oameni. Ei vor miliarde. Apoi vor trilioane. Eu nu am fost destul pentru unii oameni. Ei au vrut mai mult. Le sunt foarte recunoscatoare fotografilor si designerilor care mi-au fost alaturi si m-au ajutat sa imi tin fanii informati privind lucrurile care se intampla in spatele scenei, dar, din pacate, dupa operatie am fost foarte bolnava, foarte obosita si foarte trista sa mai pot controla problemele de una singura. Casa mea de discuri nu si-a dat seama de aceste lucruri. Urmatoarele luni vor insemna pentru ”ARTPOP” adevaratul sau inceput. Pentru ca cei carora nu le-a pasat de ”ARTPOP” sunt acum istorie si visele pe care le am pot fi duse acum la indeplinire. Va rog sa ma iertati ca nu am prevazut aceste fapte, niciodata nu am crezut ca dupa atatia ani de munca cei pe care ii credeam prieteni si parteneri vor ajunge sa le pese atat de putin de mine intr-un moment cand aveam cea mai mare nevoie de ei. Dati-mi o sansa sa va arat sensul de a vedea arta in jurul vostru. Deschideti-va din nou inima in fata mea in asa fel incat sa fiu capabila sa va arat bucuria de a fi impreuna prin intermediul talentelor noastre, de a fi mai puternici impreuna decat daca am fi singuri. Lasati-ma sa fiu pentru voi zeita care stiu ca sunt cu adevarat, lasati-ma sa va arat viziunile care au fost in mintea mea pentru ultimii doi ani. Va iubesc. Iertati-ma, monstruletilor. Iarta-ma, ARTPOP. Sunteti intreaga mea lume.”

Do What U Want” este cel de-al doilea single extras de pe albumul ”ARTPOP”, videoclipul acestuia fiind regizat de controversatul fotograf Terry Richardson. De asemenea, Lady Gaga a lansat si doua remixuri speciale pentru aceasta piesa, unul in colaborare cu Rick Ross si unul in colaborare cu Christina Aguilera.

Ce parere aveti de dezvaluirile facute de Lady Gaga in scrisoarea de mai sus? Credeti ca insuccesul albumului ”ARTPOP” a fost cauzat de nepasarea colaboratorilor sai?