Aromatica si delicioasa, cafeaua este savurata in intreaga lume in multe moduri diferite. Cunoasteti soiurile si diferitele moduri de preparare.

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume, dar este consumata in moduri foarte diferite in diferite tari. Fiecare cultura are modul sau de a o pregati si de a o integra in obiceiurile sale oamenilor sai. Cunoasterea diferitelor tipuri de cafea care exista va poate ajuta sa descoperiti arome incredibile.

Cafeaua este o bautura foarte versatila, care poate fi savurata in orice context sau situatie. Poate fi bauta pe fuga, pentru a ne trezi sau pentru a deveni centrul unui ritual tipic unei experiente gourmet. Exista optiuni pentru toate gusturile si pentru fiecare moment.

Tipuri de cafea

Putem clasifica soiurile de cafea in functie de modul de preparare, tipul de cereale, ambalaj si altele. Este un univers vast si delicios in care merita sa te scufunzi. Va spunem care sunt diferitele tipuri si ce mixuri merita explorate.

Unele soiuri de cafea pot avea aceeasi origine, dar, cu unele diferente la prepararea ei, pot deveni o bautura clar diferita. Poate fi amestecat cu diferite „ingrediente”, cum ar fi laptele sau vanilia, sau poate adauga diferite atingeri de bauturi alcoolice.

Rezultatul va depinde de cantitatea pe care o adaugati din fiecare dintre ingrediente si de modul in care le amestecati. Mai jos va povestim putin mai multe despre fiecare dintre aceste variante.

Espresso (si derivatele sale cele mai comune): De asemenea, cunoscut sub numele de cafea neagra sau espresso, este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cafea. Este o cafea macinata foarte fin, prin care trece o anumita cantitate de apa a carei temperatura este aproape de punctul de fierbere. Pregatirea nu dureaza mai mult de cateva minute. In general, se serveste in cupe de 30 de centilitri si poate avea putina spuma deasupra.

Cafea vieneza: este un tip de espresso la care se adauga putina smantana in loc de lapte.

Irlandeza: la prepararea acestuia se foloseste whisky irlandez amestecat cu un espresso dublu. Atingerea finala este un strat de crema. Este foarte frecvent ca acest tip de cafea sa fie servit intr-un pahar de cocktail.

Cu lapte: este similar cu latte, cu diferenta ca puneti 50% lapte si 50% cafea. Acest lucru o face sa aiba un gust mai fin si mai dulce, fara a pierde gustul si potenta cofeinei. Se serveste in general in cupe mari.

Capuchino: cappuccino seamana asemenea cafea cu lapte, dar schimba proportiile: ⅓ ⅔ de lapte si cafea. In general, se serveste cu multa spuma si puteti adauga putina ciocolata sau cacao rasa deasupra pentru a o indulci. De asemenea, puteti adauga putina vanilie sau frisca.

Mocca: cafeaua moccha sau mocha este o varianta care se face cu o parte de espresso, alta cu lapte si una cu ciocolata . De asemenea, cunoscuta sub numele de „mocha” este un tip de boabe de cafea Arabica care se caracterizeaza prin aroma si tonurile sale de aroma similare cu cacao.

Cafea cu ciocolata: este o mare varietate pentru iubitorii de dulciuri. Este o alta varianta a cafelei cu lapte, doar ca pentru a o prepara se foloseste lapte condensat la care se adauga cafeaua.

Frappe: pentru a o simplifica, putem rezuma ca este o cafea cu gheata. Se face cu cafea solubila sau macinata si se bea cu inghetata sau smantana.

Azteca: este o varietate de frappe la care se adauga inghetata. Puteti alege gustul dorit, dar, in general, se serveste cu inghetata de ciocolata. De obicei este considerat mai degraba un desert decat o bautura.

Verde: cafeaua verde este o infuzie foarte populara printre cei care doresc sa piarda in greutate. Este pur si simplu o chestiune de preparare a cafelei cu boabe care nu au fost prajite anterior. In acest fel, se obtine o infuzie cu proprietatile benefice ale cafelei, care ajuta la reducerea zaharului din sange, la slabire si la combaterea oboselii.

Cafeaua decofeinizata: poate fi o optiune daca sunteti sensibil la cofeina sau daca preferati sa evitati efectele stimulante ale acestei substante.