Partea de magie care domina viata egipteana mai mult decat orice altceva sunt amuletele magice, un mic obiect purtat pentru protectie. Aceasta, apropo, este etimologia egipteana antica a cuvantului. Initial, aceste lucruri au fost numite lucruri precum „protectori”. Au existat multe amulete predominante, diferite amulete pentru diferite scopuri destinate.

Ochiul lui Horus

Ochiul lui Horus a fost una dintre cele mai populare amulete. Era un lucru mic purtat la gat, reprezentand de obicei ochiul zeului soim Horus.

Horus a luptat intr-o batalie cu Seth, unchiul sau rau, si a incercat sa-l omoare, dar nu a facut-o. In schimb, il bate. Dar, in timpul bataliei, ochiul lui Horus este scos. Acum ochiul a fost regenerat magic de zeul Toth, zeul scrisului, tot zeul magiei, si a devenit semnul sanatatii. Reprezinta tipul de semne caracteristice ale ochiului unui soim.

Daca te uiti intr-un muzeu de istorie naturala, la un soim, vei vedea ca partile ochiului sunt cu adevarat reproduse cu atentie in aceasta amuleta magica. Exista o alta reprezentare a Ochiului lui Horus, care a devenit un semn de sanatate – „Rx”-ul farmacistului vazut in retete in zilele noastre.

„Rx”-ul farmacistului este intr-adevar o coruptie a unei parti din Ochiul lui Horus. Ochiul lui Horus, in Evul Mediu, a devenit un fel de semn de sanatate si ca acesta a fost corupt in cele din urma de catre farmacisti pentru a fi „Rx”. Deci, Ochiul lui Horus devine si simbolul nostru al sanatatii. Deci, daca voiai sa fii sanatos, a fost purtat Ochiul lui Horus. Acestea erau lucruri care erau purtate atat de cei vii, cat si de cei decedati.

Scarabul Popular

Cea mai comuna dintre toate amuletele magice a fost scarabeul, a fost gasit in mii. Scarabeul este un gandac sculptat. Cuvantul pentru gandac era un joc de cuvinte, in egipteana antica era pronuntat „kheper”. Asta insemna doua lucruri – unul, insemna „gandac”, dar celalalt insemna „a exista”. Deci, daca ai purta un gandac la gat, ai exista. Era pentru a continua existenta.

Un alt lucru despre scarabe si interesul egiptenilor pentru scarabe si gandaci a avut de-a face cu biologia proasta. Egiptenii nu erau grozavi la biologie in niciun caz. Ei credeau ca scarabeul a procreat fara barbat si femeie. Au crezut ca exista doar o femeie, sau poate doar un barbat. Motivul este ca au vazut scarabeul – un gandac de balegar, numit si scarabeus sacre in latina. De acolo obtinem scarab, de la scarabeus sacre , „scarabeul sacru” sau gandacul sacru. Au vazut scarabei impingandu-si bilele de balegar in fata lor, femela depune ouale intr-o minge de balegar astfel incat sa aiba, vor avea hrana cand vor cloci si arata ca soarele, acest disc mare fiind rostogolit peste orizont. . Ei au crezut ca acesta este un animal foarte special, asa ca scarabeul a devenit sacru.

Prin urmare, scarabeele sunt un alt lucru pe care egiptenii le placea sa-l poarte. Le-au folosit si ca inele cu sigiliu. Pe partea de jos a scarabeului, partea plata, ti-ai sculpta numele si ti-ai putea sigila borcanul cu vin. Deci servitorii nu au putut intra in ea.

Rara Ankh

Un altul este amuleta magica despre care toata lumea o stie astazi – ankh , crucea egipteana care inseamna viata. Este o bucla in partea de sus si apoi crucea obisnuita, asa ca exista doua brate care merg peste si in jos.

Lucrul surprinzator este ca ankh este poate cea mai rara dintre toate amuletele. Nu le gasim niciodata. Nu le gasesti niciodata in sapaturi. Intotdeauna vedem zei pictati pe temple tinandu-le si atingand-o de nasul faraonului, dandu-i viata. Deci s-ar putea sa fi fost ceva rezervat zeilor, deoarece este foarte rar ca amuleta.

Djed Pillar for the Dead

Exista o alta amuleta numita stalpul djed . Aceasta este o mica amuleta, de obicei sculptata, si arata ca un stalp cu niste linii peste el.

Aceasta reprezinta coloana vertebrala a zeului Osiris si purtarea acesteia a dat stabilitate, deoarece coloana vertebrala este cea care va ofera stabilitate. Liniile transversale reprezinta intr-adevar vertebrele care trec peste.

Esentiale intr-o amuleta

Materialul amuletei era la fel de important, deoarece avea proprietati magice. De exemplu, coloana vertebrala a lui Osiris, stalpul djed-ului , era cel mai bine daca era sculptata din os, deoarece coloana vertebrala reala a lui Osiris era os, desigur. Asa ca ideea este ca, cat de aproape poti veni de asociatie, fa-o sa arate ca coloana vertebrala, fa-o din acelasi material, apoi poate ca va functiona.

La fel de importanta pentru multe dintre aceste amulete este culoarea. Egiptenii erau la fel de interesati de culoare ca si de material. De exemplu, uneori rosul ar reprezenta sange. Iar „nodul lui Isis”, un nod cu care isi lega haina, trebuia sa fie intotdeauna rosu, asociat cu sangele. Deci nu este vorba doar de amuleta in sine, ci si de culoare si de material.