Egiptenii erau pana la gat in ​​magie. Ei credeau in anumite elemente de magie, cum trebuie sa aiba o vraja, un ritual si un magician, si aveai nevoie de toate trei pentru a face magia sa functioneze. Egiptenii aveau si zeite ale magiei; zeii care erau asociati cu magia erau femei, asa ca aici Heka si Isis erau zeitele magiei.

Ce este acolo intr-un nume?

Isis, zeita magica, avea puteri extraordinare. Ea il invieaza pe Osiris chiar si din morti. Si poarta titlul „Cea care stie numele tuturor”. Ideea era ca, daca stii numele unei persoane, ai putea face magie impotriva ei. Deci, in cele din urma, daca stii numele tuturor, poti arunca o vraja asupra tuturor.

Exista chiar si o poveste despre cum Isis si-a luat puterea asupra zeului Re, unde zeul Re era bolnav. Era pe moarte cand ea avea de gand sa-l ajute. Dar ea a spus: „Spune-mi numele tau”, iar el i-a dat un nume. Dar acesta nu este numele lui adevarat, asa ca atunci cand a incercat magia, nu a functionat pentru ca numele care i-a fost dat nu era real.

Egiptenii trebuie amintit, aveau adesea doua nume. Unul era numele cu care toata lumea il cunostea, de exemplu, Imhotep. Dar mai era numele tau adevarat, pe care numai mama ta il stia. Pentru ca atunci, daca cineva ar incerca sa-ti faca o vraja magica si a folosit Imhotep, atunci magia nu ar functiona, deoarece acesta nu este numele tau adevarat, numele tau adevarat este cunoscut doar de mama ta. Deci a existat un nume secret.

Asa ca Isis a invatat numele secret al lui Re si, prin urmare, a obtinut putere asupra lui. Asa ca este cunoscuta drept „Cea care stie numele fiecaruia”. Puterea consta in cunoasterea numelui, astfel incat sa poti rosti cuvintele magice.

Elemente de magie: vraja

Exista diferite elemente asociate cu un act magic.

Mai intai este vraja – cuvintele care sunt rostite. Exista tendinta de a crede ca magia este orice mumbo jumbo pe care orice magician vrea sa o spuna. Contrar acestei perceptii populare, existau principii de baza ale magiei.

In acelasi mod, s-ar putea sa nu crezi in astrologie astazi. Dar cu siguranta exista o modalitate corecta si una gresita de a face astrologie, modalitati corecte de a face harti, de a trasa cerurile. Poate ca nu este eficient, dar exista cu siguranta o cale corecta si una gresita, cu o anumita logica. La fel este si cu magia.

Deci, in magie, unul dintre principiile de baza este ca cuvantul este fapta. Cu alte cuvinte, daca o spui — in conditiile potrivite — asa va deveni. Daca spunem „Oh, sa traiesc pentru totdeauna”, s-ar putea intampla daca o spunem in conditiile potrivite. Deci cuvantul este fapta, este un principiu de baza si de aceea vraja este atat de importanta.

Elemente de magie: ritual

Urmatorul element al magiei este ritualul asociat cu ea, este putin ca teatrul. Exista o performanta implicata in magie care o face sa functioneze. Uneori, de exemplu, s-ar putea sa deseneze cercul de protectie pe pamant.

Trebuie amintit ca numele faraonului este scris intr-un cartus, o forma ovala, care ii inconjoara magic numele. Incercuirea era foarte importanta, un concept crucial pentru egipteni.

De exemplu, scorpionii erau o adevarata frica in Egiptul antic si erau o multime. Deci, au existat vraji pentru a te asigura ca nu vei fi muscat noaptea in timp ce dormi. Si ce ai facut? A existat o vraja pentru a alunga scorpionii, dar cel mai important lucru a fost ca ai luat, sau magicianul i-a luat bagheta. Au fost gasite in forma si dimensiunea unui bumerang mare, de obicei din os sau fildes, cu sculpturi magice pe ele. Asadar, daca ai vrea sa te asiguri ca aceasta vraja functioneaza impotriva scorpionilor, magicianul si-ar lua bagheta si, in timp ce recita aceasta vraja, ar trage in jurul patului tau in pamant si ar fi un cerc care te protejeaza. Deci a fost un fel de ritual.

Elemente de magie: magician

In continuare, magicianul este al treilea element. Nu poti gasi doar bagheta unui magician si neaparat sa o faci sa functioneze, rostind cuvintele magice. Magicianul trebuie sa fie o persoana speciala, intr-un fel este un erou, el controleaza fortele naturii.

Adesea, magicienii veneau din temple si aici devine greu sa separa un magician de un preot. Adesea, magicienii erau intr-adevar si preoti. Dar cumva parea ca ar putea face si magie, in loc sa-i intrebe pe zei.

De exemplu, daca va amintiti in Vechiul Testament, cand faraonul isi cheama magicienii, cuvantul care este folosit in copta — forma tarzie a egipteanului — si in Biblia copta, care exista si astazi, este sesperonch . Acesta este cuvantul pentru magician in copta. Ses este „scrib”, per este „casa”, iar onch este „viata”. Acestia erau „carturari ai Casei Vietii”. Acestia erau preoti care au fost scoliti in Casa Vietii, care era o scoala asociata cu templul.

Chiar si astazi, avem traditia in Egipt ca scolile sa fie atasate templelor si moscheilor. Langa moschee este un loc de invatare numit „madrassa”. Deci magicianul era o persoana deosebita, uneori preot, dar si laic alteori.

Adesea, in zonele rurale, unde nu existau temple mari, nici carti disponibile pentru a cauta lucruri, atunci erau laici care ocupau acest rol. Acestia au fost magicienii care au inventat-o ​​pe masura ce mergeau. Poate ca nu au invatat atat de bine, dar ar putea sa o faca.