Senatoarea conservatoare de Covasna (PC) Cristiana – Irina Anghel, care, furioasa, a anuntat deja ca va sesiza Biroul Permanent si va cere pedepsirea colegului sau din Senat, liberalului Cristian Bodea chiar cu suspendarea indemnizației de parlamentar.Asa ceva nu se face, eu nu cred ca cetateanul ne-a votat pe noi si ne-a trimis in parlament ca sa ne batem joc de functia aceasta.

Proiectul intra pe circuit, merge in comisii si sa pierzi timpul cu prostii chiar nu sunt de acord. Se pierde si timp, se pierd si bani. Deja lumea ne injura si spune ca cheltuim banii de pomana. Bodea risca o pedeapsa administrativa, sa nu mai aiba voie sa plece in strainatate o perioada, sa nu mai ia indemnizatia o perioada, chestiuni de genul acesta”, a replicat dur aleasa ”grevista” platita de ”trustul de casa al varanului” Voiculescu – Cristiana Anghel.Nici inițiatorului acestui proiect legislativ nu crede in materializarea lui, spunand ca, de fapt, a fost o gluma. ”Dar nu vreau sa treaca! Cum sa treaca cred așa ceva? Am vrut sa trag un semnal de alarma! Cand spui o gluma sau un banc, nu spui sperand ca va fi luat in serios. Prin ironie, de fapt, se subliniaza un adevar! Ea a spus ca va cere sancționarea și ca ea știe detalii cum pot eu fi sancționat” și-a explicat intenția legislativa alesul bihorean.

El a subliniat ca a facut aceasta Lege, pentru oamenii de rand, ca ei sa vada ce se intampla in instituțiile statului. ”N-am facut-o pentru Cristiana Anghel sau pentru Ponta aceasta inițiativa, pentru ca ei oricum nu o ințeleg și nu le pasa, am facut-o pentru omul de rand sa vada ce se intampla in țara, de fapt, in Parlament și Guvern. Daca o fac in ironie, omul poate sa se distreze și e mai atent la ea; așa o Lege a tacerii facuta la mișto, dar sa arate situația adevarata din țara, poate sa ajunga la omul de rand și sa ințeleaga cu adevarat” a explicat politicianul pentru PaginadePolitica.ro.

El nu crede ca trebuie sancționat pentru ca a inițiat controversata Lege a tacerii, menționand ca, momentan, Parlamentul Romaniei este subjugat de catre Executiv. ”De ce sa trebuiasca, astea sunt poveștile Cristianei Anghel! Senatoare, care, de cand a facut greva foamei, prostește pe toata lumea (…) Cum sa fiu sancționat, de ce? Este un proiect de lege; daca nu-i bun, este respins, atat! Nu inseamna ca doamna Anghel poate judeca cine, ce – calitatea proiectelor de lege, cine muncește cine nu in Parlament. Daca dumneaei nu are simțul umorului și nu ințelege intenția mea, imi pare rau, asta e o problema de psiholog, poate. Eu am vrut sa trag un semnal de alarma, ca Parlamentul este in momentul acesta este subjugat de catre Guvern. Cine nu este capabil sa ințeleaga un pamflet, are grave probleme” a concluzionat alesul.

Cat despre parlamentari, senatorul PNL Bodea, spune ca aceștia voteaza cum li se dicteaza de catre liderii formațiunilor din care ei fac parte, apreciindu-i ca fiind simple marionete. ”Ca este d-na Anghel, dl Pelican, Ghișe sau alți mari domni politicieni care fac tot felul de declarații pompoase prin Parlament, se cred foarte importanți, este partea a doua; dar cand vine vorba de vot și li se da ordin de catre Tariceanu sau de Voiculescu sau Ilie Sarbu sa voteze cum vrea Ponta, ei executa! Oamenii aștia nu-și dau seama ca sunt simple marionete ale unor lideri care stapanesc niște partide” i-a ironizat parlamentarul.

Reprezentantul PNL a mai precizat ca anul trecut (2013 nr.) peste 100 de legi au fost respinse, pe motiv ca așa a fost ordinul de la Victor Ponta, și ca toate proiectele sunt aruncate la gunoi de catre șeful Executivului fara a fi citite in prealabil.

In anul 2013, s-au dat 120 de Ordonanțe de Urgența (OUG) și 94,5% din initiativele parlamentarilor au fost respinse de plenul controlat de PSD si cu avizul negativ al guvernului. Scuzați-ma! Guvernul este stapanul nostru sau noi suntem acolo ca sa facem legi? s-a intrebat Bodea, adaugand ”de ce credeți ca au fost respinse acele legi? Nu pentru ca a zis Guvernul: aviz negativ, avizul Guvernului e consultativ și pe baza lui au votat parlamentarii puterii, adica cei de la PC, PD, UNPR, UDMR impotriva acestor proiecte de legi, adica d-na Cristiana Anghel și dl Pelican pentru ca a zis dl Ponta. Ș-atunci, care este importanța ei (Cristiana Anghel nr.) daca dl Ponta le arunca la gunoi fara sa le citeasca; dl Ponta decide, nu ea sau eu ce trece in Parlament sau nu” a tunat liberalul.

De altfel, senatoarea conservatoare, a apreciat ca ii vot fi taiați și banii pentru delegații in strainatate. In replica, Bodea a menționat ca, deși, este liderul grupului de prietenie cu Regatul Unit, inca n-a ajuns pe aceste meleaguri, așa ca nu are emoții pentru o eventuala sancțiune. ”Odata, ca eu nu am fost in strainatate și nici nu m-am cerut, deși sunt vicepreședinte la grupul de prietenie cu Marea Britanie. Așa ca, ce sa ma sancționeze, ca nu plec, dansa crede ca asta e o prioritate pentru mine (…). Sa-mi ia indemnizația pentru ca ce, pentru ca am facut un proiect de lege care nu-i place ei, sau cum, ne amendam unii pe alții? Sunt aberații copilarești!” a comentat senatorul.

Mai mult, parlamentarul liberal știe ca legea va fi respinsa așa cum au fost respinse și altele inițiate tot de el. ”Legea va fi respinsa ca multe altele și asta e! Așa cum au respins Legea prin care am cerut sa se dea doua milioane de lei vechi indemnizația pentru copii pana la 18 ani, așa vor respinge și Legea tacerii cu aceeași seriozitate maxima” a conchis Bodea.