Indiferent ce tip de jocuri de noroc alegi, Jackpot Casino sau jocuri în cazinouri fizice, este important să cunoști capcanele în care poți cădea atunci când nu joci responsabil. Pentru a începe să joci sunt necesare educația în domeniu și cunoașterea celor mai comune mituri care te pot induce în eroare.

Mit: Dacă continui să joc, norocul meu se va schimba și voi recupera banii pierduți.

Adevăr: Rezultatul obținut de fiecare dată când pariezi este complet independent de orice alt moment. Sorții de izbândă nu sunt mai mari la al zecelea sau douăzecilea pariu. În timp, asumarea de riscuri din ce în ce mai mult doar va duce la pierderi mai mari.

Mit: Aproape am câștigat, deci dacă insist, o să câștig data viitoare.

Adevăr: Există doar câștig sau pierdere. Expresia „almost win” este doar un truc utilizat de cazinouri pentru a te încuraja să pariezi în continuare.

Mit: Dacă sunt implicat în mai multe jocuri concomitent, am șanse mai mari de câștig.

Adevăr: Sigur că poți câștiga mai mult dacă joci mai multe jocuri simultan, dar la fel de bine ai putea pierde mai mult. Pentru că în ziua de azi poți deschide mai multe taburi cu mai multe jocuri online, ești tentat să joci mai mult, dar asta nu garantează câștiguri mai mari.

Mit: Strategia mea norocoasă mă va ajuta să câștig des.

Adevăr: A alege aceleași numere la loterie sau a apăsa butonul la sloturi la un anumit interval nu influențează cu nimic rezultatul pentru că el este aleatoriu. Selectarea numărului sau combinației câștigătoare este aleatorie și independentă de retragerile anterioare, așa că repetarea unei strategii sau efectuarea acelorași alegeri nu are absolut nicio influență asupra rezultatului. La loto, șansele de a câștiga sunt de 1 la câteva milioane. La sloturi, un computer atrage aleatoriu numere pentru a determina unde se vor opri rolele dinainte ca acestea să fie puse în mișcare.

Mit: Poți trăi din jocuri de noroc

Adevăr: Deși este posibil să câștigi o sumă mare de bani care să-ți schimbe viața, nimic nu îți garantează că vei câștiga în mod repetat și la același nivel. În loc să speri că îți vei asigura existența prin jocuri de noroc, recomandăm următorul mod de gândire – jocurile de noroc sunt o distracție pe care cheltui niște bani pentru a obține accesul. De aceea este important să stabilești din start un buget dedicat acestei distracții și să nu îl depășești, oricât de tentat ai fi.

Mit: Dacă nu joc în fiecare zi, nu sunt dependent de jocuri de noroc.

Adevăr: Dependența de jocuri de noroc poate fi episodică; nu este obligatoriu să joci zilnic pentru a dezvolta o problemă cu jocurile de noroc. Dimpotrivă, poți juca zilnic și să nu ai o problemă atâta timp cât respecți limitele setate și te oprești mereu la aceeași sumă de bani alocată pe zi. De aceea, este important să înțelegi principiile de joc responsabil înainte de a păși într-un cazinou sau a-ți face cont pe un cazinou online.