A fi stabil din punct de vedere financiar inseamna ca cheltuiti mai putini bani decat castigati, ceea ce poate fi o sarcina descurajanta. Desi devenirea stabila din punct de vedere financiar necesita rabdare si diligenta, daca lucrati la economisirea banilor, achitarea datoriilor si controlul cheltuielilor pe parcursul a sase luni, puteti fi pe drumul cel bun catre stabilitatea financiara.

Creati un buget

Crearea unui buget implica o privire sincera asupra modului in care cheltuiti banii in comparatie cu cat castigati. Poate fi infricosator sa va totalizati toate cheltuielile lunare si sa va evaluati datoria totala. Dar daca obiectivul dvs. este sa va gestionati cheltuielile lunare, astfel incat sa puteti deveni stabil din punct de vedere financiar, atunci crearea unui buget realist este un prim pas important.

Faceti o lista cu toate facturile dvs., inclusiv ipoteca sau chiria, transportul, produsele alimentare, alimentatia pentru copii. Includeti platile datoriei, cum ar fi imprumuturile studentesti, cardurile de credit si plata masinii.

Aflati venitul total lunar. Includeti toate veniturile pe care le puteti utiliza pentru a va plati facturile in fiecare luna. Aceasta ar include salariile dvs., dividendele din actiuni, plati de intretinere pentru copii, cadouri si mosteniri si compensarea amanata dintr-un plan de decontare sau pensionare.

Daca sunteti platit pe ora, urmariti-va salariul timp de cateva saptamani si calculati media. Acest lucru va va oferi o cifra medie lunara a venitului pe care o puteti utiliza la crearea bugetului.

Scadeti-va cheltuielile din venituri. Acest lucru va va spune daca sunteti sau nu cheltuiti excesiv. Daca cheltuiti mai mult decat castigati, atunci trebuie sa va acordati prioritate cheltuielilor.

Faceti un plan pentru a va reduce semnificativ cheltuielile. Reducerea sumelor cheltuite va va lasa mai multi bani la sfarsitul lunii pe care ii puteti folosi pentru a iesi din datorii sau pentru a construi un fond de urgenta.

Economisiti cheltuielile de transport

Potrivit AAA, costul anual pentru detinerea si operarea unei masini este de peste 8.000 de dolari pe an. La aceasta cifra contribuie gazul, intretinerea, platile auto si asigurarile. Puneti o parte din acesti bani inapoi in buzunar, vandand masina si folosind transportul public. Daca intr-adevar aveti nevoie de o masina pentru a ajunge undeva, folositi un serviciu de transport rideshare precum Uber. Daca nu doriti sa va vindeti vehiculul, reduceti frecventa cu care il conduceti prin carpooling.

Reduceti facturile la utilitati

Gospodaria medie cheltuieste aproximativ 2.200 USD pe an pentru utilitati. Majoritatea se refera la incalzire si racire. Gasiti modalitati de a imbunatati eficienta energetica a casei dvs. pentru a reduce costurile cu utilitatile. Inlocuiti becurile cu incandescenta cu becuri fluorescente compacte (CFL) mai eficiente sau becuri cu diode emitatoare de lumina (LED). Instalati un termostat programabil pentru a reduce consumul de incalzire si racire atunci cand nimeni nu este acasa. Deconectati toate dispozitivele atunci cand nu le utilizati. Sigilati-va casa cu aer si reduceti temperatura incalzitorului de apa calda.

Reduceti cheltuielile pentru divertisment

Multi oameni vad acest lucru ca fiind primul loc evident pentru a incepe taierea cheltuielilor. Este usor sa reduceti costurile de divertisment fara a va afecta negativ stilul de viata. Anulati abonamentul la sala de sport si reduceti sau eliminati factura prin cablu. Inlocuiti aceste forme de divertisment cu altele mai putin costisitoare, cum ar fi alergarea sau mersul cu bicicleta in parc, imprumutarea cartilor si filmelor de la biblioteca si participarea la evenimente culturale comunitare. De asemenea, puteti anula abonamentele la ziare si reviste si puteti citi acele articole la biblioteca. Eliminati alte servicii platite precum Hulu, Amazon Prime sau Netflix.

Economisiti bani pe mancare

Fa-ti un plan de masa si gateste-ti mesele acasa. Acest lucru va va impiedica sa luati masa pentru cina. De asemenea, puteti impacheta resturile pentru pranz a doua zi in loc sa cumparati pranzul la serviciu. Utilizati cupoane si cumparati produse generice in locul marcilor de nume. Achizitionati articole neperisabile in vrac la un pret unitar mai mic. Incepeti propria gradina pentru a va oferi o cantitate constanta de legume proaspete.

Reduceti facturile de asigurare

Daca sunteti sanatos si nu aveti nevoie de vizite frecvente la medic, schimbati-va asigurarea de sanatate intr-un plan cu deducere ridicata. Cautati preturi mai bune pentru proprietarii de case si asigurari auto. Uneori, gruparea acestor doua va poate economisi bani. Luati in considerare achizitionarea unei asigurari de viata pe termen lung. Este o optiune mai putin costisitoare decat intreaga viata sau asigurarea universala de viata.

Construiti un buffer in contul dvs. de verificare

Economisiti o perna de bani care ramane neatinsa in contul dvs. de verificare. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 500 si 800 USD, sau egal cu una sau doua saptamani din venitul dvs. Este acolo pentru a va acoperi in cazul unei cheltuieli neasteptate. In acest fel, nu veti primi taxe de descoperit de cont sau nu va trebui sa va folositi cardul de credit.

De exemplu, sa presupunem ca plata chiriei dvs. va fi debitata in contul dvs. cu una sau doua zile inainte ca salariul dvs. sa fie depus. Daca aveti acel tampon inseamna ca contul dvs. nu va ajunge sa fie suprasolicitat si nu veti fi taxat cu nicio descoperire de cont sau taxe de cec returnate.

Ar trebui sa aveti acest tampon chiar daca aveti datorii pe cardul de credit. Pastrati dimensiunea bufferului doar cat de mare este necesar. Indreptati-va pe toti ceilalti venituri suplimentare catre plata datoriei.

Poate fi greu sa economisesti acel tampon daca traiesti salariu la salariu. Dar o puteti face daca va reduceti cheltuielile sau gasiti o modalitate de a castiga cativa bani in plus.