Perucile cosplay sunt purtate pentru ca personajul dorit sa prinda viata. Cele mai multe peruci cosplay sunt opere de arta de inalta calitate destinate purtarii cu acelasi costum ani la rand. A purta corect o peruca cosplay este la fel de simpla ca sa va amintiti sa puneti un capac de peruca, sa puneti peruca corect si sa o fixati in pozitie.

Asigurati-va ca peruca are dimensiunea potrivita pentru capul dvs

Poate v-ati dat seama deja daca peruca are dimensiunea potrivita pentru capul dvs. si, in acest caz, puteti trece la pasul urmator. Daca nu, masurati-va rapid capul cu banda de masurare. Daca capul tau are intre 21 si 22 inci (51 pana la 55 cm), atunci ar trebui sa te poti incadra in cele mai multe peruci cosplay. Daca capul este mai mare, este o idee buna sa incercati peruca pentru a va asigura ca se potriveste confortabil.

Aranjeaza-ti parul pentru  perucii

Daca este suficient de lung, rasuciti parul intr-o coada de cal la ceafa. Apoi, intoarceti coada de cal, astfel incat sa se intinda impotriva capului dvs., iar coada va indreapta spre sau peste frunte. Daca parul tau este scurt, fixeaza-l cu ace de par, astfel incat sa se potriveasca cu usurinta in capacul perucii. Daca parul tau este foarte gros sau cret, iti va fi mai usor sa-ti tragi parul inapoi daca il udezi putin.

Trageti capacul perucii

Capacul perucii de obicei nu va avea o fata sau un spate specificate. Incepeti sa trageti capacul din partea din spate a capului, daca aveti o multime de par intr-o coada de cal. Umpleti cat mai mult par posibil in partea din spate a gatului, asigurandu-va ca este inca continut de capacul perucii. Daca aveti parul scurt sau sunteti cheli, trageti pur si simplu capacul perucii. Verifica-te pentru a te asigura ca parul tau sau cea mai mare parte a fost ascuns de capac.

Fixati capacul perucii cu cleme

Veti avea nevoie de aproximativ 10 clipuri in total. Utilizati 6 cleme de fixare distantate uniform in jurul capului. Introduceti 4 cleme in partea din spate a capului. Puteti utiliza mai multe sau mai putine clipuri daca este necesar. Asigurati-va ca partea superioara a clemei este peste capac si partea inferioara a perucii este sub par si capac.

Glisati peruca peste cap

Tine peruca cu ambele maini. Spatele mainilor ar trebui sa fie orientate unul catre celalalt, iar degetele ar trebui sa fie in interiorul perucii cu degetele mari in afara perucii. Incepeti incet sa glisati peruca peste capac.

Asezati linia scalpului perucii pe frunte

Ar trebui sa fie asezat chiar deasupra sprancenelor. Inclinati-va capul inainte in timp ce intindeti incet spatele si partile laterale ale perucii in jos peste capacul perucii, glisand degetele de sub marginile in timp ce le trageti in jos.

Trageti peruca in jos pana cand acopera partea din spate a capacului perucii

Peruca se va intinde pentru a gazdui orice par suplimentar pe care l-ati infundat in spatele capacului perucii. Trageti partea din spate a perucii pana cand partea din fata a acesteia se afla chiar sub linia naturala a parului. Daca peruca pe care o porti are breton, o poti lasa sa stea putin mai sus – chiar la linia parului tau natural.