Cand vine vorba de influenta culturii pop, unii sustin ca jocurile au depasit muzica din cauza cresterii continue a industriei. Exista multe jocuri video influente disponibile astazi, dar doar cateva dintre ele au avut un impact semnificativ asupra culturii pop, asa cum vom explora mai jos.

Fratii Super Mario

Super Mario Bros. s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante jocuri daca renuntam la jocuri precum Pong si Pac-Man pe masura ce avansam cativa ani. Franciza Mario, in varsta de 36 de ani, inca infloritoare, a fost creata de gigantul Nintendo, iar Chris Pratt va relua rolul intr-o viitoare productie de la Hollywood.

The Sims

Indiferent de ce simti despre The Sims, nu exista nicio indoiala ca a avut un impact semnificativ asupra culturii mainstream. Cand jocul original a debutat in 2000, a fost un succes imediat, vanzandu-se in peste 16 milioane de exemplare — de 100 de ori mai mult decat era anticipat. De atunci, jocul a continuat sa produca material nou si se afla in prezent la a patra faza de joc.

Resident Evil

Desi Resident Evil nu a fost primul joc de groaza, el este cel care a stabilit genul. De la lansarea initiala a jocului in 1996, au existat numeroase jocuri video ulterioare, o franciza de filme, romane grafice, o serie Netflix nou-nouta si chiar un joc de sloturi disponibile pe site-urile de bonusuri de top ca Casumo.

Grand Theft Auto III

Pana la lansarea in 2001 a lui Grand Theft Auto III, GTA a fost un joc pixelat in perspectiva, care a fost distractiv pentru o vreme. Din fericire, seria a fost renovata si a devenit un joc open-world cu a treia transa. Mecanica open-world din GTA III a avut, de asemenea, un impact asupra modului in care au fost dezvoltate jocurile dupa aceea.

Lara Croft: Tomb Raider

In timp ce primul Tomb Raider a fost lansat in 1996, jocul a devenit revolutionar odata cu reimaginarea sa in 2001 ca Lara Croft: Tomb Raider. Hollywood a lansat doua filme de succes bazate pe intriga jocului, cu Angelina Jolie jucand rolul principal. Seria de jocuri s-a vandut in 35 de milioane de copii in intreaga lume si este acum considerata unul dintre principalii pionierii genului de actiune-aventura.

Final Fantasy VII

Jocul care a facut celebrul brand Sony si a surprins cu experienta spiritul intrigii, graficii si personajelor a fost Final Fantasy VII. Acum ca jocul a fost actualizat pentru platformele contemporane, utilizatorii de Chromebookuri pentru jocuri Lenovo se pot bucura. Nebunia Kingdom Hearts a fost creata si prin combinarea universului Disney cu universul Final Fantasy.

Chemarea la datorie

Call of Duty cu siguranta nu a fost primul joc cu impuscaturi la persoana intai creat vreodata, dar a fost cel care a ridicat genul. Impresionant pentru un FPS care nu isi modifica atat de mult gameplay-ul este popularitatea masiva si succesul continuu al francizei.

Assassin`s Creed

Odata cu lansarea Assassin’s Creed, in urma cu un deceniu, genul de actiune si aventura a primit o trezire unica datorita conceptului inteligent al acestui joc. Acest joc imbina fictiunea istorica si personaje cu evenimente si oameni din viata reala, deschizand un nou orizont in industria jocurilor. Hollywood a continuat sa produca un film de succes bazat pe joc.