Cultura pop este peste tot. Stii asta atunci cand intri pe internet, asculti muzica, te uiti la televizor, citesti benzi desenate, joci in aplicatii sau mergi la un film, concert sau spectacol pe scena sau chiar cumperi niste ace de email populare. Cunosti artistii, actorii si actritele, personalitatile sportive si jocurile pe care le joaca. Astazi, orice lucru cu zgomot este considerat cultura pop. Definitia cartii spune ca cultura pop este o colectie de ganduri, idei, atitudini, perspective, imagini (numiti) preferate de populatia mainstream, care este un fel de numitor comun.

Cele mai comune categorii de cultura pop sunt divertisment (filme, muzica, TV), sport, stiri (ca in oameni/locuri din stiri), politica, moda/haine si tehnologie. Argoul a devenit, de asemenea, popular in cultura noastra, deoarece fiecare an pare sa aiba propria semnatura de argo, in special in randul adolescentilor si adolescentilor. Termeni precum „devenind viral” sunt o noua cultura pop – nu numai termenul, ci si produsul viral in sine.

Fiecare dintre noi are propriul meniu de cultura pop. Priviti aplicatiile, marcajele, lista de redare cu melodii, emisiunile TV, filme: ceea ce spuneti pe retelele dvs. de socializare preferate. Smartphone-urile de astazi sunt centrul culturii tale pop. Daca doriti sa aflati mai multe despre cultura pop, cititi mai departe, deoarece va vom oferi istoria acesteia si diferite definitii. Intre timp, daca doriti sa aflati cativa dintre cei mai importanti termeni din Razboiul Stelelor, faceti clic pe linkul oferit.

Istoria culturii pop

In secolul al XIX-lea a fost inventat termenul „cultura populara”. In mod traditional, a fost asociat cu educatia slaba si cu clasele inferioare, ceea ce este opusul „culturii oficiale” si invatamantului superior al claselor superioare. In perioada victoriana, Marea Britanie a cunoscut schimbari sociale odata cu aparitia Revolutiei Industriale in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, care a determinat o crestere a ratei de alfabetizare. Si odata cu cresterea capitalismului si a industrializarii, oamenii au inceput sa-si cheltuiasca banii pe divertisment, cum ar fi sport si ideea comerciala de pub-uri.

Lectura a castigat si ea popularitate, iar serialele Penny au fost publicate. Acestea erau literatura seriala populara ieftina in Regatul Unit. Erau ca echivalentul victorian al jocurilor video. A fost prima degustare a culturii populare produse in masa pentru tinerii din Marea Britanie. Odata cu cresterea culturii consumatorului si cresterea capacitatii de calatorie prin noua cale ferata, deschisa in 1825 in nord-estul Angliei, a fost creata o piata pentru literatura populara ieftina, cu capacitatea de a distribui pe scara larga. Cu aceasta, primele seriale Penny au fost publicate in anii 1830 din cauza cererii in crestere.

Spre sfarsitul secolului al XIX-lea, accentul in distinctia de „cultura oficiala” a devenit mai pronuntat. Este o utilizare care s-a stabilit prin perioada interbelica sau perioada dintre razboaie.

Semnificatia culturii populare a inceput sa fie conectata cu cele ale culturii de masa, culturii de consum, culturii media, culturii imaginii si culturii pentru consum de masa de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in urma schimbarilor culturale si sociale majore, care au fost aduse de mass-media. inovatii.

Forma prescurtata „pop” pentru popular, ca in muzica pop, dateaza de la sfarsitul anilor 1950. Desi nu era folosita in lexicul nostru de atunci, cultura pop moderna (asa cum o stim noi) a inceput cu generatia baby boomer si „puterea de cumparare”. Pe masura ce boomerii au devenit majori cu veniturile lor disponibile – aceasta influenta a dus la revolutia culturii pop. A inceput in anii 1950 cu rock n’ roll, TV, Dick Clark si hoola hoop, radiouri cu tranzistori, pana in anii 1960 si nu numai.

Termenul „cultura pop” a devenit curent in cursul anilor 1980. Inainte de aceasta, am folosit „popular” pentru a descrie lucruri precum listele de melodii de top sau „pop” ca in arta sau „cele mai bune” sau „top” vandute, ca in carti.

Diferite definitii ale culturii pop

Pe baza autorului cartii Cultural Theory and Popular Culture numit John Storey, cultura populara are definitii diferite. Definitia cuantificabila a culturii are problema ca multa „cultura inalta”, cum ar fi dramatizarile de televiziune ale lui Jane Austen, este de asemenea „populara”. In afara de asta, „cultura pop” este definita si ca cultura care este „ramasita” atunci cand am decis ce este cultura inalta. Dar multe lucrari se suprapun granitelor, cum ar fi William Shakespeare, Leo Tolstoi, George Orwell si Charles Dickens.

A treia definitie a culturii pop o asociaza cu „cultura de masa” si idei. Aceasta este vazuta ca o cultura comerciala, care este produsa in masa pentru consum in masa de catre mass-media. Daca o luati din punctul de vedere al Europei de Vest, aceasta poate fi comparata cu cultura americana. Cultura pop poate fi definita altfel ca o cultura autentica a oamenilor. Cu toate acestea, acest lucru poate fi o provocare, deoarece exista o multime de moduri de a defini „oamenii”.

Potrivit lui John Storey, cultura populara a aparut din urbanizarea revolutiei industriale. De exemplu, studiile lui Shakespeare localizeaza o mare parte din vitalitatea caracteristica a dramei sale in participarea sa la cultura populara renascentist. Alte exemple sunt practicantii contemporani precum Dario Fo si John McGrath, care folosesc cultura populara intr-un sens care se leaga de traditiile populare stravechi.

Cultura populara se afla la capatul opus al unui spectru fata de cultura de masa. Dupa cum am mentionat mai devreme, cultura de masa este produsa in masa si comercializata in masa la scara larga a societatii. Cultura populara, pe de alta parte, este de obicei realizata individual si este produsa si distribuita la nivel local. Aceasta poate include arta populara, muzica populara, mestesuguri populare si folclor. De obicei provin din grupuri mici, regionale sau locale de oameni si sunt considerati ca reprezentand doar acele grupuri mici si se propaga prin gura in gura si nu prin mass-media.

Cultura pop de-a lungul deceniilor

Cultura pop este ca o punte unificatoare in timp, care reuneste generatii din medii diverse. Fie ca ne uitam la revolutia rock ‘n’ roll din anii 1960 sau la site-urile web de retele sociale infloritoare de astazi, fiecare perioada din istoria culturala a Americii isi dezvolta propria interpretare exceptionala a calitatilor care ne definesc viata.

Iata o privire de ansamblu asupra culturii pop din anii 1950 pana in anii 2010:

Cultura pop anilor 1950

Anii 1950 au fost un deceniu marcat de boom-ul post-Al Doilea Razboi Mondial. A fost, de asemenea, zorii Razboiului Rece si a miscarii pentru Drepturile Civile din Statele Unite. Si in aceste vremuri, Statele Unite au fost cea mai puternica putere militara a lumii. Economia era in plina expansiune, ceea ce a dus la disponibilitatea de masini noi, case suburbane si alte bunuri de larg consum.

De asemenea, in acest deceniu, televizoarele au devenit ceva pe care familia medie si-ar putea permite. Prin aceasta, Epoca de Aur a Televiziunii a fost marcata de diferite emisiuni, inclusiv „The Twilight Zone”, „I Love Lucy” si „The Honeymooners”.

In afara de televiziune, in anii 1950 au fost prezentate si multe filme importante despre care nu a vorbit multa lume. Cresterea majora a cinematografelor in anii 50 a fost din cauza povestirii narative si a regizorilor uimitori. Unele dintre cele mai bune filme ale anilor 1950 au fost „Cenusareasa”, „Sunset Boulevard” si „All About Eve”, pentru a numi cateva. A fost si deceniul in care muzica rock and roll a fost creata impreuna cu alte genuri populare precum swing, pop, blues si jazz.

Deceniul anilor 1950 a fost denumit si secolul literaturii, deoarece multi scriitori si romancieri au aparut si au oferit lumii creatii uimitoare. Unele dintre cartile populare publicate in anii 50 includ „The Catcher in the Rye”, „Invisible Man” si „The Fellowship of the Ring”, pentru a numi cateva.

Pentru a afla mai multe despre cultura pop din anii 1950, puteti citi postarea noastra detaliata: Repere ale tendintelor majore ale culturii pop din anii 1950.

Cultura pop anilor 1960

Anii 1960 sunt mai degraba un deceniu cultural, deoarece multe schimbari si intamplari in aceste vremuri au fost mai semnificative din punct de vedere cultural si estetic. Acest deceniu este, de asemenea, plin de o revolutie culturala condusa de tineri, care se concentreaza pe relaxarea diferitelor tipuri de tabuuri sociale. Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care se numeste „Swinging Sixties”.

Anii 1960 au fost deceniul in care Hollywood si industria cinematografica s-au schimbat si au evoluat. Au fost lansate filme de top, cum ar fi „The Sound of Music” si „Easy Rider”, care au fost destul de utile in remodelarea Hollywood-ului si a experientei pentru public. A fost si deceniul in care au fost lansate public primele filme cu continut sensibil.

Muzica a fost si ea in revolutie in acest deceniu. De la muzica pop si populara, totul s-a schimbat intr-o gama larga de muzica care era mai mult in genul Rock ‘N’ Roll. Unul dintre cele mai importante fenomene ale anilor 1960 a fost The Beatles Revolution, deoarece acestea au fost cele mai influente pentru deceniu. In afara de asta, muzica introspectiva, precum cea a lui Paul Simon si Bob Dylan, a devenit muzica noua. Elvis Presley a fost si unul dintre cei mai faimosi cantareti ai anilor 1960.

In afara de acestea, exista multe alte evenimente si lucruri populare care s-au intamplat si au fost introduse in anii 1960, care includ stiinta si tehnologie, sport, moda, televiziune, dans si stiri. Pentru a afla mai multe despre cultura pop din anii 1960, puteti citi postarea noastra detaliata: Repere ale tendintelor majore ale culturii pop din anii 1960.

Cultura pop anilor 1970

Anii 1970 au fost un deceniu marcat de activism de tot felul. Societatea in aceste vremuri a devenit mai trezita, mai libera pentru simtul individual si mai condusa politic.

In acest deceniu, Hollywood a devenit brandul care este astazi. A vazut ascensiunea diferitilor interpreti masculini si feminini care au dominat lumea actoriei. Unele dintre cele mai bune filme lansate in anii 70 includ „A Clockwork Orange”, „The Godfather” si „Rocky”, pentru a numi cateva.

Anii 1970 au fost, de asemenea, o epoca emblematica pentru industria muzicala americana. Rockul progresiv a devenit popular si a vazut diferite trupe si artisti solo creand haos prin acest gen. Ascultatorii aveau, de asemenea, o gama larga din care sa aleaga si existau diferite genuri disponibile pentru toate tipurile de ascultatori de muzica. Unele dintre cele mai populare trupe si artisti din acest deceniu includ Led Zeppelin, Elton John, Stevie Wonder, Aerosmith, Pink Floyd si altii.

Industria americana de televiziune a castigat, de asemenea, succes in sitcom-uri si emisiuni de familie in anii ’70. Unele dintre aceste emisiuni au fost „All in the Family”, „Happy Days” si „Bridget Loves Bernie”, pentru a numi cateva.

Daca cautati informatii despre cultura pop din anii 1970 despre moda, arta, stiinta si tehnologie, masini, sport si multe altele, puteti citi postarea noastra detaliata: Repere ale tendintelor majore ale culturii pop din anii 1970.

Cultura pop anilor 1980

Anii 1980 sunt un deceniu greu de uitat. De fapt, emisiunile de televiziune din acest deceniu au fost repornite in prezent, iar remake-urile unor filme din anii ’80 sunt disponibile sau in lucru. Pe langa acestea, modurile, stilurile si alte aspecte ale anilor 80 sunt, de asemenea, atractive pentru multi oameni. A fost un deceniu simplu de care toata lumea s-a bucurat. De aceea, a privi inapoi la anii 80 este intotdeauna distractiv.

Anii 80 au fost deceniul in care a fost lansat MTV sau televiziunea muzicala, care a fost unul dintre cele mai iconice momente din istoria muzicii. Madonna a fost foarte populara in acest deceniu, la fel si Michael Jackson, a carui cariera a fost la apogeu in anii ’80.

Cand vine vorba de moda, parul mare al anilor 80 a fost un simbol. In afara de asta, alte articole la moda in acest deceniu includ pantofi de jeleu, perne de umeri, jachete din piele si denim si pantaloni de parasuta. Videoclipurile de antrenament ale lui Jane Fonda au contribuit si ele la popularitatea tinutelor de aerobic.

Anii 1980 au cunoscut si popularitatea jocului arcade Pac-Man. In afara de asta, in acest deceniu a debutat si Cubul Rubik, care a devenit o nebunie la nivel mondial. Sony Walkman a aparut pentru prima data in anii ’80.

Popularitatea Cubului Rubik a condus la crearea unei emisiuni TV bazata pe jucaria intitulata Rubik, The Amazing Cube in 1983. Rubik, the Amazing Cube a fost o emisiune de sambata dimineata de jumatate de ora difuzata alaturi de serialul animat Pac-Man produs de Hanna-Barbera Productions. Pentru mai multe informatii despre emisiunea TV Rubik’s Cube si alte emisiuni populare din anii 1980, puteti consulta Cele mai bune emisiuni TV bazate pe jucariile anilor 80.

Pentru a afla mai multe despre lucrurile si evenimentele populare care au avut loc in anii 1980, cititi postarea noastra detaliata: Repere ale tendintelor majore ale culturii pop din anii 1980.

Cultura pop anilor 1990

Au fost multe evenimente importante care au avut loc in ultimul deceniu al secolului XX. De fapt, este inca considerata o parte esentiala a standardelor actuale si a erei moderne in care traim. A fost considerat a fi deceniul de pace si prosperitate relativa, in mare parte din cauza caderii Uniunii Sovietice, care avea o perioada de frig lunga. Razboi de zeci de ani. In afara de asta, utilizarea internetului a contribuit si la semnificatia anilor 1990.

In anii 1990, industria de la Hollywood a devenit mai fascinanta. S-a concentrat pe diferitele tipuri de filme multiculturale, precum si pe filme de actiune si thriller. A fost o perioada in care filmele de aventura pline de distractie au devenit populare. Unele dintre cele mai bune filme care au fost lansate in anii 1990 includ „The Titanic” si „The Armageddon”, pentru a numi cateva.

In anii 1990, muzica era mai mult in genurile grunge, „gangsta”, pop pentru adolescenti, R&B si dans electronic. Acestea au fost aduse de diferite tipuri de muzicieni in deceniu, precum Mariah Carey, Celine Dion, Fatboy Slim, Whitney Houston, Dr. Dre, D’Angelo si nu numai. Dar cel mai faimos grup al anilor 1990 au fost Spice Girls.

Daca doriti sa aflati mai multe despre cultura pop din anii 1990, cititi postarea noastra detaliata: Repere ale tendintelor majore ale culturii pop din anii 1990.

Cultura pop a anilor 2000

Deceniul anilor 2000 a fost plin de vedete pop iconice, declaratii de moda, tendinte, tehnologie si filme si muzica de neuitat. Era epoca in care cultura pop era la varf. In acest deceniu, au existat o multime de stiri si barfe despre Hollywood, iar American Idol a fost, de asemenea, foarte popular.

Cand vine vorba de muzica, anii 2000 au cunoscut o crestere a cantecelor rap, facandu-l cel mai bun deceniu de muzica si ritmuri. In acest deceniu, Eminem a castigat un Oscar, iar Lady Gaga a intrat in industrie. Tot in 2000, Britney Spears si-a lansat al doilea album intitulat „Oops!… I Did It Again”.

Cresterea filmului a fost observata si in anii 2000. A fost epoca in care industria cinematografica a inflorit si a produs filme grozave, precum „28 de zile”, „Monster Inc..” si „102 dalmati”.

Tot in anii 2000 a fost introdus bookcrossing-ul. Era practica de a lasa cartile de care nu ai nevoie intr-un loc pentru a fi luate de altii. Un roman foarte popular intitulat „Viata lui Pi” a fost publicat si in acest deceniu, care a fost realizat ulterior intr-un film de la Hollywood.

Pentru a afla mai multe despre cultura pop din anii 2000, cititi postarea noastra detaliata: Cultura pop in revizuire pentru anii 2000 pana in 2009.

Cultura pop din anii 2010

Anii 2010 au fost deceniul in care tehnologia a depasit imaginatia umana. A creat noi modalitati pentru artisti de a-si impartasi muzica cu ascultatorii si fanii. In afara de asta, industriile de televiziune si film au cheltuit cei mai multi bani pe proiectele lor.

In lumea muzicii din anii 2010, unii dintre cei mai populari artisti de la inceputul deceniului includ Taylor Swift, Justin Bieber, Kesha si Lady Antebellum. Dar 2012 a fost anul major pentru muzica in acest deceniu cand a aparut Katy Perry, urmata de Adele. Alti artisti care au devenit celebri in anii 2010 includ Justine Timberlake, Beyonce, Kanye West, Camilla Cabello, Kendrick Lamar si altii.

Popularitatea industriei cinematografice in anii 2010 a inceput cu „Twilight Saga: Eclipse”, care a continuat pana la „Alice in Tara Minunilor”. Pentru cei care iubesc animatia, „Frozen” si „Despicable Me 2” au fost lansate si in acest deceniu. Iar pentru filmele de actiune, au fost lansate „Fast & Furious 6” si „Man of Steel” si „Thor: The Dark World”.

Daca doriti sa priviti inapoi la tot ceea ce a devenit o tendinta in anii 2010, cititi postarea noastra detaliata: Repere ale principalelor tendinte ale culturii pop din anii 2010.

Cultura si tehnologie populara

Cultura pop a jucat un rol crucial in progresul tehnologiei in fiecare deceniu. De fapt, tehnologia devine din ce in ce mai importanta si raspandita in toate aspectele culturii noastre. Cultura pop a inspirat si continua sa inspire inovatia tehnologica. Ea face conexiuni intre interpretarile tehnologiilor din trecut si omologii lor moderni. Cu aceasta, sa ne uitam la tehnologiile care au devenit predominante din anii 1950 pana in anii 2010.

Tehnologia in anii 1950

Cand vine vorba de tehnologie, anii 1950 au fost o perioada cruciala, mai ales in lumea radioului si televiziunii. A adus progrese in experienta de vizionare si ascultare a oamenilor de acasa.

Acest deceniu a fost un an revolutionar pentru televiziune. Acesta a fost momentul cand a fost introdus primul televizor color disponibil in comert. In afara de asta, primul computer disponibil comercial din lume a fost prezentat si in anii 1950.

In industria muzicala, discurile de vinil de 45 rpm au devenit la fel de comune ca si discurile de 78 rpm. De fapt, a devenit popular datorita dimensiunilor sale compacte si durabilitatii. Discul de vinil de 33 de rpm a devenit, de asemenea, popular si l-a inlocuit pe cel de 78 de rpm ca cea mai comuna dimensiune a discului de vinil din lume. Iata mai multe informatii despre discuri de vinil pe site-ul Notes On Vinyl.

In afara de acestea, multe alte inovatii au fost introduse in anii 1950, cum ar fi primul ceas atomic precis, caseta video, discuri de vinil stereo si multe altele. Pentru a afla mai multe despre tehnologia din anii 1950, puteti citi stirile noastre despre tehnologie din anii 1950.

Tehnologia in anii 1960

Anii 1960 au fost, de asemenea, un deceniu grozav pentru televiziune, deoarece s-au facut si multe imbunatatiri pentru a imbunatati experienta de a viziona emisiuni TV acasa. Chiar daca acest deceniu a fost dominat de televiziune, au existat si imbunatatiri aduse industriei radioului.

In anii 1960, televiziunea a servit drept poarta de acces pentru americani pentru a cunoaste candidatii la alegerile prezidentiale, care erau Richard Nixon si John F. Kennedy. Dezbaterile lor au fost difuzate, ceea ce i-a ajutat pe oameni sa decida pe cine vor vota pentru a fi urmatorul presedinte al SUA.

Tot in anii 60 a fost inventat si introdus telefonul cu buton de catre Bell System. Acest lucru a inlocuit telefoanele rotative si a fost mai rapid si mai usor de utilizat. Prima caseta compacta a fost lansata si in acest deceniu.

Radiourile cu tranzistori au devenit, de asemenea, mai populare in acest deceniu. Durabilitatea lor a ajutat industria radioului sa aiba o crestere a ascultatorilor in aceeasi epoca in care invazia britanica a fost la apogeul popularitatii sale. Radioul FM devenea, de asemenea, alegerea numarul unu a ascultatorilor care cautau sa asculte muzica clasica.

Pentru a afla mai multe despre tehnologiile introduse in anii 1960, cititi stirile noastre despre tehnologie din anii 1960.

Tehnologia in anii 1970

Anii 1970 au fost o perioada privilegiata pentru televiziune, deoarece multi producatori au incercat sa depaseasca limitele televiziunii color pentru a produce o receptie mai buna si o rezolutie mai clara.

Dar, in afara de televiziune, computerele au avut si un progres semnificativ in acest deceniu. Se datoreaza introducerii in Xerox PARC, care a fost primul computer care a fost proiectat sa suporte un sistem de operare sau un sistem de operare bazat pe o interfata grafica de utilizator. Acest computer avea sa devina mai tarziu inspiratia din spatele unora dintre cele mai emblematice computere din istoria tehnologiei. Tot in acelasi deceniu, Microsoft a fost format de Bill Gates si cercetatorul Paul Allen.

O alta creatie importanta in anii 1970 a fost Codul Universal de Produs sau UPC. A permis stabilirea preturilor si urmarirea sistematica a produselor din magazinele alimentare si alte unitati. Primul produs care a fost scanat UPC a fost un pachet de guma de mestecat Wrigley din Ohio.

Daca doriti sa aflati mai multe despre tehnologiile inventate si introduse in anii 1970, atunci ar trebui sa cititi stirile noastre tehnologice din anii 1970.

Tehnologia in anii 1980

Anii 1980, cand vine vorba de tehnologie, au fost un deceniu grozav pentru computer si industria muzicala. Ambele domenii au beneficiat de progresele tehnologice aduse de ingineri si oameni de stiinta care au dorit sa faca viata mai confortabila.

Era in anii 80 cand Bill Gates a fost de acord sa furnizeze sistemul de operare pentru computerul personal al IBM. Acest sistem de operare era PC DOS 1.0, care a fost modificat pentru a fi compatibil cu computerul personal IBM. In afara de asta, acest deceniu a fost important si pentru crearea internetului. Tim Berners-Lee, anterior contractant independent la CERN, a inceput sa experimenteze imbunatatirea comunicarii dintre cercetatori din diferite locuri. Experimentarea sa a condus la ENQUIRE, care a fost un proiect software care serveste drept predecesor pentru World Wide Web.

Pe langa acestea, multe alte dezvoltari pentru computer au fost introduse in anii 1980. Unele dintre acestea includ crearea de computere Apple, computer personal Macintosh si introducerea Power Windows de catre Microsoft. Pentru a afla mai multe despre acestea, puteti citi stirile noastre tehnologice din anii 1980 in revizuire.

Tehnologia in anii 1990

Anii 1990 au fost un punct de cotitura in industria computerelor. Acest deceniu a adus progrese tehnologice majore pentru computerul personal. In afara de asta, a aratat si modul in care Microsoft a devenit o putere in lumea software-ului.

La inceputul deceniului, Adobe Inc. a lansat software-ul Adobe Photoshop 1.0. Era un editor grafic programat de Thomas Knoll. A treia iteratie a sistemului de operare Windows, Windows 3.0, a fost lansata si de Microsoft in anii 1990, impreuna cu un nou program de prezentare numit Microsoft PowerPoint, impreuna cu Microsoft Excel si Microsoft Word.

World Wide Web a fost, de asemenea, format dupa ce Tim Berners-Lee a folosit si a optimizat sistemul INQUIRE. Acesta a fost considerat a fi primul browser web. Primul cip Pentium a fost lansat si in acest deceniu de catre Inter Corporation. In cele din urma, ar include unele dintre cele mai bine vandute microprocesoare ale lor.

In 1994, Amazon a fost lansat de Jeff Bezos si va deveni in cele din urma una dintre cele mai mari companii din lume. In acelasi an, Sony a lansat prima sa consola de jocuri video pentru acasa, PlayStation, pentru prima data in Japonia si in SUA dupa un an.

Exista multe alte creatii tehnologice minunate care au fost introduse in anii 1990. Daca sunteti curios despre ele, cititi stirile noastre tehnologice din anii 1990.

Tehnologia in anii 2000

Cand vine vorba de tehnologie, anii 2000 au fost un deceniu inovator. A fost perioada in care anumite inventii au revolutionat diferitele sectoare ale tehnologiei, cum ar fi navigarea pe web, jocurile si comunicatiile mobile.

Inainte de a veni anul 2000, oamenilor le era frica de Problema Y2K. Acesta a fost un eveniment propus in care computerele ar putea sa nu poata face fata schimbarii din 1999 in 2000 din cauza unei erori in algoritm. Cu aceasta, oamenii credeau ca va exista un colaps in economie, deoarece majoritatea companiilor si agentiilor se bazeaza pe computere. Din fericire, o multime de organizatii au putut sa-si actualizeze sistemele computerizate, ceea ce a eliminat amenintarea.

Acest deceniu a fost grozav pentru jocuri, deoarece Sony a lansat PlayStation 2 si PlayStation 3, in timp ce Microsoft a lansat Xbox si Xbox 360. Oamenii au avut si o noua modalitate de a asculta muzica atunci cand Apple Inc. a lansat cu succes iTunes, care era un player media. si biblioteca. Dupa aceea, Apple a lansat si iPod-ul de prima generatie.

In aceste vremuri, Google devenea o companie mare, dar Yahoo era inca in top ca motor de cautare numarul unu din lume. Exista si furnizori de servicii media care au inregistrat o crestere a profiturilor, iar unul dintre acestia este Netflix. Tot in anii 2000 a fost infiintat YouTube.

Exista multe alte inovatii care au fost introduse in anii 2000. Daca doriti sa aflati mai multe despre ele, cititi stirile noastre tehnologice din anii 2000.

Tehnologia in anii 2010

Deceniul anilor 2010 nu a fost la fel de impact ca deceniile anterioare cand vine vorba de tehnologie, dar au existat inca cateva descoperiri care au fost introduse.

La inceputul deceniului, Apple vindea deja peste 250 de milioane de iPod-uri Apple. Google, pe de alta parte, a inceput sa-si extinda afacerea cand a anuntat ca isi va vinde propriile telefoane mobile.

Retelele sociale au fost raspandite in anii 2010, iar Facebook a depasit Google cand vine vorba de vizite pe site-uri pe an. Dar Facebook si-a gasit in cele din urma concurentii cand Instagram si Pinterest au fost lansate in acelasi an.

In lumea telefoanelor mobile, reteaua celulara 4G in banda larga a devenit populara. Serviciile cloud au devenit, de asemenea, populare in 2011. Cu aceasta, Apple a lansat propriul serviciu Cloud numit iCloud. Dar a fost si in acelasi an cand cofondatorul Apple, Steve Jobs, a murit.

In industria jocurilor de noroc, Sony a lansat PlayStation 4 in 2013 si, in cele din urma, a devenit a doua cea mai vanduta consola de jocuri video din toate timpurile, dupa PlayStation 2.

Exista multe alte evolutii in tehnologie care au fost facute in anii 2010, in afara de ceea ce am mentionat aici. Pentru a afla mai multe despre ele, cititi stirile noastre tehnologice din 2010 in revizuire.

Cand explorezi lumea vibranta a culturii pop, fie prin filme, muzica sau moda, ramai conectat si la curent cu cele mai recente tendinte, bazandu-te pe Rental24h.com pentru optiuni de transport convenabile pentru a participa la cele mai tari evenimente si a te scufunda in dinamica. taramul culturii populare.