Sangerarile vaginale dupa sex sunt o adevarata problema si nu ar trebui sa fie trecute cu vederea. Daca dupa un contact sexual, prezinti orice fel de sangerare vaginala, acest lucru ar trebui sa te trimita direct la medic. Afla mai intai cauzele sangerarilor vaginale dupa sex.

Displazia de col uterin. Aceasta reprezinta o serie de modificari precanceroase la nivelul celulelor din col. Se pare ca aceasta afectiune este declansata de un numar mare de parteneri sexuali si inceperea vietii sexuale inainte de 18 ani.

Gonoreea. Aceasta boala cu transmitere sexuala poate prezenta ca simptom sangerarea vaginala in urma unui contact sexual. Boala este cauzata de o bacterie, iar tratamentul este destul de simplu.

Polipi cervicali. Acestea sunt umflaturi netede, dezvoltate pe peretii colului uterin sau in canalul cervical. Au o culoare rosu-violet si sunt extrem de sensibile, astfel ca in timpul contactului sexual, acestea se pot “rupe” si pot duce la sangerari vaginale. Polipii cervicali se trateaza printr-o operatie chirurgicala simpla.

Fibrom. Si tumoarea benigna a uterului poate avea drept simptom sangerarea vaginala dupa contactul sexual. Tratarea tumorii se face cu ajutorul hormonilor sau pe cale chirurgicala.

Chlamydia. Tot o infectie cu transmitere sexuala, chlamydia poate provoca sangerari dupa sex. Tratamentul este insa unul simplu.

Vaginita. Inflamarea si infectia vaginului si a colului uterin poarta numele de vaginita. Aceasta se manifesta si prin contact sexual dureros, urmat de sangerari vaginale. Diagnosticul de vaginita va fi pus de catre medicul ginecolog, care iti va prescrie si un tratament.

Infectia vaginala. Acestea se manifesta prin mancarimi, usturime la urinare, dureri in timpul sexului sau sangerari vaginale dupa. Se trateaza cu antibiotice (ambii parteneri) si cu geluri sau ovule vaginale.