Personajele de animatie se ocupa de marcarea mai multor generatii , nu doar copii, ci si pentru cei in varsta sunt referinte care au facut istorie. Filme care au reusit sa iasa in evidenta sau pur si simplu arata o figura devenita iconica. De la Mickey Mouse la Pokemon, exista zeci de ani de diferenta, dar si urme care au servit la crearea unei scoli. Aceste capodopere sunt arta pura creata in mintea unui artist care stie foarte bine sa creeze personaje animate care vor putea face istorie. Tineti cont de aceasta lista cu desene animate in romana pentru copiii pentru a va aminti cum sunt aceste personaje de animatie si ce au realizat.

  1. Bugs Bunny

“Ce e nou Oldman?” Bugs Bunny este poate cel mai cunoscut si faimos personaj de desene animate. Bugs Bunny a aparut pentru prima data ca un iepure fara nume in scurtmetrajul din 1938 „Hare Hunt Porky”. Mai tarziu, creatorul sau l-a numit Bugs Bunny, dupa faimosul mafiot de pe Coasta de Vest.

  1. Homer Simpson

Fiind la televizor de peste 20 de sezoane, Homer Simpson este cunoscut in intreaga lume. Personajul se bazeaza pe tatal creatorului sau, Matt Groening, care se mai numeste si Homer. Si daca te uiti la profilul lui Homer, vei vedea cum parul si urechea lui formeaza initialele „M G”.

  1. Mickey Mouse

Mickey Mouse reprezinta Disney in toate formele sale. Mickey si-a inceput viata in alb si negru in 1928, jucand in scurtmetrajul Steamboat Willie, primul film de animatie cu sunet sincronizat. Mai mult decat un desen animat, Mickey Mouse a devenit o icoana.

  1. Bart Simpson

Al doilea personaj preferat din The Simpsons este Bart. Cine nu a spus vreodata? „Inmultiti-va cu zero” sau „doamne!” Bart este un bandit, dar in adancul sufletului stim ca este un baiat bun si ajunge intotdeauna sa faca ceea ce trebuie.

  1. Charlie Brown

Odata cu prima sa aparitie la televizor in A Charlie Brown Christmas (1965), aceasta banda desenata a devenit o traditie de Craciun. Este unul dintre acele personaje care au devenit celebre intr-o banda desenata si apoi au facut saltul pe marele ecran.

  1. Fred Flintstone

Fred Flintstone este adevaratul precursor al lui Homer Simpson si Peter Griffin. Flintstones a avut premiera in 1960 si a fost primul desen animat creat pentru TV in prime time.

  1. Grinch

Dr. Seuss a fost un celebru desenator american. A creat multe personaje care au facut saltul de la carti la televiziune, dar niciunul nu a avut la fel de mult succes ca Grinch, omul verde morocanos care incearca sa strice Craciunul.

  1. Popeye

La fel ca multe personaje de desene animate de televiziune, Popeye si-a inceput viata ca o banda desenata. Apoi, in 1933, a jucat intr-un desen animat cu Betty Boop, Popeye the Sailor. Fara indoiala, el este personajul care a facut cel mai mult pentru a promova consumul de spanac.

  1. Coiotul

Bietul Wile E. Coyote. Desi nu vrem ca roadrunner sa sufere daune, adevarul este ca vazandu-l pe Coiote esuand iar si iar in vanatoarea lui ne face sa ne placem.