Este incredibil ca termeni la fel de indepartati precum marketingul pentru cumparatori si corespondenta au lucruri in comun, desi sunt fructe ale aceluiasi pom: marketing. Realitatea este ca o strategie de corespondenta si o strategie de marketing pentru cumparatori se pot completa de minune si ajung sa fie povesti de succes.

Ce este corespondenta?

Mailing-ul este o tehnica de marketing online care se bazeaza pe trimiterea de buletine informative in scop comercial sau pentru a interactiona cu utilizatorii care au acceptat sa primeasca astfel de e-mailuri.

Ce este marketingul pentru cumparatori?

Prin shopper marketing (in spaniola, buyer marketing) intelegem strategiile pe care le realizam la punctul de vanzare pentru a atrage clientul si a obtine vanzari mai mari. In continuare, va aratam legaturile care unesc aceste doua aspecte ale marketingului.

Binomul format din e-mail marketing si buyer marketing

# 1 Atat e-mailurile, cat si marketingul pentru cumparatori au o misiune

Ambele strategii sunt ideale atunci cand promovati un produs sau serviciu. Fie ca este vorba despre o vanzare pentru un anumit produs sau pentru o gama intreaga, lansarea unui nou produs, precum si reducerile generale ale marcii, e-mailurile si marketingul pentru cumparatori sunt perfect potrivite pentru a stimula vanzarile. Principala diferenta este ca mailing-ul poate fi folosit si pentru a creste sau a initia o strategie de loialitate si implicare. Adica, conectati-va cu clientii, astfel incat acestia sa participe si sa impartaseasca experiente.

# 2 Mailing-ul si marketingul pentru cumparatori se completeaza reciproc

In ultimul timp si din ce in ce mai mult, devine ceva obisnuit sa deschideti e-mailuri de pe telefonul mobil. De aceea este atat de important sa folositi o aplicatie incat sabloanele acesteia sa fie responsive (incat sa arate optim, indiferent de unde este deschis e-mailul). De altfel, studii recente ale Gartner afirma ca 74% dintre e-mailuri sunt deschise de pe mobil, adica practic 3 din 4.

Cum poate acest lucru sa ajute marketingul pentru cumparatori? Includerea acesteia in strategia ta. Sa ne imaginam ca decizi sa mergi la cumparaturi in centrul orasului intr-o sambata si un brand la care te-ai inscris pentru newsletter-ul sau iti trimite o promotie prin e-mail cu o reducere promotionala pentru o linie de produse a acelei marci. Acest lucru va va incuraja sa mergeti la magazinul fizic, astfel ca mailing-ul ar fi deja completarea marketingului cumparatorilor, atragandu-va din afara sediului in interior si lasand tehnicile de marketing pentru cumparatori sa fie cele care convinga clientul sa faca cumparaturile. cumparare. Poate parea foarte complex, dar exista aplicatii specializate de email marketing care va permit sa programati livrarea pentru momentul in care vi se potriveste cel mai bine.

# 3 Cele doua strategii cauta cumpararea impulsionata

Atat strategiile de marketing prin e-mail, cat si de marketing pentru cumparatori incearca sa-i determine pe utilizatori sa faca o achizitie impulsiva. 68% din deciziile de cumparare nu sunt premeditate, adica sunt impulsive. Partea emotionala, de la nesiguranta (Voi avea baterii acasa sa le schimb pentru acel radio pe care nu il folosesc niciodata dar poate o sa am nevoie intr-o zi si nu pot pentru ca nu am baterii?) pana la tandrete, devine decisiv in 2 din 3 decizii de cumparare. Singurul lucru care se schimba este canalul atunci cand faceti achizitia impuls; corespondenta in masa urmareste in principal o achizitie online, in timp ce marketingul pentru cumparatori face acest lucru intr-un magazin fizic.

#4 Investitiile au crescut atat in ​​marketingul prin corespondenta, cat si in cel pentru cumparatori

Din ce in ce mai mult se investeste in aceste doua aspecte ale marketingului. De fapt, marketingul prin e-mail are o tendinta de crestere cu 67% in acest an fata de anul trecut, in timp ce marketingul pentru cumparatori este, de asemenea, in plina expansiune, cu o crestere anuala a bugetului de 21%. Un exemplu de efort pe care companiile il dedica acestei ultime tehnici este cel al multinationalei Procter & Gamble, care investeste peste 500 de milioane de dolari pe an in Shopper Marketing.

Atat o tehnica, cat si cealalta sunt cu adevarat eficiente si se pot completa perfect: mailing pentru strategii de vanzari online si marketing pentru cumparatori pentru strategiile de vanzare in magazinele fizice.