Sezonul nunților este în toi, iar achiziționarea hainelor pentru o ocazie importantă nu îți va da bătăi de cap dacă stăpânești anumite reguli de bază alegând ce ți se potrivește cel mai bine. Costumul, principalul articol de îmbrăcăminte atunci când participi la un eveniment formal trebuie să fie în armonie cu tonul pielii, culoarea părului și în acord cu personalitatea ta.

Costumul bărbătesc și accesoriile care fac diferența

După ce ai stabilit nuanța perfectă a costumului ținând cont de cele de mai sus, a venit rândul accesoriilor pentru că detaliile fac diferența, iar elementele ce îl vor însoți nu fac excepție de la această regulă. Dintre accesoriile pe care le poți integra în această situație putem enumera:

– Cravata sau papionul. Acestea vor fi alese în funcție de evenimentul la care mergi. În timp ce papionul se potrivește unei ocazii unde se specifică clar o ținută elegantă, cravata va fi o opțiune inspirată și în cazul petrecerilor mai puțin formale cu condiția să fie aleasă dintr-un material prețios ca mătasea sau satinul.

– Butonii sunt disponibili în multe modele cu închidere diferită de la cei clasici până la butonii cu lănțișor ori cu nod de mătase. Materialele din care sunt confecționați sunt diferite: oțel inoxidabil, metale prețioase sau chiar mătase, lemn sau piele. Dacă dorești ceva mai original, ai la dispoziție detalii interesante ca email, sticlă, pietre prețioase sau semi-prețioase.

– Batista de buzunar, un element subtil care oferă un twist interesant costumului. Important este ca aceasta să îl completeze și să nu îl încarce inutil fie printr-o culoare nepotrivită sau o textură care nu se integrează cu restul vestimentației.

– Cureaua este un accesoriu esențial, iar în acest caz regula generală este de a o asorta cât mai bine cu pantofii.

Cum alegem cureaua pentru costum?

În primul rând cureaua nu trebuie să fie o necesitate, ci un accesoriu deoarece pantalonii ar trebui să se așeze perfect pe corp fără ajutorul ei. Poate ești obișnuit să o porți mereu sau pur și simplu îți place cum arată la un outfit distins. Alături de pantofi va constitui unul din elementele principale ce completează ținuta, iar pentru a fi sigur că nu dai greș sunt importante următoarele reguli:

– Cureaua pentru bărbați potrivită unui costum elegant este diferită față de cea pentru ținutele casual. Cureaua va fi subțire sau puțin mai groasă în funcție de siluetă.

– Materialul din care este confecționată va fi din piele naturală de calitate, cu finisaje fine și îngrijite. Evită o textură prea ostentativă sau complicată cu materiale din diverse modele sau cu piele de crocodil spre exemplu, încearcă să menții un stil clasic.

– Mărimea curelei – este recomandat ca lungimea acesteia să fie cu un număr mai mare față de talia ta, astfel se va integra perfect din punct de vedere estetic în ținuta ta.

Reguli de asortare a curelei la un costum elegant

1. Culoarea curelei trebuie să fie în concordanță cu pantofii și complementară cu restul accesoriilor. Cureaua neagră se va combina cu pantofi de aceeași culoare, alegerea este simplă în acest caz. Când vorbim de nuanțe de maro este nevoie de puțină atenție și de alăturarea unor tonuri apropiate aceluiași cerc cromatic, mai închise sau mai deschise în funcție de situație. Dacă vrei să încerci altceva, poți realiza un mix interesant cu gri și bleumarin pentru pantofi și curea.

2. Catarama, de regulă argintie sau aurie va fi cât mai simplă și discretă. Sunt de evitat modelele masive care ies prea mult în evidență. Dacă există detalii metalice la pantofi, vei avea grijă să le asortezi cu nuanța cataramei de la curea.

Poți vedea că nu este deloc complicat să alcătuiești o ținută cu stil și de bun gust, trebuie doar să urmezi câteva reguli de bază de mai sus și vei arăta fantastic!