Construiti-va viitorul investind in prezent. Faceti pasi care duc la o cariera de succes, informandu-va si inovand. Luati decizii financiare intelepte, care vor oferi stabilitate si securitate pentru viitor. Si aveti grija de dvs si de cei dragi stabilind prioritati pentru familie, sanatate si bucurie. Exista pasi pe care ii puteti face acum pentru a imbunatati succesul in cariera, stabilitatea financiara si implinirea personala. Construirea viitorului dvs incepe cu construirea prezentului dvs.

Alaturati-va unei asociatii profesionale

Fiecare domeniu are asociatii profesionale. Fiecare camp este diferit. Sunt necesare taxe. Dar pentru studenti si tineri profesionisti, acestea sunt adesea scazute. Solicitati un mentorat prin asociatia dvs. profesionala. Uneori le ofera membrilor pentru pozitia de baza sau de stagiu. Solicitati ajutor pentru gasirea unui loc de munca. Asociatiile profesionale au deseori liste de locuri de munca pe care alte membri le ofera. Cauta ajutor pentru dezvoltarea ta profesionala. Multe asociatii ofera seminarii, ateliere si literatura referitoare la domeniul pe care il reprezinta. Participati la conferinta anuala a asociatiei dvs. Este un mod excelent de a face retea. Conferintele includ targuri de locuri de munca si sansa de a intra in legatura cu potentiali angajatori.

Schimbati-va perspectivele

Faceti o lista de obiective si lucrati pentru a le atinge. Fii manager de proiect sau redactor-sef al acestuia. Construieste-ti cariera pozitionandu-te pentru un viitor de succes.

Ganditi cu mintea deschisa

Vino cu idei noi pentru compania ta prin gandire inovatoare. Priviti cum stau lucrurile si ganditi-va cum ar putea fi mai bune.

Asuma proiecte in afara zonei tale de confort. Asumarea unei responsabilitati mai mari va poate ajuta sa invatati noi abilitati care va vor imbunatati cariera.

Rezolvati problemele mai degraba decat sa le transmiteti altor persoane. Mentineti o atitudine de ,,pot face”.

Rugati un mentor sa va evalueze punctele forte si punctele slabe pentru a determina daca va indreptati catre obiectivele carierei

Adaptati-va la noi pozitii. Pe masura ce urcati scara, recunoasteti ca abilitatile responsabile pentru promovarea dvs. nu se pot aplica noii dvs. pozitii. Rugati un mentor sa va evalueze setul de abilitati comportamentale pentru a va asigura ca ati tinut pasul cu promovarea dvs.

Fiti serios la locul de munca

Concentrati-va asupra locului de munca si finalizati sarcinile cu rapiditate si consecventa.

Imbunatatiti-va abilitatile de gandire critica. Ganditorii analitici pot prevedea problemele si le pot impiedica sa se intample. Faceti un atelier sau un seminar care include exercitii de metodologie de gandire critica.

Retea cat mai mult posibil. Retea in cadrul companiei dvs. si in cadrul comunitatii pentru a castiga vizibilitate si pentru a stabili contacte

Ganditi-va la modul in care alegerea dvs. in cariera va poate folosi talentele

Cand veti reusi sa va puneti laolalta talentele si cariera, veti fi mai inspirati ca niciodata sa mergeti la munca si sa construiti in continuare un viitor profesional interesant, care merita!

Luati in considerare sa actionati diferit cand timpul este potrivit

O mutare laterala in cadrul companiei dvs. sau catre o noua organizatie va poate ajuta in cariera. Va ofera sansa de a dobandi abilitati si cunostinte suplimentare. Poate ajuta la prevenirea nelinistii si stagnarii care uneori insoteste prea mult timp petrecut in acelasi mediu de lucru. Exista multe beneficii pentru o miscare laterala.

O miscare laterala ar putea sa te asocieze cu un sef sau un mentor bun.  Acest lucru este deosebit de atragator in cazul in care slujba dvs. actuala nu are niciuna.