Știai că activitățile pe care le vei face în afara serviciului te vor ajuta să fii mai vesel? În această vară nu trebuie să te mulțumești doar cu mersul la mare: încearcă să faci o nefăcută. Pornește de la una dintre aceste idei și cine știe, poate că, cu timpul, una dintre aceste activități te va ajuta să-ți schimbi viața. Încearcă și lasă-te surprins!

1. Apucă-te de voluntariat

Această activitate unește oamenii și îi ajută să conștientizeze diverse situații cu care se confruntă cei din jur. Vei avea ocazia să oferi timp, însă vei avea parte de experiențe care te vor ajuta să te dezvolți. Voluntarii se simt mereu utili și au parte deseori de momente de împlinire. Fie că vei contribui la curățarea și protejarea mediului, la ajutarea animalelor sau a persoanelor defavorizare, ori te vei ocupa de punerea în practică a unui proiect în care crezi, voluntariatul este o activitate care te va ajuta să simți mai profund sentimentele de solidaritate și recunoștință. Cheia este să nu te dai bătut și să cauți câteva asociații până când nimerești un colectiv pe gustul tău.

2. Fă ceva la mașină

Dacă automobilul tău nu este foarte nou, mai mult ca sigur vei avea ceva de făcut la el. În funcție de pricepere, poți face ceva, fie că este vorba despre un polish la faruri, curățarea în profunzime a tapițeriei sau a mochetei, montarea unor huse pentru scaune sau pe volan, înlocuirea filtrului de polen și igienizarea habitaclului, ori schimbarea manșonului sau a nucii schimbătorului de viteze. Dacă ești mai îndemânatic de fel, poți încerca și operațiuni ceva mai complexe.

3. Mergi cu cortul

Monotonia cotidiană poate fi foarte ușor întreruptă cu ajutorul unei aventuri. Partea bună este că poți merge cu cortul atât la mare, cât și la munte. Există numeroase locuri special amenajate în acest sens, așa că vei avea de unde să alegi, dar ai întotdeauna posibilitatea să încerci și locuri atipice. Vei avea nevoie de saci de dormit și de haine adecvate, iar restul depinde într-o bună măsură de imaginația ta.

4. Plimbă-te pe apă

Știi să vâslești? Ce-ar fi să înveți? Pe lângă faptul că te va ajuta să-ți îmbunătățești condiția fizică, această activitate este una foarte plăcută și relaxantă: te poți înscrie la un curs de inițiere, folosind o barcă, un caiac sau o canoe. O altă variantă este să te dai cu skijet-ul, cu barca cu motor sau cu alte tipuri de vase. Totuși, pentru aceste activități vei avea nevoie de permis de conducere, dar până când îl obții, ai putea să te distrezi practicând diverse titluri cu tematică maritimă, de pe smartphone, tabletă sau computer, pentru a rămâne conectat la pasiunea ta.

5. Renovează-ți locuința

Toaleta ta are nevoie de îmbunătățiri? Bucătăria pare că necesită un look nu? Te-ai plictisit până peste cap de aspectul camerei de zi? Cămara sau debaraua nu este exploatată la maxim? Balconul ar putea fi complet reamenajat pentru a fi mai primitor? Dacă vei răspunde afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, vei avea deja un punct de pornire. Documentează-te și procură-ți ce ai nevoie, găsești un tutorial bun, după care să te ghidezi, după care apucă-te de treabă și dacă este cazul, cere ajutorul unui prieten pentru lucrările mai dificile.

6. Prepară înghețată

Varietatea de înghețate din comerț este amețitoare, însă asta nu înseamnă că tu nu poți prepara un sortiment absolut deosebit. Pe net vei găsi numeroase rețete inedite, care mai de care mai interesante. De exemplu, poți face o înghețată de banane și mango foarte rapid, cu doar 3 sau 4 ingrediente și îți vei putea surprinde prietenii.

7. Reia legătura cu cineva

Fiecare dintre noi a rupt legătura cu anumite cunoștințe, fie că este vorba despre rude mai îndepărtate sau de foști colegi, vecini or amici. Uneori, reluarea legăturii cu persoane pe care le-ai cunoscut te poate ajuta să te redescoperi și să reîncepi anumite activități. În plus, există și varianta de a face un test de genealogie, în speranța că vei găsi acolo o rudă pe care poate că nu o cunoști încă.