In lumea stiintifica moderna sunt nenumarate controverse legate de existenta fenomenului de telepatie Astfel, datorita absentei unor metode foarte riguroase de studiere si verificare a telepatiei, cele mai multe studii efectuate de universitatile de mare prestigiu sunt fie mascate, fie secrete, fie oferite sper publicare in cercuri inchise.

Cu toate acestea, exista un numar mare de studii care incearca sa desluseasca misterul acestui fenomen, cele mai multe rezultate fiind obtinute de biofizicienii si psihologii americani de la Universitatea St. Petersburg. Una dintre cele mai noi descoperiri comunicate de cercetatori se refera la o posibila legatura intre temperatura mediului si transmiterea telepatica.

Influenta temperaturii

Cercetarile efectuate in paralel cu psihologii, neurobiologii si biofizicienii americani si rusi au demonstrat ca experimentele de transmitere telepatica cele mai reusite se produc in noptile foarte calde de vara. Astfel, un studiu amplu realizat in vara anului trecut, pe un esantion de 650 de studenti din New York, a aratat ca 15% din acestia reuseau sa-si transmita unele senzatii sau trairi reciproce, desi se aflau la peste 10 km distanta. Tot in aceeasi vara, un experiment similar, efectuat de parapsihologii si fizicienii de la Univeristatea St. Petersburg pe un esantion asemanator a condus la un rezultat similaror, frecventa reusitei transmiterii telepatice fiind de 12,5%. In urma colaborarii dintre cele doua centre universitare, specialistii au tras concluzia ca temperatura crescuta a aerului mareste sansa transmiterii la distanta a unor trairi si chiar ganduri. Astfel, au fost emise o serie de ipoteze legate de modul in care canicula faciliteaza transmiterea telepatica, in special noaptea.

Factorii care cresc sansele transmiterii telepatice

1.Influente asupra creierului Pentru cei care locuiesc in zone temperate, vara caniculara determina o modificare activa a functionarii unor zone din scoarta cerebrala. Mai mult decat atat, s-a dovedit ca, in urma unei zile caniculare, dupa slabirea intensitatii luminozitatii, seara, unele regiuni din zona temporala (a tamplelor) a creierului isi sporesc activitatea. Aceasta sporire a activitatii creierului este datorata atat sangelui cald care iriga sistemul nervos central, cat si influentei glandei epifize, care este legata de retina. Sporirea activitatii in unele zone temporale ale creierului determina o modificare a organizarii transmiterii biocurentilor incarcati cu mesaje din sfera amintirilor stocate. Acestia, la randul lor, determina o anume conjunctura de circulatie a undelor electromagnetice in creier, diferita de conditiile obisnuite in care temperatura nu este foarte ridicata noaptea. Din acest motiv, e foarte probabil ca aceste unde electromagnetice sa poata fi transmise de creier in afara organismului si receptionate de un alt creier in conditii asemanatoare. Pe scurt, o temperatura ridicata in conditii de luminozitate redusa faciliteaza organizarea informatiei sub forma de unde electromagnetice mai usor transmisibile la distanta. Acest lucru poate explica, in parte, capacitatea mai mare de transmitere telepatica in noptile caniculare de vara.

2. Emiterea de unde magnetice prin retina Retina globului ocular este, de fapt, cea mai exterioara prelungire a creierului nostru, avand o origine nervoasa si fiind legata strans de creierul afectiv prin glanda epifiza. Studiile neurobiologilor belgieni finalizate anul trecut au demonstrat existenta a numeroase perturbatii magnetice care se transmit ordonat de la creier pe fibra nervului optic, pana la retina. Aceste perturbatii electromagnetice sunt grupate ordonat si s-a dovedit ca pot alcatui un adevarat alfabet, format din combinatii de diferite frecvente. Frecventele incarcate cu mesaje pot reprezenta secretul hipnozei si al telepatiei. Studiile biofizicienilor de la Univeristatea St. Petersburg arata ca aceste perturbatii magnetice, ce ajung de la creier la retina, sunt de 10-12 ori mai intense in timpul noptilor caniculare de vara. Acesta este un alt argument destul de solid care explica o mai mare sansa a transmiterii telepatice in noptile calde.

3. Modificarea aurelor corpurilor vii si a obiectelor In noptile caniculare de vara, 60% din fenomenele specifice luminiscente la suprafata oricarui obiect material viu sau nu, adica aura acestora, se modifica semnificativ. Parapsihologii si biofizicienii rusi au observat insa ca in noptile caniculare aura a peste 70% din noi capata un invelis luminos, care-si schimba regulat culoarea cu aceeasi frecventa. Pe langa aceasta, apar si alte fenomene de transformare a aurei cu frecvente specifice fiecaruia dintre noi, in functie de activitatea cerebrala. Descoperirea acestor fenomene, care se petrec numai in noptile caniculare, poate fi o dovada in plus a unei emisii electromagnetice specifice ca substrat al comunicarii telepatice. O dovada in plus o constituie faptul ca oamenii cu o aura suplimentara de culoare rosie, care se transforma pentru o miime de secunda intr-o aura verde, pot comunica mai usor atat verbal, cat si telepatic. Totodata, sentimentele, atractia dintre sexe, sunt mai puternice in urma petrecerii impreuna a unor nopti caniculare, fapt care poate presupune o participare telepatica.

4. Agitatia termica atmosferica Canicula presupune o crestere foarte mare a vibratiei si circulatiei moleculelor din aer si, foarte probabil, si a subparticulelor numite eteroni care umplu spatiul liber dintre atomi. Aceasta conditie poate face din unele suprafete metalice interfete de transmitere specifica a unor frecvente de unde electromagnetice. Altfel spus, canicula in absenta luminii creeaza statii de retransmisie a unor unde, asa cum pot fi si cele telepatice. 5. Fenomene luminoase complexe Una dintre cele mai noi teorii ale telepatiei presupune transmiterea gandurilor la distanta prin modificarea unor unde luminoase ce pot incarca astfel informatiile. Exista teorii conform carora radiatiile luminoase din timpul noptilor foarte calde ar putea prelua codificat mesajele electromagnetice ale creierului nostru.

Conditii pentru a experimenta telepatia

1.Incearca sa stai relaxat pe intuneric, pe o canapea, cu ochii deschisi, gandindu-te la ceva placut.
2. Roaga-l pe cel care doreste sa-i transmiti ceva sa stea foarte relaxat la aceeasi ora, fara a asculta muzica si fara a avea deschis niciun aparat electric prin preajma.
3. Dupa ce consideri ca esti total relaxat, gandeste-te la o anumita senzatie foarte simpla precum racoarea, atingerea degetelor de ceva fierbinte sau starea de confuzie. Nu trebuie sa te concentrezi sa adormi, ci doar sa te gandesti relaxat la acea senzatie, ca si cum ai trai-o in realitate
4. Este foarte important ca, inainte de experiment, sa nu fi consumat bauturi alcoolice, tutun, medicamente sau sa fi condus autovehiculul.
5. Verifica daca ai transmis starea ta la 10-12 minute dupa ce ai incercat.