Lionel Messi si Cristiano Ronaldo nu mai pot fi considerati cei mai buni jucatori din lume, potrivit lui Gary Neville. Fostul fundas al lui Manchester United si Angliei spune ca o scadere a puterilor lui Messi si Ronaldo, combinata cu nivelul atacantilor rivali precum Kylian Mbappe, Mohamed Salah, Robert Lewandowski si Erling Haaland, inseamna ca nu exista un raspuns automat la intrebarea: care este cel mai bun din lume „pentru prima data in ultimii ani”.

Messi si Ronaldo s-au alaturat noilor cluburi in aceasta vara in incercarea de a adauga inca un titlu de Liga Campionilor pe lista lor lunga de titluri individuale si pe echipe, dar nicio miscare nu a fost un succes pana acum.

Lionel Messi a parasit Barcelona dupa 19 ani la club pentru a se alatura Paris Saint-Germain, dar a marcat doar de doua ori in 17 aparitii in Ligue 1, in timp ce Ronaldo s-a intors la Manchester United la 12 ani dupa ce a parasit Premier League doar pentru a vedea clubul luptandu-se pentru forma.

Atat Messi, cat si Ronaldo si-ar putea inspira totusi echipele catre glorie in Liga Campionilor, dar Neville spune ca performantele lor din acest sezon au ilustrat o schimbare de putere in varful jocului.

„S-ar putea sa vedem camee sau cantece mici de lebada ici si colo, dar nu exista nicio indoiala ca Ronaldo si Messi se apropie de sfarsitul carierei lor”, a spus Neville pentru Sky Sports.

„Asta nu inseamna ca se apropie de sfarsitul carierei si se vor retrage la sfarsitul sezonului; Ronaldo si Messi ar putea juca inca trei sau patru ani, cunoscandu-si starea fizica. Declin pare a fi cuvantul gresit atunci cand vorbim despre doi jucatori mari, dar nu exista nicio indoiala ca sunt foarte in declin. 

„In acest moment, pentru prima data in ultimii ani, daca ai intreba oamenii ce jucator din lume ar semna daca as putea alege doar unul, nimeni nu ar spune Messi sau Ronaldo, probabil ca ar spune Mbappe, Erling Haaland, Mohamed Salah, Robert Lewandowski.

„Ati numi alti jucatori decat Ronaldo si Messi si acesta este cel mai clar semn ca, desi acesti doi inca opereaza la cel mai inalt nivel, ei dispar de la nivelurile la care erau inainte. Nu mai sunt cei mai buni jucatori din lume.”

Neville a adaugat ca urmatoarea generatie se va lupta sa imite realizarile record ale lui Messi si Ronaldo si sa egaleze nivelurile de performanta sustinuta iar daca vrei sa afli mai multe despre Lionel Messi intra pe ivip.ro.

Mbappe, care l-a depasit pe Messi la PSG in acest sezon, a fost desemnat urmatorul cel mai bun jucator din lume, dar Neville a avertizat ca va fi nevoie de un deceniu de succes inainte ca internationalul francez sa poata fi judecat alaturi de Messi si Ronaldo.

„In termeni de entuziasm, in termeni de fior, in termeni de viteza, Mbappe este absolut senzational”, a spus Neville. „Imi aminteste de Thierry Henry, dar are si un pic de Cristiano Ronaldo in el – este nemilos.

„Trebuie sa castige Liga Campionilor cu PSG in acest sezon, acesta ar fi lucrul suprem pentru el. Liga Campionilor si o alta Cupa Mondiala ar fi gloria suprema pentru Mbappe pentru a-i urma pe Ronaldo si Messi.

„Ceea ce nu trebuie sa subestimam cu Ronaldo si Messi este rezistenta lor; consistenta lor; standardele sezon in, sezon; numarul de jocuri pe care le-au jucat; duritatea lor, psihica si fizica, de a rezista tuturor loviturilor pe care le vor fi luate si criticilor pe care le-ar fi avut; presiunea si controlul asupra lor.

„Mbappe are 10 ani pana sa poata crede ca este Ronaldo sau Messi. Chiar daca Mbappe ajunge la nivelul lor pentru un sezon, nu va depasi niciodata pe Ronaldo sau Messi timp de cel putin 12 ani, pentru ca trebuie sa o faca in acea perioada de timp pentru a fi in aceeasi conversatie cu ei.”