Conducerea PMP s-a reunit miercuri la sediul formațiunii intr-o reuniune „informala”, menita sa tempereze animozitațile. Aceasta in contextul in care marți seara Elena Basescu, fiica președintelui Traian Basescu, scrisese pe contul sau de Facebook ca existența unor probleme in strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Diaconescu este determinata de faptul ca șefa partidului, Elena Udrea, a interzis organizațiilor sa stranga semnaturi.

Trimis in fața ziariștilor pentru a transmite ca „nu sunt probleme”, vicepreședintele PMP Ștefan Vlaston, a susținut ca EBA a fost „intoxicata”, nefiind adevarat ca Udrea a dat ordin sa nu se stranga semnaturi pentru Diaconescu.

„Nu exista absolut nicio informație și eu fiind membru in conducerea partidului nu am niciun fel de element care sa ma duca la aceasta concluzie ca Elena Udrea ar fi interzis strangerea de semnaturi. Nu știu cine a intoxicat-o pe Elena Basescu, dar va spun in mod cert ca nimic nu este adevarat in aceasta poveste”, a afirmat vicepreședintele PMP, citat de Agerpres.

Vlaston a precizat ca nu știe exact in acest moment cate semnaturi s-au strans pentru candidatura lui Diaconescu intrucat aceste date cad in sarcina secretarului general al partidului.

„E adevarat ca fiind vacanța merge mai greu strangerea de semnaturi, dar avem incredere ca in urmatoarele saptamani, pana la termenul final, vom avea numarul de semnaturi necesar”, a afirmat Vlaston.

Acesta a vorbit și despre eventualitatea ca in cursa prezidențiala sa intre Elena Udrea.

„Inca o data: noi evaluam. Suntem intr-o intalnire informala. Nu este o decizie instituționala a partidului nici intr-un sens nici in altul, pentru ca nu cred ca problema se va pune in felul acesta. Nu discutam in momentul de fața schimbarea candidatului partidului”, a spus vicepreședintele PMP.

Ștefan Vlaston a precizat ca sunt avute in vedere consultari inclusiv cu președintele Traian Basescu inaintea Colegiului Director din data de 19 august. Intrebat in ce cadru se desfașoara aceste consultari, Vlaston a spus: „Președintele partidului, doamna Elena Udrea, da un telefon pentru o audiența sau intr-un alt cadru. Cred ca s-a intamplat și pana acum. Nu sunt la curent pentru ca, va spun, sunt doar de doua luni vicepreședinte la partid. Ne-am consultat tot timpul cu domnia sa și noi cu dansul și domnia sa cu noi”.UPDATE Udrea: Tehnic e posibil sa renunțam la Diaconescu

La puțin timp dupa ședința „informala” a conducerii PMP, șefa partidului Elena Udrea a fost prezenta la o emisiune la B1 TV.

Udrea a reluat ideea ca Elena Basescu a fost intoxicata, afirmand ca aceasta „fiind mai departe de partid” a primit „un mesaj gresit”.

Udrea a adaugat ca din respect pentru președintele Traian Basescu nu-i va raspunde fiicei acestuia. „Una este ceea ce spune domnul Basescu și alta este ceea ce spune Elena Basescu”,  a completat Udrea.

Aceasta a susținut ca in acest moment nu dorește sa candideze la prezidențiale deoarece „deocamdata” PMP are candidat in persoana lui Cristian Diaconescu.

„Tehnic, este posibil sa renuntam la candidatura domnului Diaconescu”, a avertizat insa Elena Udrea.

Aceasta a adaugat ca ea este prima responsabila de scorul PMP la prezidențiale și acesta este motivul pentru care exista discuții legate de candidat.

„Daca vom avea un candidat care nu va performa, va fi de vina Elena Udrea”, a aratat președinta PMP.

Ea a povestit și in ce condiții l-a propus pe Cristian Diaconescu drept candidat.

„Dupa toata agitația generata de rezultatul alegerilor – extrem de nedreapta – a fost o critica de o saptamana extrem de puternica, așa incat am gandit dupa Congres ca e mai bine sa avem un candidat care sa tempereze spiritele (…) L-am ales pe cel mai bun la momentul acela”, a spus Udrea. Deși a susținut ca „și acum il considera” pe Diaconescu un prezidențiabil foarte bun, deputata a sugerat ca acesta nu este capabil sa mobilizeze activul de partid.

„Modul in care un partid se mobilizeaza in spatele unui candidat ține nu numai de partid, ci și de candidat”, a declarat Udrea.

„Mai ales ca nu sunt eu candidat, poate nici eu n-am starea de spirit sa bat țara in lung și-n lat. Dar fac lucrul acesta pentru ca sunt liderul partidului. Ne trebuie mai multa energie și sa acordam mai mult timp acestui proiect”, a mai spus șefa PMP.

Aceasta a susținut ca in perioada urmatoare așteapta cat mai multe puncte de vedere ale colegilor din teritoriu, dupa care va exista și o discuție cu președintele Basescu.

„O discuție cu președintele in contextul actual, in care exista aceste rumori in partid, este binevenita. Deci probabil ca vom discuta și cu domnul președinte”, a aratat Udrea.