Atunci cand vrei să îți protejezi locuința și lucrurile de valoare implicit, este nevoie să optezi pentru cele mai eficiente metode de securitate și de precauție ca să fii pregătit pentru orice tip de amenințare care ar putea apărea. Cu cât ești mai bine pregătit, cu atât vei reuși să eviți mai ușor eventualele pagube.

În primul și în primul rând trebuie să spunem că lucrurile de valoare se țin într-un spațiu la care persoanele străine nu au acces. În afară de membrii familiei, ar fi indicat ca o astfel de informație să nu ajungă la altcineva. Cu alte cuvinte, prosperitatea se ține ascunsă de ochii lumii. Este indicat ca prosperitatea să nu fie motiv de laudă.

Recomandarea este aceea ca obiectele de lux sau obiectele de valoare să nu fie păstrate în același loc. În cazul acesta se va evita situația extrem de neplăcută de a pierde toate lucrurile de valoare dintr-o singură lovitură, obținute cu sacrificii mari, unele într-o viață de om. Dacă sunt depozitate în locuri separate din casă, cât mai variate cu putință, posibilele pagube sunt reduse in mod considerabil. Dacă vrei să te asiguri că bunurile tale de valoare vor rămâne intacte, păstrează-le într-un seif sau într-o casetă de valori. În plus, asigură-te că acestea nu se află la vedere și că nu dezvălui informații despre locurile în care le păstrezi.

Unde ar trebui să îmi țin seiful?

Care este cel mai potrivit loc pentru a ține un seif cu cheie? Este o întrebare pe care și-o pun numeroase persoane atunci când decid să opteze pentru un seif. Răspunsul la această întrebare este simplu: seiful trebuie pus într-un loc neașteptat, un loc la care hoții nu se așteaptă. Amatorii de filme de acțiune știu acest lucru. În timpul unui jaf, răufăcătorii au nevoie de mai puțin de 15 minute pentru a sustrage ce își doresc dintr-o locuină. Însă, dacă nu găsesc seiful, timpul se prelungește. Asta este și ideea: căutarea să se prelungească cât mai mult timp cu putință pentru a-i face să renunțe din momentul în care căutarea a eșuat.

Camera copilului este una din cele mai potrivite încăperi penrtru a ține un seif. Hoții nu se vor gândi să intre în această încăpere. Spălătoria este un alt loc potrivit, dar și cămara cu alimente.

Avantajele unui seif în casă

Pe vremuri rezervat bogaților, seiful s-a democratizat de-a lungul anilor. În ziua de azi este prezent și în locuințele mai modeste. Este extrem de util pentru uzul personal sau pentru o firmă, permite depozitarea în siguranță a banilor sau a obiectelor de valoare. De-a lungul vieții strângem numeroase documente și obiecte de valoare. Pe lângă faptul că ne pune la adăpost actele și documentele de valoare, un seif le oferă acestora din urmă protecție împotriva umidității și focului. În cazul unei indundații, protejează lucrurile de valoare de umezeală și, în caz de incendiu, un seif ignifug asigură integritatea documentelor.

Avantajele unui seif în casă sunt următoarele:

  • Acces personalizat, securizat la lucrurile de valoare: folosirea unui cod, unei chei, unei yale digitale.
  • Protecție împotriva umidității.
  • Protecție în caz de incendiu.

Dacă ai și tu lucruri de valoare de protejat optează, pentru liniștea ta, pentru un seif.