Industria alimentara ecologica este o afacere in plina expansiune, iar cu vanzarea recenta a alimentelor naturale pe Amazon, se asteapta sa creasca si mai mult in viitorul apropiat. Unii consumatori cumpara doar alimente organice, deoarece cred ca este mai bine pentru mediul inconjurator, chiar mai mult pentru motivele legate de sanatate, potrivit unui sondaj recent. Care, mai exact, sunt beneficiile de sanatate ale alimentelor ecologice? Hai sa le descoperim impreuna.

Mai putine pesticide si metale grele

Fructele, legumele si boabele organice sunt cultivate fara utilizarea celor mai multe pesticide sintetice sau a ingrasamintelor artificiale. (Consiliul National de Standard Organic permite utilizarea unor substante sintetice.) In timp ce astfel de substante chimice au fost considerate sigure in cantitatile utilizate pentru agricultura conventionala, expertii in domeniul sanatatii inca avertizeaza despre potentialele afectiuni ale expunerii repetate. Pe natural mall poti gasi produse organice exceptionale.

De exemplu, runda de erbicida utilizata in mod obisnuit a fost clasificata ca un “cancerigen uman”, iar insecticidul clorpirifos a fost asociat cu intarzierile de dezvoltare la sugari. Studiile au sugerat, de asemenea, ca reziduurile de pesticide – la niveluri frecvent gasite in urina copiilor din U.S. – pot contribui la prevalenta ADHD; De asemenea, au fost legate de reducerea calitatii spermei la barbati, atat la cei tineri cat si la cei in varsta.

O meta-analiza din 2014 in Jurnalul British de Nutritie a constatat ca culturile cultivate organic nu erau doar mai putin probabil sa contina nivele detectabile de pesticide, dar din cauza diferentelor in tehnicile de fertilizare, au fost, de asemenea, cu 48% mai putin probabil sa contina cadmiu, un metal greu toxic care se acumuleaza in ficat si rinichi. Mai multe despre avantajele produselor naturale, poti afla de pe tamada.ro.

Mai multe grasimi sanatoase

Cand vine vorba de carne si lapte, produsele ecologice pot avea aproximativ 50% mai multi acizi grasi omega-3, un tip de grasime sanatoasa nesaturata, decat produsele conventional produse, potrivit unui studiu in Jurnalul British de Nutritie. Laptele organic testat in studiu a avut, de asemenea, grasimi mai putin saturate decat non-organice. Aceste diferente pot proveni din modul in care se cresc animalele organice, cu o dieta de iarba si mai mult timp petrecut in aer liber, spun autorii studiului. Ei cred ca trecerea de la produsele conventionale la produse ecologice este o alegere excelenta pentru sanatatea noastra. Cu siguranta, aceste produse nu afecteaza sanatatea in nici un fel.

Nu exista antibiotice sau hormoni sintetici

FDA a limitat utilizarea anumitor antibiotice pentru animale la inceputul acestui an, dar exista inca lacune in legislatie. Si, cu exceptia pasarilor de curte, animalele crescute in mod conventional pot fi, de asemenea, injectate cu hormoni de crestere sintetica, asa ca vor castiga mai repede in greutate sau vor produce mai mult lapte. Reziduul de droguri se crede ca contribuie la rezistenta la antibiotice pe scara larga, si alimentele ecologice – care sunt produse fara antibiotice – sunt intrinsec mai sigure in acest sens. Carnea organica si lactatele nu pot contine, de asemenea, hormoni sintetici, care au fost legati de un risc crescut de cancer.