Cautati un ghid gratuit, usor, pas cu pas, despre cum sa incepeti un blog? Ghidul meu gratuit de pe aceasta pagina va va arata cum sa creati un blog frumos si functional, totul intr-un tutorial usor.

Stiu ca lansarea unui blog poate parea coplesitoare si intimidanta. Acest ghid gratuit este despre blogging pentru incepatori si va va invata cum sa deveniti un blogger cu cele mai simple cunostinte de computer. Deci, indiferent daca aveti 8 sau 88 de ani, va puteti crea propriul blog in mai putin de 20 de minute.

Pe scurt, un blog este un tip de site web care se concentreaza in principal pe continut scris, cunoscut si sub numele de postari pe blog. In cultura populara, cel mai adesea auzim despre bloguri de stiri sau site-uri de bloguri de celebritati, dar dupa cum veti vedea in acest ghid, puteti incepe un blog de succes pe aproape orice subiect imaginabil.

Bloggerii scriu adesea dintr-o perspectiva personala care le permite sa se conecteze direct cu cititorii lor. In plus, majoritatea blogurilor au si o sectiune „comentarii”, unde vizitatorii pot coresponda cu bloggerul. Interactiunea cu vizitatorii dvs. in sectiunea de comentarii ajuta la imbunatatirea conexiunii dintre blogger si cititor.

Aceasta conexiune directa cu cititorul este unul dintre principalele avantaje ale lansarii unui blog. Aceasta conexiune va permite sa interactionati si sa impartasiti idei cu alte persoane cu aceeasi idee. De asemenea, va permite sa construiti incredere cu cititorii dvs. A avea incredere si loialitate cititorilor dvs. deschide, de asemenea, usa catre castigarea de bani de pe blogul dvs., ceea ce am discutat mai tarziu in acest ghid.

Cum sa incepeti un blog in 6 pasi

Alegeti un nume de blog. Alegeti un nume descriptiv pentru blogul dvs.
Inregistrati blogul si primeste gazduire.
Personalizati-va blogul. Alegeti un sablon de proiectare pentru blog gratuit si modificati-l.
Scrieti si publicati prima dvs. postare. Impartasiti-va gandurile cu lumea. Partea distractiva!
Promovati blogul. Puneti mai multi oameni sa va citeasca blogul cu un marketing adecvat.
Faceti bani pe blog. Alegeti dintre mai multe optiuni pentru a genera bani din blog.

Alegeti subiectul blogului dvs.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa alegi un subiect pentru blog.

Cele mai multe bloguri de succes se concentreaza pe un singur lucru. Fie ca este vorba de mancare, calatorii, fitness, moda sau pur si simplu despre afacerea dvs.

Va recomandam sa alegeti un subiect de care va simtiti pasionat sau interesat. Este chiar mai bine atunci cand sunteti expert in ceva, acest lucru va ajuta sa va dezvoltati blogul prin scrierea unui continut bun si de calitate pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Vizibilitate in Google

Urmatorul lucru foarte important pe care trebuie sa-l faceti este sa va asigurati ca motoarele de cautare precum Google va pot indexa noul blog.

Pentru aceasta, accesati Setari → Citire (din nou, din bara laterala principala) si asigurati-va ca campul etichetat „Descurajeaza motoarele de cautare sa indexeze acest site” ramane nebifat.

Adaugati / scrieti postari si pagini noi pe blog

Cu toate cele de mai sus deja realizate, sunteti gata sa incepeti sa creati continut pentru noul dvs. blog. Daca creati un blog, probabil ca veti avea nevoie de cel putin cateva dintre urmatoarele pagini :

Blog – aceasta sectiune pe care WordPress o creeaza automat pentru dvs. In mod implicit, toate cele mai recente postari de pe blog vor fi listate chiar pe pagina de pornire.
Despre – pentru a le spune vizitatorilor despre ce este blogul si cine se afla in spatele acestuia.
Contact – pentru a permite persoanelor sa va contacteze direct.
Servicii / Produse – pentru a lista produsele si / sau serviciile dvs. si pentru a le spune oamenilor de ce ar trebui sa le cumpere.
Marturii – de la clientii dvs. anteriori.
Portofoliu – corpul dvs. de lucrari prezentat intr-un mod atractiv.