In ultimii cateva ani, Adrian Ghenie si-a facut un nume, vanzand multe tablouri la preturi fabuloase. Tanarul pictor a vandut cateva dintre creatiile precum Self Portrait ca Charles Darwin pentru 3.252.000 de lire sterline, The Hunted pentru 1.865.000 de lire sterline si Self Portrait ca Vincent Van Gogh pentru 2.590.000 de dolari.

Adrian Ghenie isi continua cariera de succes intrucat saptamana trecuta a vandut alte doua tablouri intitulate Colectionarul 4 cu 2,65 milioane de lire sterline si Funeraliile lui Duchamp cu 4,3 milioane de lire sterline. Licitatia a avut loc pe 6 martie la Christie’s Post-War si Contemporary Art Evening Auction din Londra.

Collector 4 a fost creat in 2009 si face parte dintr-o serie de 4 care se concentreaza pe o tema de colectie. Pictura il arata pe liderul militar nazist Hermann Goring pe patul de moarte. Aceasta imagine speciala a fost creata dupa o fotografie facuta dupa suicid. Hermann Goring a fost un lider nazist care a adunat peste 2.000 de opere de arta furate.

Funeralul lui Duchamp s-a vandut si anterior in 2014 unui colectionar privat pentru 1 milion de lire sterline. Se pare ca valoarea sa a crescut si poate in cativa ani se va dubla din nou.

Adrian Ghenie este acum unul dintre cei mai importanti pictori romani. A absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. A deschis doua galerii de arta, una la Cluj-Napoca si una la Berlin. Picturile sale pot fi vazute in multe muzee, inclusiv in Viena si Los Angeles.

Adrian Ghenie este un pictor roman a carui opera, caracterizata de decoruri macabre si figuri defaimate, investigheaza aspectele violente ale istoriei Europei. Ghenie s-a nascut la 13 august 1977, la Baia Mare, Romania si a absolvit in 2001 Universitatea de Arta si Design din Cluj. A continuat sa cofundeze Galeria Plan B din Cluj, un spatiu expozitional care a fost deschis pentru prima data in 2005 si apoi extins la Berlin. Ghenie picteaza cu un cutit si sabloane si adesea alege sa descrie figuri importante din istorie, inclusiv o serie de portrete ale lui Charles Darwin. Opera sa a fost comparata cu Francis Bacon si Mark Rothko . Cea mai cunoscuta pictura a sa, Fake Rothko(2010), infatiseaza un barbat care se rastoarna langa un tablou Rothko sprijinit de un perete. Ghenie a avut expozitii la Tate Liverpool si Muzeul de Arta Moderna din San Francisco, precum si o expozitie individuala la Pace London. Ghenie a reprezentat Romania la Bienala de la Venetia din 2015.