Noile cazuri de Covid cresc din nou la nivel global, în special în anumite parti ale Asiei. Dupa cateva saptamani de declin, aceasta crestere este „doar varful aisbergului”, a avertizat directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Fiecare tara care se confrunta cu o situatie diferita cu provocari diferite, Ghebreyesus a avertizat ca pandemie nu sa incheiat. „Aceste cresteri au loc in ciuda reducerii testelor in unele tari, ceea ce inseamna ca multe cazuri pe care le vedem sunt doar varful aisbergului”, a spus Ghebreyesus.

GERMANIA, FRANTA, Marea Britanie raporteaza o crestere a cazurilor

Joi, Coreea de Sud a raportat un record de 6,2 cazuri noi intr-o tara de 50 de milioane, cel mai mare numar de o singura zi inregistrat in orice natiune, cu exceptia SUA. Coreea de Sud a inregistrat cazuri in ultimele sapte zile, inaintea Germaniei(15 lakh), Vietnam (12 lakh), Franta (5,2 lakh) si Regatul Unit (4,8 lakh). In China, pentru prima data de la inceputul pandemiei, cazurile zilnice au depasit 3.000.

COREEA DE SUD

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Coreea de Sud este lider mondial in cazurile nou raportate in ultimele sapte zile.

Tara a decis, totusi, sa puna capat tuturor restrictiilor impuse pentru a limita raspandirea Covid-19, in ciuda unei cresteri record a infectiilor zilnice.

China opreste perioada de carantina pentru pacientii recuperati

China a scurtat perioada de carantina obligatorie pentru pacientii recuperati cu Covid-19 pentru a economisi resursele medicale pentru cazurile severe, in timp ce tara se lupta cu un record de doi ani de infectii noi. Joi, China a raportat peste 2.400 de infectii locale cu coronavirus – 1.226 de persoane cu simptome si 1.206 fara – comparativ cu aproximativ 3.000 de cazuri cu o zi inainte.

Peste 30 de firme pentru a face vaccinul PFIZER COVID

Aproape trei duzini de companii din intreaga lume vor incepe in curand sa produca versiuni generice ale pilulei Pfizer cu coronavirus, a declarat joi Medicines Patent Pool, sustinut de ONU, care a negociat acordul.

Peste 8,21 de mii de copii cu varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani au primit pana acum prima doza de vaccin Covid-19, depasind numarul total de doze de vaccin administrate in tara de peste 180,95 milioane, a anuntat joi Ministerul Sanatatii al Uniunii.

Peste 4,6 lakh doze de vaccin au fost administrate beneficiarilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani in a doua zi a campaniei de inoculare pentru grupa de varsta, ducand numarul total de doze administrate pana joi la ora 19:00 la peste 13 lakh, potrivit datelor ministerului.

Shot-ul lui MODERNA COVID obtine autorizarea Canadei

Moderna a declarat joi ca Canada si-a autorizat vaccinul impotriva Covid-19 pentru utilizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani. Vaccinul, denumit Spikevax, a fost recent autorizat pentru utilizare in randul copiilor din aceeasi grupa de varsta din Australia si Uniunea Europeana.

Italia va elimina restrictiile

Guvernul italian a anuntat joi planuri de a elimina treptat restrictiile legate de coronavirus la mai bine de doi ani dupa ce boala a cuprins prima data tara, chiar daca unele cazuri sunt din nou in crestere.

Cabinetul a declarat ca certificatele de sanatate Covid-19, care dovedesc vaccinarea sau recuperarea recenta de coronavirus, nu vor mai fi necesare pentru a avea acces la o gama larga de servicii, inclusiv restaurante, sali de sport si transport public, de la 1 mai.