Guvernul a aprobat in sedinta sa din 4 decembrie structura administrativa, activitatile si finantarea Muzeului Ororilor Comuniste din Romania.

Muzeul, o institutie subordonata Ministerului Culturii, va prezenta realitatile vietii sociale, economice si culturale a Romaniei intre 1945 si 1989.

Acesta isi propune sa ofere publicului o imagine exacta a abuzurilor, crimelor si torturii pe care regimul comunist le-a adus adversarilor sai si realitatii regimului opresiv, a declarat Ministerul Culturii.

Muzeul va fi amplasat temporar in sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei. Acesta va fi finantat de stat, din bugetul Ministerului Culturii si din activitatile, donatiile si sponsorizarile sale.

In timpul comunismului, 800.000 de oameni au murit si peste 3 milioane au suferit in cele 44 de inchisori si 72 de lagare de munca ale regimului totalitar, a explicat Ministerul Culturii .

„Avem datoria sa cunoastem istoria, deoarece cei care uita risca sa o repete. Acest muzeu va ajuta generatiile care au trait sub comunism sa depaseasca trauma colectiva prin expresii culturale care pot oferi un sentiment de hotarare, mental, fizic sau spiritual, existenta cenusie si lipsa de libertate si resurse pentru un trai decent inainte de 1989. Aceste abuzuri sunt de neimaginat generatiilor viitoare, pe care as dori sa le vad mai constiente de importanta democratiei “, a spus ministrul culturii Bogdan Gheorghiu.

„Acest muzeu va ajuta generatiile care au trait in comunism sa depaseasca trauma colectiva prin expresii culturale care pot oferi sentimentul de rezolutie, indiferent daca este mentala, fizica sau spirituala, existentei gri, lipsa de libertate si resurse pentru o viata demna inainte de 1989 . ”

„Aceste abuzuri sunt de neimaginat pentru generatiile viitoare, care vor sa devina mai constiente de importanta democratiei”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu vineri, 4 decembrie, intr-un comunicat de presa.

Guvernul a aprobat in sedinta sa din 4 decembrie structura administrativa, activitatile si finantarea Muzeului Ororilor Comuniste din Romania. Muzeul, o institutie subordonata Ministerului Culturii, va prezenta realitatile vietii sociale, economice si culturale a Romaniei intre 1945 si 1989.

„Suntem obligati sa cunoastem istoria, deoarece cine uita, risca sa o repete”, a mentionat ministrul.

Muzeul va fi amplasat temporar in sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei. Acesta va fi finantat de stat, din bugetul Ministerului Culturii, precum si activitatile, donatiile si sponsorizarile sale.

In timpul comunismului, 800.000 de oameni au murit si peste 3 milioane au suferit in cele 44 de inchisori si 72 de lagare de munca ale regimului totalitar, a explicat Ministerul Culturii.