Gemoterapia sau vindecarea prin cristale este o terapie alternativă care se bazează pe puterea vibrațională și vindecătoare a acestor minerale care provin din inima planetei noastre și sunt formate de-a lungul a mii de ani.

De ce și de ce folosiți terapia cu cristale?

Tratamentul de vindecare prin cristale și pietrelor se realizează cu intenția de a echilibra energiile, de a promova schimbarea și de a manifesta ceva eteric pe planul material.

Fiecare bijuterie are proprietăți energetice particulare care afectează planul fizic, emoțional și spiritual al persoanei care le poartă în moduri diferite.

Procesul de vindecare prin cristale se bazează pe faptul că totul din jurul nostru, inclusiv noi, este alcătuit din atomi, iar aceștia la rândul lor sunt alcătuiți din protoni, neutroni și electroni – toate învârtind și vibrând într-un câmp electromagnetic.

Atunci când folosim cristale, introducem vibrația lor particulară și creăm o schimbare în acest câmp energetic cu care lucrăm, fie că este vorba de corpul uman sau de un spațiu specific. Aceste efecte pot fi palpabile imediat sau poate progresiv și de multe ori depinde de diferiți factori, cum ar fi intenția cu care se face tratamentul, cristalul ales și alte terapii utilizate.

Există sute de cristale și pietre folosite în vindecare. Cuarțul transparent este probabil cel mai cunoscut pentru vibrațiile sale unice și capacitatea energetică pe care o conține, ceea ce a determinat-o să fie utilizată nu numai în sănătate alternativă, ci și în proiectarea calculatoarelor, ceasurilor și a altor dispozitive electrice.

Cum se folosesc cristalele în vindecare?

Pentru a-și simți beneficiile, cristalele pot fi folosite ca talismane , în timpul unei sesiuni de vindecare sau așezate în locuri unde petrecem mult timp, cum ar fi biroul, dormitorul sau mașina.

Pentru a fi folosite ca talismane, pietrele pot fi introduse într-o pungă de mătase și purtate într-un buzunar sau cusute pe lenjerie. De asemenea, pot fi folosite ca accesorii sub formă de brățări sau coliere.

În timpul sesiunilor de terapie cu cristale, acestea sunt plasate în jurul și pe individ și în special pe puncte specifice de energie numite chakre . Fiecare chakră controlează anumite aspecte ale corpului fizic și spiritual și, prin introducerea unui cristal în câmpul său energetic, afectăm în special acele aspecte.

Terapia cu cristale implică, de obicei, o evaluare a fiecărei chakre pentru a determina ce cristale să folosească și unde să le plaseze. Această evaluare se face adesea cu un pendul de cuarț transparent, roz sau negru, care este plasat deasupra fiecărui punct pentru a determina cât de puternic este fluxul de energie în momentul de față și dacă zona trebuie să fie deschisă sau echilibrată cu cristalele.

Atunci când cristalele sunt plasate într-o cameră sau o mașină, ei caută de obicei să creeze un mediu energetic specific, cum ar fi relaxarea – de exemplu, să doarmă sau să se recupereze de la boli sau să ajute să fie alert – de exemplu, să studieze sau să lucreze.

Uneori, cristale specifice pot fi utilizate și pentru cazuri izolate, cum ar fi dureri de cap sau insomnie, așezându-le pe noptieră sau birou.

Alegerea cristalelor noastre pentru vindecare

Cristalele pot stoca, transmuta și transmite energia. Uneori această energie provine direct din mineral și alteori piatra servește ca un instrument pentru canalizarea energiei universale.

Atunci când folosim cristale pentru uz terapeutic, este important să recunoaștem în primul rând aspectele – fizice, emoționale sau spirituale – cu care vrem să avem de-a face cu noi înșine și, în al doilea rând, să identificăm proprietățile particulare ale cristalelor cu care vrem să le folosim.

Atunci când alegeți cristale pentru sau pentru a echilibra energia, este important să folosiți intuiția. Pentru a cunoaște efectul sau compatibilitatea cu un anumit cristal, îl puteți ține în mâna stângă timp de câteva minute și vă puteți concentra asupra reacției fizice și emoționale pe care o provoacă. De obicei, există cristale de care suntem mai atrași sau care ne dau un sentiment de pace și armonie.

Se recomandă crearea unei legături cu pietrele pe care le alegem; păstrarea cristalului foarte aproape cel puțin pentru prima săptămână se recomandă calibrarea energiilor. De asemenea, este important să curățați și să încărcați cristalele, care pot fi realizate cu sare de mare, Reiki , vizualizare sau raze de lună.

Terapia cu cristal poate fi completată de alte metode alternative, cum ar fi esențele de flori, Reiki, cromoterapia sau meditația cu îngeri și a fost aplicată fără efecte secundare la oameni de toate vârstele și în condiții fizice. Cu toate acestea, ca în cazul tuturor vindecărilor energetice, este important să înțelegem că aceste tratamente nu sunt un substitut pentru îngrijirile medicale tradiționale.