Aruncati o privire in interior la cinci tendinte video in crestere si performante – si delicioase – inainte de a va planifica urmatoarea productie video.

Mancarea este comunala. Are un mod de a reuni oamenii, fie ca este vorba personal sau online. La fel ca fotografia alimentara , videoclipurile cu retete si alimente au explodat in ultimii ani datorita site-urilor precum Buzzfeed’s Tasty . In tot acest timp acasa pentru a pregati o furtuna, observam o crestere a cautarilor din Shutterstock pentru filme legate de alimente, adesea folosite pentru a face gatit v i deos si videoclipuri cu retete . Aici, vom explora cele mai recente tendinte in videoclipurile cu mancare pe care va asteptati sa le vedeti in 2020.

Tendinte video alimentare in crestere

De atunci, videoclipurile cu produse alimentare s-au diversificat, dar interesul nostru pentru videoclipurile cu alimente continua sa creasca. Think With Google spune ca timpul de vizionare al videoclipurilor cu „retete noi” in Canada a crescut cu 140% in perioada 2018 – 2019. Si in Australia, videoclipurile „ sfaturi de gatit ” sunt in crestere, iar timpul de vizionare creste cu 60%.

Cultura alimentara va continua sa se cimenteze singura in zodia noastra culturala. Si cand vine vorba despre modul in care consumam videoclipuri pe internet, luati in considerare acest lucru: „ Pana in 2022, videoclipurile online vor reprezenta peste 82 la suta din tot traficul de internet pentru consumatori – de cincisprezece ori mai mare decat a fost in 2017 ”. Avand in vedere acest lucru, iata cinci tendinte pe care le vedem cand vine vorba de videoclipuri cu produse alimentare.

Trend # 1: Afisati textura

Textura imbunatateste atractivitatea alimentelor ca subiect. Indiferent daca este intr-o fotografie sau video, textura ofera dimensiune, contrast, detaliu, plus ca adauga si un element distractiv si surprinzator. Textura este ceea ce face ca mancarea sa se simta real online.

Pe piata materialelor video, vedem aceasta traducere in cautari de bule si condens . Textura deriva adesea din procese naturale precum fermentarea si coacerea, dar poate fi, de asemenea, manipulata.

Luam, de exemplu, apa spumanta. De la La Croix la Sodastream, oamenii isi potolesc setea prin bauturi carbogazoase mai mult ca niciodata. Chiar si Coca-Cola intra in acest an pe piata seltzer aromatizata cu un nou produs numit AHA .

Trend # 2: Coacerea

Daca hrana dvs. este umpluta cu rulouri la cuptor moale si „focuri de firimituri” de paine cu smantana, nu sunteti singuri. Multi oameni invata sa coaca, prin urmare, surprind o tendinta care era deja in crestere (nu a intentionat niciun punct).

Bucatarii de casa cauta sa isi reproduca produsele preferate in bucatarie, urmand educatia de catre site-uri precum Bon Appetit, NYT Cooking si chiar Masterclass. Videoclipurile instructionale pas cu pas care descompun fiecare pas ajuta la demitificarea procesului de coacere si ofera indicii vizuale pentru indicatorii de gatit (ganditi-va ca gloriosul foc de firimituri care spune brutarilor cum s-a comportat drojdia lor in timpul cresterii si gatirii) sau cum se framanta si se stiveaza aluat, astfel incat sa obtineti straturi fragede si fragede.

Aceasta urmatoarea era a videoclipurilor alimentare se va concentra pe micro-momentele instructionale din spatele coptului. Asigurati-va ca materialul dvs. video se concentreaza pe detalii si ofera un context clar pentru ceea ce se intampla. Cand vine vorba de subiectul acestor videoclipuri, ganditi-va la smantana, la paine si la produse de patiserie de la scoala veche, precum rulourile, sconsele si painea cu ceai.

Trend # 3: Fermentare

Fermentarea nu mai este experimentala – este curent. Upserve a constatat ca consumul de alimente fermentate a crescut cu 149% doar in 2018 . In 2020, acesta nu mai este rezervat doar iaurtului sau kombucha.

Alimente precum kimchi, miso fermentat, tepache, smantana, usturoi si koji devin ingrediente obisnuite in bucatariile noastre. Fermentarea are avantajul suplimentar de a fi unul dintre acele procese naturale care pot adauga textura si detalii unui videoclip. In plus, fermentatia este fascinanta la nesfarsit si nu doar din perspectiva culinara.

Similar cu coacerea, oamenii vor sa inteleaga stiinta din spatele a ceea ce se intampla. Filmarile video de stoc va pot ajuta sa oferiti un aspect util in culise. Documentati fotografii apropiate, stranse de bule care formeaza sau audio ale alimentelor care fermenteaza „burping” uneori elibereaza.

Tendinta # 4: Cultura de a lua

Din ianuarie pana in martie 2020, „ preluarea ” a fost printre primii cincizeci de termeni cautati pentru videoclipuri cu produse alimentare. Un lucru este foarte clar: pandemia noastra globala a modificat dramatic modul in care experimentam cultura restaurantelor. Cu toate acestea, cultura de preluare inainte de COVID-19 a fost deja vazand un uptick.

Trend # 5: Calatorind (prin gust)

Mancarea si calatoria se impletesc. Experimenteaza un loc prin paleta ta la fel de mult ca si prin ochi. Exista un apetit din ce in ce mai mare pentru bucataria globala (poate cu atat mai mult cu cat oamenii par sa aduca un gust al locurilor indepartate in blocarea lor actuala). Pe masura ce consumatorii de alimente devin mai sofisticati si mai educati cu privire la diversitatea bucatariilor, acestia urmaresc si alte videoclipuri legate de aceste alimente.