Cu aproximativ 142 de americani care mor in fiecare zi din cauza supradozelor, administratia Trump este gata sa declare stare de urgenta ca urmare a epidemiei de opioide care a cuprins tara.

Doua treimi dintre aceste decese se datoreaza analgezicelor eliberate pe baza de reteta precum Percocet si OxyCotin, precum si drogurilor stradale precum heroina si fentanilul. Numarul de prescriptii pentru pastile cu opioide in SUA a crescut de patru ori din 1999, la fel ca si numarul deceselor cauzate de supradoze cauzate de opioide. Acest lucru se precizeaza in raportul comisiei prezidentiale pentru combaterea dependentei de droguri si a crizei opiaceelor ​​publicat in iulie.

„Nu a existat nicio schimbare generala pentru a atenua cantitatea mare de durere pe care americanii au suferit-o in aceasta perioada”, a scris comisia. Foarte putini oameni primesc tratament pentru dependenta lor.

Iata cele cinci lucruri pe care administratia Trump le-ar putea face astazi pentru a reduce criza opioidelor din SUA:

Ofiterii de politie sa poarte naxolona

Este un antidot care inverseaza efectul unei supradoze cauzate de opiacee si salveaza vieti. Expertii considera ca fortarea fortelor de securitate sa o transporte ar trebui sa fie principalul motor intr-un moment in care accesul la medicamente se extinde dramatic. De asemenea, farmacistilor ar trebui sa li se permita sa distribuie naxolona – adesea etichetata Narcan sau Evzio – pacientilor aflati in pericol, precum si membrilor familiei si prietenilor constienti de problema. De asemenea, ar trebui prescris impreuna cu opiacee cu risc ridicat.

Expertii vor sa incurajeze statele sa aiba o „lege a bunului samaritean” care sa impiedice urmarirea penala a celor care cauta naxolon. Prin declararea unei urgente nationale – asa cum recomanda rapoartele – guvernul este imputernicit sa scada pretul naxolonului in diferite circumstante, care adesea costa mult mai mult decat pretul sau real.

Extinderea tratamentelor medicamentoase

Folosirea metadonei si a buprenorfinei ca medicamente controlate pentru cei care doresc sa renunte la heroina sau analgezicele narcotice este controversata, deoarece acestea sunt, de asemenea, opiacee, desi sunt concepute pentru a reduce mono si pentru a preveni exactiile periculoase. Insa comisia spune ca tratamentele medicamentoase „reduc decesele prin supradoza, mentin oamenii in tratament, reduc consumul de heroina, reduc numarul de recaderi si previn raspandirea bolilor infectioase”.

Doar aproximativ 10% dintre unitatile din SUA ofera tratament pentru droguri pentru a aborda problemele legate de dependenta de droguri. Guvernul federal poate oferi stimulente si finantare pentru extinderea utilizarii si cere statelor sa ofere aceste tratamente in cadrul Medicare si Medicaid, programele de asistenta in sanatate publica pentru persoanele in varsta si sarace. Potrivit expertilor, tratamentul psihologic si terapiile comportamentale ar trebui sa mearga mana in mana.

Noi cursuri de opioide pentru medici si stomatologi

Agentiile federale raporteaza ca patru din cinci noi consumatori de heroina incep sa consume heroina prin abuzul de analgezice eliberate pe baza de reteta. Legea Substantelor Controlate poate fi modificata pentru a solicita tuturor medicilor autorizati sa prescrie medicamente sa participe la un curs pentru prevenirea dependentei si sa ofere un tratament adecvat tipului de durere.

Medicii si stomatologii trebuie sa fie „recalati”, astfel incat sa cunoasca pericolele prescrierii de opioide precum pastilele Percocet si OxyCotin, spun expertii. Programele pentru medici si studenti ar trebui sa arate eficacitatea diferitelor medicamente in diferite situatii de durere, cum ar fi durerea acuta dupa o interventie chirurgicala sau durerea cronica. In acest fel, specialistii vor fi mai putin sensibili la puterea marketingului si presiunii din partea companiilor farmaceutice.

Medicaid pentru dependenta de droguri pentru pacienti internati

Declararea crizei opioidelor drept o urgenta nationala ar evita regulile care in prezent impun statelor sa plateasca pentru ingrijirea persoanelor cu venituri mici care sunt tratate pentru dependenta de droguri in unitati non-spital cu mai mult de 16 paturi. Homeland Security Act interzice rambursarea federala pentru pacientii bolnavi mintal din astfel de facilitati, inclusiv cei care sufera de dependenta si sevraj de opioide sau care ar putea fi candidati pentru alte ingrijiri medicale in cadrul programului Medicaid.

Comisia prezidentiala speciala a remarcat ca guvernatorii de stat, furnizorii de tratament, grupurile de sprijin si familiile au raportat ca multi sunt privati de servicii de dependenta pentru pacienti internati din cauza restrictiei Medicaid. Abrogarea acesteia nu ar avea nevoie de legislatie si „este singura modalitate prin care tratamentul sa ajunga rapid in intreaga tara”, spune comisia.

Asigurari de sanatate care discrimineaza dependentii

Aplicati cu vigurozitate legea din 2008 care a fost conceputa pentru a forta companiile sa acopere conditiile de sanatate mintala, inclusiv dependenta de droguri, cu aceleasi beneficii ca si conditiile de sanatate fizica. Nu furnizarea aceleiasi acoperiri pentru tratament sau medicamente este deja ilegala in conformitate cu Legea privind egalitatea in sanatatea mintala si echitatea in dependenta.

Dar este o problema persistenta si poate lasa pacientii in pericol atunci cand refuza anumite tratamente recomandate de medicul lor sau se confrunta cu limite de beneficii care nu ar fi impuse in cazul unei interventii chirurgicale, de exemplu. Presedintele ar trebui sa indrume Departamentul Muncii, impreuna cu agentiile de stat, sa monitorizeze asiguratorii si sa ia masuri impotriva celor care incalca legea.