Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie o oază de liniște și pace care să ne inspire și să ne încarce cu energie pozitivă, iar pentru a ajunge la un astfel de rezultat este important să apelezi la stilul feng shui. Acest stil este originar din China antică și încearcă să folosească forțe energetice pentru a armoniza persoanele cu un mediu ambient. Poate fi integrat în orice cameră din locuința ta, însă cel mai bun spațiu este livingul deoarece acolo vin multe persoane și este posibil să-ți perturbe energia. Iată câțiva pași simpli de a integra stilul feng shui în living:

  • Folosește plante pentru a reduce energia negativă

Plantele sunt un element principal în amenajarea feng shui deoarece te aduc mai aproape de natură și de liniștea acesteia. Așadar, regula de aur este ca toate camerele să aibă cel puțin o plantă, mai ales în living, acolo unde poți opta pentru două, trei ghivece cu flori pe care să le îngrijești cu atenție.

  • Integrează obiecte de decor feng shui

Stilul feng shui are la bază câteva elemente pe care trebuie să le integrezi în locuința ta. Printre acestea se numără statuete Buddha, copăcei feng shui, amulete norocoase și tablourile canvas feng shui. Aceste elemente sunt încărcate de liniște, noroc, energie pozitivă și armonie, așa că este esențial să le integrezi în locuința ta.

  • Apelează la o măsuță de cafea cu margini rotunjite

Dacă designul de interior modern încurajează combinațiile dintre diferite forme, stilul feng shui promovează piesele de mobilier fără colțuri. Astfel, un element decorativ potrivit pentru un living amenajat în acest stil este o măsuță de cafea cu margini rotunde. Alege o masă ovală sau rotundă pentru a degaja energia optimă. În plus, aceasta te va ajuta să te relaxezi și să te încarci de liniște în timp ce-ți savurezi cafeaua sau ceaiul.

  • Înconjoară-te cu obiecte încărcate cu semnificații

Cultura feng shui este despre apropiere, atât de natură cât și de cei dragi. De aceea, este important să decorezi livingul cu obiecte care au o încărcătură emoțională și care te fac fericit. Cele mai potrivite sunt fotografiile sau tablourile cu cei dragi, obiecte primite cadou de la persoanele importante din viața ta sau suveniruri achiziționate din cele mai frumoase locații pe care le-ai vizitat. Acestea te vor face să te simți fericit și iubit.

  • Controlează calitatea aerului și a luminii

Pentru un feng shui pozitiv, aerul și lumina sunt elementele de bază de care trebuie să ții cont. Cel mai important este să lași lumina naturală să pătrundă în livingul tău pe tot parcursul zilei și să aerisești zilnic cel puțin jumătate de oră. Apelează la perdele transparente din in pentru a nu bloca lumina să intre în cameră și la corpuri de iluminat pentru a te bucura de lumină și pe timpul nopții.

În concluzie, ține cont de acești pași simpli de a integra stilul feng shui în livingul tău și bucură-te de energie pozitivă.

Sursă foto: freepik.com